FÅNGA BOLLEN OCH STÖTTA IBK LUND
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Lund
Damer SSL

IBK Lund SSL 20/21
Foto: Patrik Palm
Välkommen till lagsidan för IBK Lund Elit Dam!
Kan du tillföra något? Tveka då inte att höra av dig!

Huvudtränare: 
Johan Gustafson
073-537 85 53
johan.gustafson@ibklund.se

Assisterande tränare:
Aron Olsson
076-336 79 78
aron_olsson@hotmail.com

Jörgen Hammer
070-815 20 01
jorgen.hammer@repona.com

Sportgrupp
Daniel Heander
070-7785210
daniel.heander@ibklund.se
TACK FÖR ALLT JANA SCHENK
2020-05-27 13:08
Foto: Patrik Palm
Efter en säsong väljer IBK Lund och Jana Schenk att gå skilda vägar. Schenk återvänder till Schweiz och sin tidigare klubb UH Red Lions Frauenfeld.
TRYGG SISTA UTPOST ÄR KLAR FÖR LUND
2020-05-11 13:31
Foto: Patrik Palm

Idag kan IBK Lund stolt presentera det senaste nyförvärvet för vårt SSL-lag på damsidan. Målvakten Johanna Birgersson, född 1998, ansluter från fjolårsseriekollegan Sävsjö IBK. Birgersson har under de senaste säsongerna varit en nyckelspelare för Sävsjö och har varit högst bidragande till att laget tog sig upp till Allsvenskan inför fjolårssäsongen. Nu väntar ett nytt äventyr för 22-åringen när hon nu ska representera IBK Lund i Svenska Superligan.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

FARTFYLLD FÖRSVARARE SKRIVER PÅ ETT FLERÅRIGT AVTAL
2020-05-02 16:30
Foto: Patrik Palm

Idag kan vi presentera en otroligt viktig förlängning för Dam SSL. Den alltid så glada Denise Vidén väljer att skriva på ett nytt avtal med Lund. Vidén kom till föreningen inför föregående säsong från fjolårsseriekollegan Lindome IBK. Hon stod för en succésäsong där hon producerade 13 poäng på 21 matcher från sin backposition.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

FRAMTIDA STORBACK FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-04-24 13:40
Foto: Patrik Palm

Idag presenterar vi glädjande att Dam SSL har förlängt med ytterligare en nyckelspelare. Hilda Hammer, född 2001, med två Allsvenska säsonger i bagaget är en av många i truppen som gör SSL-debut. 19-åringen stod under förra säsongen för 10 poäng på 18 matcher från sin backposition. Hammer fick dessutom chansen att visa upp sig i U19-landslagssammanhang under landslagslägret på Bosön under våren 2019.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

STORTALANG SKRIVER PÅ ETT NYTT AVTAL
2020-04-17 15:00
Foto: Patrik Palm

Idag kan vi stolt meddela att stortalangen Emma Heander, född 2003, har skrivit ett längre avtal med föreningen. 17-åringen gjorde sin debutsäsong på seniornivå under föregående säsong i Allsvenskan där hon imponerande slutade på en niondeplats i poängligan med 23 poäng på 20 matcher. Nu kommer hon göra sin andra seniorsäsong i Svenska Superligan. Heander representerade Skåne under distriktlags-SM tidigare i år, där hon tillsammans med Skånelaget vann ett silver och blev utsedd till en av turneringens bästa spelare i det officiella All Star Team.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

HAMMER SKRIVER LÅNGTIDSKONTRAKT MED LUND
2020-04-10 17:36
Foto: Patrik Palm

Idag kan vi stolt meddela att IBK Lund-produkten Ella Hammer har valt att skriva ett långtidsavtal med klubben. Hammer som är fostrad i föreningen, väljer nu glädjande nog att göra sin fortsatta satsning med IBK Lund. Hon slutade på en tredjeplats i den totala poängligan efter 26 poäng på 19 matcher i Allsvenskan. 21-åringen har sedan tidigare viktig rutin från Svenska Superligan efter sina två år i Malmö.

Avtalet är skrivet över fem säsonger.

SSL-SPELARE SKRIVER PÅ FÖR LUND
2020-04-06 13:59
Foto: Patrik Palm

Idag är IBK Lund stolta över att kunna presentera Dam Elits första nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Det är den 21-åriga anfallaren Anna Nilsson som ansluter från kommande säsongs seriekollega Malmö FBC. Nilsson har tre säsonger bakom sig i Svenska Superligan med Malmö, vilka hon anslöt till inför säsongen 17/18 från hennes moderklubb IK Stanstad.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

LANDSLAGSFORWARD FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-04-04 15:24
Foto: Patrik Palm
Idag kan vi gladeligen offentliggöra att U19-landslagsforwarden Minna Karlsson har skrivit på ett nytt avtal. 17-åringen, som vann Allsvenskan Södras poängliga under den gångna säsongen, har glädjande nog valt att följa med Lund upp till Svenska Superligan.
Avtalet är skrivet över två säsonger.
HÅRDJOBBANDE FÖRSVARARE FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-04-03 16:30
Foto: Patrik Palm
I dagarna har IBK Lund kommit överens om en kontraktsförlängning med den 17-åriga försvararen och centern Tindra Karlsson. Karlsson som är en egen produkt har spelat i föreningen under hela sin karriär, varav de senaste två säsongerna i Allsvenskan. Nu tar hon chansen att ta nästa steg och spela i Svenska Superligan.
Avtalet är skrivet över två säsonger.
MÅLVAKT FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-04-01 13:00
Foto: Patrik Palm
I dagarna har IBK Lund kommit överens om ett nytt avtal med den 20-åriga målvakten Sara Gemback. Gemback, som är en egen produkt, har de senaste två säsongerna vaktat målet för Dam Elit i Allsvenskan. Detta efter att hon inför säsongen 18/19 kom tillbaka från Div.1-klubben IK Stanstad. Nu väntar nästa stora utmaning, då hon gör sin debutsäsong i Svenska Superligan.
Avtalet är skrivet över två säsonger.
HANNA MELIN LÅNAS UT TILL MODERKLUBBEN
2020-01-31 15:17
Foto: Patrik Palm
I dagarna har IBK Lund, Hanna Melin och Häljarps SK kommit överens om en utlåning av den 22-åriga backen. Melin som på försäsongen förra säsongen drog av korsbandet, har under senare delen av hösten 2019 börjat träna med Häljarp i Div.2. Både IBK Lund och Hanna Melin är överens om att detta är en bra lösning för henne, att sakta men säkert ta nästa steg i sin rehabiliteringsprocess, med hopp om att kunna återvända till vår Allsvenska trupp i framtiden.
Utlåningsavtalet är skrivet säsongen ut.

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
HÅRDJOBBANDE FORWARD ANSLUTER
2019-12-29 17:59
Foto: Patrik Palm

Idag kan klubben presentera en ny spelare för vår Dam Elit-trupp. Anfallaren Tove Efsing, född 1998, ansluter från Div.1-klubben Munka-Ljungby IBK. Efsing som har tränat med laget ett antal veckor, lånas in säsongen ut med option att förlänga avtalet ytterligare säsonger. 21-åringen har redan representerat laget i Allsvenskt- och Skånemästerskapen-sammanhang mot Växjö IBK, Höllviken IBF och Sävsjö IBK.

SSL- OCH LANDSLAGSMERITERAD BACK TILL DAM ELIT
2019-12-13 15:13
Foto: Warberg IC

För någon vecka sedan blev det klart att Dam Elit förstärker backsidan med den SSL- och landslagsmeriterade försvararen Emma Clarin. 21-åringen, som hade ett uppehåll under föregående säsong, kommer senast från spel med Warberg IC i Svenska Superligan. Innan dess representerade hon Pixbo Wallenstam i SSL och Allsvenskan, samt hade en vända på Riksinnebandygymnasiet i Umeå. Den spelskickliga backen har även några U19-landslagsmatcher på kontot, samt flertalet distriktlags-SM i bagaget för Göteborg.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

VIKTIGA POÄNG INFÖR VM-UPPEHÅLLET
2019-12-11 14:31
Foto: Patrik Palm

Under lördagen väntade säsongens kortaste bortamatch, när laget skulle besöka Växjö. Växjö IBK som i säsongsinledningen förvånade de flesta och under några omgångar låg på förstaplats som nykomling. Det har gått tyngre för Smålandslaget under de senaste omgångarna, och nu var det dags att stifta en ny Allsvensk bekantskap. Lagen har tidigare möts några gånger i försäsongsmatcher, men aldrig i tävlingssammanhang.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS