SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer Juniorallsvenskan

IBK Lund Juniorallsvenskan Dam
Tillsammans har vi otroligt kul. Häng med oss. | Foto: Patrik Palm
Välkommen till lagsidan för IBK Lund Dam Juniorallsvenskan!
Är du intresserad av att spela JAS-innebandy? Tveka då inte att höra av dig. 

   Här spelar du som vill satsa på innebandy och därför arbetar vi för att utveckla dig som             innebandyspelare. Detta så att du känner att du hela tiden blir bättre på alla plan, i kombination med att denna säsong sätta höga sportsliga mål tillsammans. JAS samarbetar med vårt SSL- lag, D1-lag, D2-lag samt med vårt F05-lag. I syfte att alla våra spelare ska få utmaningar på sin nivå både vid träning och match. Visar du att du vill så finns det, för oss, ingen gräns hur långt du kan nå.                                                                          
Huvudtränare:
Pontus Christensson
076-876 95 44

Assisterande tränare:
Lasse Nilsson         

Lagledare:
Daniel Heander
070-7785210
daniel.heander@ibklund.se
Äntligen träning
2021-02-19 18:57
Jas i kylan. Foto: Patrik Palm
Äntligen så har det blivit dags för träning igen. 
Vi firade lite med vår sponsor #myfoodie från #vegoflund som levererade dryck inför träningar och förhoppningsvis matcher lite längre fram.
Vi tittar bakåt o blickar framåt
2020-05-02 13:12
Foto: Patrik Palm
Säsongen tog dessvärre slut lite väl snabbt men vi har många bra minnen från den, där det bra spelet, hur kul vi hade och gemenskapen sticker ut lite extra. Här är några bilder för att minnas supersäsongen 19/20. Vi satsar  full fart framåt mot en ännu bättre säsong 20/21 med JAS. Dela gärna bilderna på facebook och instagram. Vi firar Skånelaget F03 med 7 spelare från Lund.
Vi satsar också full fart framåt mot en ännu bättre säsong 20/21 där det i år är dags för våra F04 i skånelaget. 

Bildtävling
2020-04-23 12:32
Kapten Tindra hälsar Foto: Patrik Palm
Vinn bildtävlingen genom att gå in i ungdomsbilderna jag lägger här och välj ut en favorit och rösta på dem genom att skicka i messenger till daniel heander. Alla som vill får rösta, såklart även föräldrar och mor-farföräldrar. Vinnaren får sen valfritt foto förstorat av Patrik Palm i pris.
Inget spel idag
2020-04-19 22:07
Nu kör vi Foto Patrik Palm
Eftersom allt blev inställt så även innebandyfesten så blev det inget spel idag. Förhoppningsvis så hade vi spelat jas och då spelat med stor glädje i jas o DJ18 :) Men en fantastiskt kul säsong har det varit ändå och snart tar vi språng mot en ny toppensäsong i både JAS o. DJ18. 

Välkomna till match på Söndag 1/3 kl.16.00
2020-02-27 20:15
Foto: Patrik Palm | fr.vänster: Sofia Heyl, Ebba Törngren och Sigrid Garai Persson
På söndag väntar match mot Växjö IBK för våra JAS Dam. Laget har med tre matcher kvar att spela redan säkrat seriesegern. Så här säger Ebba Törngren och Sigrid Garai Persson om matchen på söndag och säsongen hittills.
Mia Selin byter adress
2020-02-17 14:42
Foto: Patrik Palm
Vår eminenta sjukgymnast Mia Selin byter adress på kliniken och finns nu på Botulfsgatan 2 ovanför H&M. 


Sportlov? Nej, Serieseger!
2020-02-17 09:26
8 firar seriesegern.
Som vanligt så blir det Kalmarsund borta i sportlovstider och det var svårare än någonsin att få ihop spelare men 8 mycket starka och peppade spelare åkte till Öland för att fixa seriesegern. 
Och som de spelade! Vi visste om att tjejerna är bra men att de är så här bra visste vi inte. Spelet var så säkert där vi höll bollen och spelade runt trots att vi bara hade 2 avbytare att det nästan kändes säkert redan efter 2 minuters speltid när Emma växlade tempo gick coast to coast och satte 0-1. Vi gick fram till en säker 0-4 ledning efter fantastiska mål av Minna och Filippa, när 09.19 in i 2:a perioden Tindra får en knätackling på låret vilket gör att hon inte kan spela mer. Så vi får spela halva matchen med 6 utespelare men vi har väldigt bra tränade tjejer som fortsätter att spela nästan lika bra. Alex visade sig ha bäst kondition av alla då hon aldrig bytte i 3:e perioden, och hon hade ändå ork att göra ett mål och inte ett enda misstag. Elsa Arph gjorde debut i målet med den äran och var mycket nära att hålla nollan efter att ha agerat som om hon alltid spelat i Jas. Det gick ett sus genom publiken och vi hörde vilket klassmål när vi avslutade målskyttet för dagen med skott från Chanel och volleyretur av Filippa. Både innan och även efter att Tindra skadade sig visade hon sina ledaregenskaper. Tyra var lysande som back och visade ett stort spel med en extra bra känsla i klubbladet för dagen. Pål Karlsson hjälpte till med coachingen och fick tjejerna att bli avslappnade och peppade på samma gång. Vår 5 man starka hejaklack överröstade klart Kalmarsunds. Ja, man vill verkligen berömma alla och detta var så bra spel och så roligt att även om det kanske låter lite knasigt, att det blir något att minnas länge.
Seriesegern är klar vilket klar vilket gör att det blir kvalmatch till innebandyfesten den 28/3. Välkomna och heja då. 

