SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Div.1

Herrar Div.1 Södra Götaland
Foto: Patrik Palm
Välkomna till IBK Lund Elit Herr.
Klicka gärna in och kika närmre på truppen.
CARL OLSSON ÄR KLAR FÖR LUND
2021-07-07 15:09
Foto: Patrik Palm

Idag är IBK Lund stolta över att kunna presentera säsongens första nyförvärv för Herrar Div.1. Carl Olsson från Allsvenska Malmö FBC har skrivit på ett avtal med föreningen. Olsson har de senaste fem säsongerna införskaffat sig rutin från Allsvenska matcher och kvalspel. Under de sista tre säsongerna har han varit viktigt bidragande till Malmös poängproduktion, då han har snittat ungefär en poäng per match. 23-åringen, som inledde sin karriär i IK Stanstad, förväntas få en viktig roll i lagets jakt på Allsvenskt kvalspel.

HUGO NORLUND FÖRLÄNGER
2021-06-11 14:26
Foto: Patrik Palm | Edit: Ludvig Nilsson

Idag kan IBK Lund stolt meddela att Hugo Norlund, trots flertalet anbud från andra håll, har skrivit på ett nytt avtal med föreningen. Norlund som anslöt till föreningen för fyra år sedan, kommer nu att göra sin femte raka säsong i Div.1. 21-åringen har under sina säsonger i Lund svarat för 84 poäng på 64 matcher. 

Det nya avtalet sträcker sig över två säsonger.

PONTUS SÖLVE LÄMNAR FÖR SSL-SPEL
2021-04-15 10:00
Foto: Patrik Palm

Idag offentliggör IBK Lund en både glädjande och tråkig nyhet. Backen Pontus Sölve kommer att lämna Lund för spel i FC Helsingborg under kommande säsonger. Sölve, som är en egen produkt, har gjort fem säsonger i Herrar Div.1, där han har varit en viktig spelare. 20-åringen som under de senaste två säsongerna spelat i FC Helsingborg i Svenska Superligan på dubbellicens, kommer till kommande säsong permanent att tillhöra Helsingborg. Väldigt tråkigt för oss i Lund, som tappar en viktig spelare, men samtidigt är vi otroligt glada för Sölves skull.

SNABB OCH IRRATIONELL ANFALLARE STANNAR KVAR
2021-04-12 13:32
Foto: Patrik Palm
 
OMSKOLAD POÄNGFORWARD KLAR FÖR YTTERLIGARE EN SÄSONG
2021-04-07 12:07
Foto: Patrik Palm

Idag är det med stor stolthet som IBK Lund kan meddela att vi har skrivit ett nytt avtal med Pontus Linde. 32-åringen som har spelat i föreningen under hela sin karriär har över 200 A-lagsmatcher och över 300 poäng under dessa år. Med sitt hjärta för föreningen så är vi väldigt stolta över att Linde väljer att fortsätta ytterligare en säsong.

Det nya avtalet sträcker sig över nästkommande säsong.

GROVJOBBANDE ANFALLARE SKRIVER ETT NYTT AVTAL
2021-03-31 14:12
Foto: Patrik Palm

Idag kan vi stolt presentera att föreningen har skrivit ett nytt avtal med 29-åriga Kalle Nilsson. Nilsson kom från Skurups IBK för två säsonger sedan och har sedan dess varit en viktig spelare för laget. Under sin första säsong i Lund mäktade han med 27 poäng på 20 matcher och innan Covid-19 satte stopp för årets säsong hade han gjort 8 poäng på 4 matcher.

Det nya avtalet sträcker sig över de kommande två säsongerna.

19-ÅRIG TVÅVÄGSSPELARE SKRIVER ETT NYTT AVTAL
2021-03-25 12:28
Foto: Patrik Palm

Idag kan IBK Lund stolt meddela att vi har skrivit ett nytt avtal med 19-åriga tvåvägsspelaren Tevin Lindqvist. Lindqvist som har spelat i föreningen sedan barnsben, gjorde sin seniordebut för två år sedan i Div.3. Säsongen efter debuterade han i Div.1 och har blivit en viktig spelare för framtiden i laget som fortsätter sin satsning mot Allsvenskan. 19-åringen lämnar nu juniorinnebandyn helt bakom sig, för att nå nya framgångar med vårt herrlag.

Det nya avtalet sträcker sig över två nya år.

LUNDA-FOSTRAD FORWARD KLAR FÖR YTTERLIGGARE TVÅ ÅR
2021-03-16 14:01
Foto: Patrik Palm

Det är med stor glädje vi kan meddela att den hårdskjutande och genombrottssäkre forwarden Elvis Holm har skrivit ett nytt avtal.

Han lämnar en lyckosam juniortid bakom sig, där han de senaste två säsongerna lett vårt JAS-lag och snittat över tre poäng per match.

Avtalet sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Innebandy och Lundakarneval – IBK Lund H1 söker Ledare och Spelare till resan mot Allsvenskan
2021-03-14 14:28
Foto #Patrik Palm

Sugen på att bli en del i Sveriges bästa? div1 lag?

IBK Lund herr Elit söker både spelare och ledare som vill vara med på resan mot allsvenskan.

 

Vi fortsätter oförtrutet att jobba vidare med våran treårsplan mot allsvenskt avancemang, trots okontrollerbara motgångar i form av ett virus de senaste två åren.

Säsongen 2019/20 var vi första lag i serien som blev klara för kvalspel, men fick tyvärr ej uppleva detta när pandemin slog till. Eftersom vi även förlorade första matchen därefter smet Malmö förbi och tog seriesegern.

När sedan pandemin slog till och stoppade kvalspelet missade vi avancemanget med ynka en poäng på resans första år.

 

Inspirerade av framgången var tanken att vi skulle ta steget upp redan i år. Vi startade fantastiskt och tog nio raka segrar under försäsong och det inledande seriespelet mot bl.a. 3 allsvenska lag, varav ett skall kvala till SSL.

Sedan kom en mindre motgång via en sudden förlust, men vi gick in i pandemin i serieledning och som Sveriges mål gladaste div 1 gäng med ett målsnitt på över 10 mål framåt per match.

Det är grymt kul att se oss spela, men ännu roligare att vara med på resan.

 

Vi kommer i princip behålla hela vårt fantastiska lag både på och utanför planen, men önskar krydda blandningen med ytterligare några ess.

Detta gäller så väl på plan, vid sidan av eller i positioner runt laget. Bygget går vidare.

 

Blivande student?

Vi går mot ljusare tider och varför inte uppleva dem i Sveriges bästa studentstad/region. (Lund o Malmö), sista ansökningsdag till högskolan är 15/4.

Det finns ett uppdämt behov av att leva, festa och umgås; när vaccinationen är genomförd kommer Lunds studentliv formligen explodera i fester, pubar, spex, teatrar och andra event.

Allt detta planeras att avslutas våren 2022 med ett crescendo  i form av Lundakarneval och allsvenskt avancemang!

Att uppleva eller ännu hellre delta i en Lundakarneval är en upplevelse att minnas i hela livet (och varför inte se till att krydda detta med ett allsvenskt avancemang).

 

Karnevalen är en fantastisk upplevelse speciellt som deltagande student, men karnevalsområdet, tåget, cirkusen och alla andra event är givetvis öppna för alla.

Lundakarnevalen 2022

Lundakarnevalen 2014 l Official aftermovie - YouTube

 

Ledare

Vi söker nya krafter runt laget i alla delarna.

Är du rätt person som är intresserad stiga på resan så tar vi gärna emot ytterligare ledare både vid plan och i staben runt om.

Specifikt söker vi materialförvaltare,  sjukgymnast (att hjälpa vår lagläkare) och varför inte ytterligare någon tränare/ledare som kan förstärka vår redan eminenta tränarduo.

Vi önskar även förstärka sport och arrangemangsgrupperna, vi är inte noviser men vill växa oss ännu starkare i resan mot toppen.

 

Föreningen är idag en av Sveriges största.

Vi har SSL lag på damsidan, ett herrlag på uppgång och andralag på hög nivå på såväl herr som dam sidan, dessutom en gedigen ungdomsverksamhet där JAS lagen även nästa år kommer vara med och kriga i Sverigetoppen.

Våra faciliteter inkluderar egen hall med gym och samlingslokal, vi har givetvis också eget kansli.

 

Vi har redan idag ett extremt starkt lag men önskar ytterligare ett par russin i kakan både på och utanför planen.

Hör av dig om du vill bli del av en spännande resa både som spelare och ledare.

 

Med vänlig hälsning

Christer Sölve

Sportchef IBK Lund Herr

christer@solve.se

+46-(0)70-6783196

SÄSONGENS NIONDE RAKA OCH SERIETOPP
2020-10-12 21:37
Foto: Patrik Palm

Lördagen 10/10 drabbade IBK Lund och IK Zenith samman i en som vanligt målrik tillställning, 21 mål blev det denna gång.


Som vanligt den här säsongen startade Lund matchen i ett rasande tempo och radade upp mängder av missade chanser. När Zenith sedan efter drygt nio minuter får en straff på en omställning blev man kanske lite orolig, men Gurra i målet räddade förtjänstfullt. Det dröjde sedan bara drygt två minuter innan Lund ryckt till en välförtjänt tvåmålsledning genom mål av Kalle Nilsson och Gabriel Fogwall. Zenith reducerade både till 2-1 och 3-2, vilket också blev halvtidsresultatet, något som faktiskt Zenith skall vara mest nöjda med.

TIDIG SERIEFINAL
2020-10-08 21:23
Foto #Patrik Palm

Lördagen 10/10-2020 drabbar IBK Lund H1 ihop med serietvåan IK Zenith.

Lite tidigt att prata om seriefinal, men det är definitivt två lag som kommer blanda sig in i striden om de fyra kvalplatserna när serien är avslutad i mars.

Båda lagen är också obesegrade efter två omgångar.

SERIETOPP EFTER TVÅ OMGÅNGAR
2020-10-04 14:12
Foto: Patrik Palm

Serien är äntligen igång och IBK Lund fortsätter segertåget från försäsongen.

Två segrar, serietopp och 20-8 i målskillnad visar på klass.

Försäsongen är igång!
2020-09-14 21:55

IBK Lund H1 har dragit igång försäsongen på ett övertygande sätt.

 

Efter en bra sommar där nya fys tränaren Gabor Benkö drillat lagets fysik och tränarduon Ola och Martin som vanligt slipat på spelidén med mycket innebandy

har även matcherna kommit igång. Riktigt kul att de flesta nyförvärven kom tidigt till Lund och på ett bra sätt smält in i truppen och redan hunnit lära sig mycket om hur vi spelar.

 

Truppen är i princip klar, även om alla kvarvarande 23 spelarna fortsätter att kriga hårt om de sista kontrakten med H1.

Vi har haft en mycket bra silly säsong och även skickat ner några starka nyförvärv till vårat duktiga H2 lag.

De unga spelarna kommer vi fortsätta att titta extra på och jag blir inte förvånad om ytterligare någon tar steget upp senare under säsongen.

 

Första träningsmatchen mot Landskrona blev tyvärr framflyttad så vi startade matchspelet direkt med ett träningsläger i Växjö.

Lördagen inleddes med match mot Hovshaga som förra året var ett av topplagen i div1 östra.

Efter en lite trög förstaperiod, brukar vara så i första matchen för säsongen, trummade vi på och tog en övertygande 11-4 seger.

Eftermiddag och kväll ägnades sedan åt diverse teamaktiviteter där bl.a. olika grupper planerade, inhandlade och lagade en utsökt trerätters middag.

Tack till Evedals vandrarhem för bra faciliteter.

 

Efter frukost och tidigt träningspass var det sedan dags för match mot allsvenska Lagan. Ibk Lund gör en grym insatts och leder med hela 5-0 efter 50 minuter.

Riktigt kul att se att våra egna unga spelare Abel och Nils tar för sig ordentligt när de för första gången får spela på denna nivån.

Även kul att vår nya målvakt Hugo Prahl håller nollan sin del av matchen. Sista 10 minuterna slappnar vi av lite grann och Lagan kan snygga till siffrorna lite.

Dock en 5-3 seger mot bra motstånd.

 

Vi har även hunnit besegra div. 1 nykomlingen Landskrona med 5-3 i den uppskjutna matchen, där fick ytterligare en av våra duktiga 03:or Jack L chansen att känna på div1 tempot vilket är mycket kul.

Vi har många duktiga killar som pockar på uppmärksamhet underifrån och de kommer utvecklas ytterligare under året i H2, H4 och våra duktiga juniorlag.

 

Vi går nu in i en intensiv period med tre tuffa hemmamatcher på en vecka.

Alla matcherna kommer sändas på Solidsport och vi hoppas att ni tar tillfället i akt och kollar på våra fantastiska killar på webben, även om vi givetvis hade velat ha storpubliken på plats.

 

Lördagen 12/9 kom Allsvenska nykomlingen Malmö FBC på  besök och vi fick en liknande batalj som seriematcherna förra året, tufft, hårt och jämnt. Lund startade bäst och kunde dra ifrån till en 5-1 ledning efter halva matchen genom mål av bl.a. nyförvärven Fogwall och Leissner.  Annars var det de vanliga målskyttarna Mattsson, Hannes och Elvis som nätade. Malmö tog sedan över taktpinnen och kunde kvittera 10 minuter innan slutet, men deras hårda tuffa spel straffade sig till slut när de åkte på en 2+2 på en ful tackling. I PP i början av sudden tog Hugo Nordlund fram trollspöt och stänkte upp det avgörande målet i första krysset från favorit positionen utan vinkel ute på högerkanten.

 

Riktigt kul att ta fjärde raka på försäsongen trots att vi hade 8 killar borta på grund av sjukdom, Jas turnering och andra uppdrag.  Svårt att se att något annat lag i serien har vår bredd.

 

På onsdag 16/9 är det åter match mot allsvenskt motstånd när Åstorp kommer på besök i vår fantastiska hemmaborg, Lerbäckshallen med matchstart 19.30.

Sedan avslutas veckan med match lördagen 19/9 13.00 mot div2 laget Eslöv IBK, alla tre matcherna sänds som tidigare nämnts på solidsport.

 

Hoppas att reglerna ändras till seriepremiären mot Warberg  fredagen 25/9 19.30 i Lerbäckshallen så att vi kan ha flera av våra kära supportrar på plats.

Det är det vi längtar efter att få spela inför er, vår kära publik.

 

Med vänlig hälsning

IBK Lund H1

MÅLVAKTSTALANG TILL LUND
2020-08-11 14:25
Foto: Patrik Palm
IBK Lund fortsätter att satsa på unga talanger från närområdet. Det är med stor glädje vi kan meddela att Hugo Prahl har valt att ansluta till Herrar Div.1. Prahl kommer senast från två säsonger i FC Helsingborg, där han har hunnit införskaffa sig värdefull rutin från Div.2 och Juniorallsvenskan. 19-åringen väljer nu att ta nästa steg i sin utveckling genom att slåss om speltid i Div.1.
Avtalet är skrivet över två säsonger.
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
Kommande livesändningar
Repriser