2020 börjar bra
2020-02-10 20:07
Minna is back. Foto: Patrik Palm
2020 har börjat på ett mycket bra sätt där vi spelade mot Häljarp/Landskrona i Häljarps lilla hall mot ett uppställt boxförsvar. Vi spelade mycket bra och jobbade stenhårt tillsammans och målen rasslade in i strid ström i glädjen över att Minna äntligen kunde spela igen. Minna firade också detta genom att göra otroliga 10 poäng. Så roligt att Minna är tillbaka och man märkte verkligen hur viktig hon är i kompisgänget, där det blir ännu roligare när vi är tillsammans på planen. Glädjande var även att poänggörandet spreds ut på 13 spelare som bidrog till att vi är det lag i landet som gjort flest mål.

Premiär i Lerbäckshallen
2020-02-10 19:40
Väldigt glatt lag efter mycket bra o kul spel. Foto: Patrik Palm
Äntligen hemmapremiär i Lerbäckshallen och ännu roligare äntligen så var Sigrid tillbaka efter en mycket långvarig skada. Sigrids glädje och förmåga att få kompisarna att känna ännu mer glädje med sin innebandy kommer att göra laget ännu bättre och än viktigare att alla tycker det är ännu roligare att spela innebandy.
Speciellt våra 04:or hade det extra roligt i poänggörandet när Sofia Heyl, Chanel Lindqvist, Alexandra Ålund och Ebba Törngren stod för 16 poäng tillsammans, och Ebba briljerade lite extra med 4 mål. Nu väntar vi bara på det första zorro-målet. Glädjande var också att Isabell Holm gjorde sina första poäng i jas-laget.
Fanny Pettersson och Olivia Nilsson höll som vanligt nollan och såg till att vi är det lag i Sverige som släppt in minst antal mål.
Kolla gärna in Patrik Palms foton från matchen i vårt bildgalleri och se hur mycket glädje det finns.
Serieledning med halva serien spelad
2019-11-30 14:00
Kapten Tindra susar förbi | Foto: Patrik Palm (från bildarkivet)
Vi avslutade första halvan av serien genom att på bortaplan besegra ett bra och hårt kämpande Helsingborg som vid vinst hade gått upp på andraplats. Vi spelade lite för stressat till en början på en plan, där bollen hoppade väldigt mycket. Efter att backarna Moa Nilsson, Mynta Persmark och Sofia Heyl prickskjutit in vars ett mål från distans, lugnade vi ner spelet och spelade riktigt bra. BP och PP fungerade extra bra i denna utvisningsrika match och Filippa Philipsson Eriksson fick göra två mål på volley mot sin gamla klubb. Kul var också att se vilken god stämning det är inom laget och även gentemot motståndarna.
Det var mycket glada ledare som, för kvällen hade fin förstärkning av Dam Elit-spelaren Jennifer Cedervall,  rullade hem till Lund efter matchen.
Extra tack till publiken så här efter halva serien. Ni är alltid med vilket verkligen uppskattas av tjejerna och oss ledare.
Vinst i seriefinalen
2019-11-12 14:13
Mynta susar ifrån Kalmarsund / foto Patrik Palm
Seriefinal mot Kalmarsund slutade med en bekväm seger 13 - 4 efter en lite trög inledning i första perioden. Vi växlade sen upp med mycket bra spel där vi även visade att vi alltid vill mest. Nilla Turunen var extra grym och gjorde 5 poäng och i ett av dem fintade hon bort hela Kalmarsund på 4 sekunder innan skottet satt i krysset.  Patrik Palm förgyllde det hela med sina konstnärliga foton.
High five för vinst i premiären
2019-09-24 14:19
Foto: Patrik Palm | Förstafemman gör high five med tjejerna från F10 Lund SÖ inför matchen
Äntligen seriepremiär i Juniorallsvenskan och ett mycket bra spel från oss med många poäng gjorda från många olika spelare. Tyra Jeglertz, Ellen Bladh och Amanda Berg gjorde sina första mål i JAS. Nilla Turunen gjorde tre assist och Linn Segerstråle en assist i sina JAS-debuter. 
Säsongens nyförvärv Filippa Philipsson Eriksson stod för en fantastisk JAS-debut i Lund, genom att göra hela sju poäng, fördelat på tre mål och fyra assist.

Extra kul att ha F10 Lund SÖ på plats som hejade på oss. Stort tack tjejer och hoppas ni vill komma och kolla fler gånger.
Seriepremiär i JAS
2019-09-24 13:00
F10 besöker oss vid seriepremiären Foto Patrik Palm
Vi fick fint besök vid seriepremiären i JAS. 
JAS DAM SPELADE OAVGJORT MOT DIV.1-TOPPLAG
2019-08-18 12:18
Foto: Patrik Palm

Igår spelade JAS Dam en träningsmatch mot Munka-Ljungby IBK , ett topplag i damer division 1. Detta var första matchen för årets upplaga av JAS Dam. I princip halva gårdagens trupp bestod debutanter i JAS-sammanhang. Ellen Bladh, Emilia Almén, Esméralda Hernandez, Linn Segerstråle, Sofia Heyl och Tyra Jeglertz, alla födda 2003 och 2004, var de som igår gjorde sin första JAS-match. Dessutom gjorde nyförvärvet Filippa Philipsson Eriksson debut i IBK Lund-tröjan. Skadade Sigrid Garai Persson bidrog, under sin första JAS-match, med peppning i avbytarbåset.

Laget har endast haft en gemensam träning tillsammans. Detta gjorde att vi hade en tuff match framför oss, där vi verkligen skulle få en värdemätare för att se var vi står någonstans.

 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS