SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer SSL

IBK Lund SSL 20/21
Foto: Patrik Palm
Välkommen till lagsidan för IBK Lund Elit Dam!
Kan du tillföra något? Tveka då inte att höra av dig!

Huvudtränare: 
Johan Gustafson
073-537 85 53
johan.gustafson@ibklund.se

Assisterande tränare:
Aron Olsson
076-336 79 78
aron_olsson@hotmail.com

Jörgen Hammer
070-815 20 01
jorgen.hammer@repona.com

Sportgrupp
Daniel Heander
070-7785210
daniel.heander@ibklund.se
MATCHEN MOT KARLSTAD ÄR INSTÄLLD
2021-03-19 13:03
Foto: Patrik Palm

Svenska Innebandyförbundet har beslutat att ställa in sista omgången av SSL Dam om lagen är överens om detta. IBK Lund och Karlstad IBF har gemensamt kommit överens om att ställa in matchen imorgon lördag. Detta innebär att debutsäsongen i Svenska Superligan nu är över och att vi tar sats mot kommande säsong då det blir fortsatt SSL-spel!

 

 

Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

KRISTOFFERSSON OCH SUNDSTRÖM ANSLUTER PÅ DUBBELLICENS
2021-02-06 12:41
Foto: Örnsköldsvik IBK | Hanna Kristoffersson t.v. och Ida Sundström t.h.

Sedan vårt SSL-lag av olika skäl tappat några spelare under den senaste tiden väljer nu föreningen att förstärka truppen inför slutspurten av säsongen. Innan deadline day för transferfönstret gjorde IBK Lund klart med två dubbellicenser från den Allsvenska klubben Örnsköldsvik IBK. Hanna Kristoffersson och Ida Sundström, båda födda 2001, ansluter till IBK Lund fram tills dess att den Allsvenska säsongen startar upp igen. Båda två har meriter från Svenska Superligan sedan tidigare med Örnsköldsvik.

Kristoffersson anslöt till Lund i torsdags, då hon gjorde sin första träning med laget. Sundström kommer att ansluta direkt efter U19-landslagslägret nästa vecka.

LUNDATJEJER TILLDELAS IDROTTSGILLETS UNGDOMSSTIPENDIUM 2020
2021-02-05 14:19
Foto: Idrottsgillet Lund | Prismottagare från vänster: Minna Karlsson, Emma Heander och Tindra Karlsson
 
HAMMER OCH KARLSSON UTTAGNA TILL U19-LANDSLAGSLÄGER
2021-02-04 15:45
Foto: Patrik Palm | Hilda Hammer t.v. och Minna Karlsson t.h.

Sveriges U19-landslag på damsidan har tagit ut sin trupp för landslagslägret på Bosön den 9-11 februari. Lägret är en del av förberedelserna inför VM som planeras spelas i Uppsala den 5-9 maj.


Från IBK Lund har Hilda Hammer och Minna Karlsson tagits ut för att representera de blågula färgerna. Båda två har sedan tidigare upplevt samlingar av landslagskaraktär i form av breddläger. Karlsson har dessutom representerat Sverige i Euro Floorball Tour 2019, där det blev tre poäng på tre matcher. Karlsson har även tidigare varit uttagen till inställda mästerskap och landslagstävlingar under innehavande säsong och föregående säsong. Tävlingar som har blivit uppskjutna med anledning av COVID-19.

IBK Lund önskar Hammer och Karlsson stort lycka till!


Se truppen i sin helhet här!


Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

SSL-DEBUT FÖR ÅLUND OCH BERG
2021-02-03 12:06

I helgen gjorde Alexandra Ålund, född 2004, och Amanda Berg, född 2003, sina debuter i Svenska Superligan. Båda två har under säsongen representerat Lund i Div.1 och Juniorallsvenskan. Men nu när dessa serier är nedstängda får de chansen att mäta sig i världens bästa liga, SSL. 

Berg, som är en egen produkt, gjorde sin debut mot Thorengruppen IBK i söndags och gjorde det bra ifrån sig. 

Ålund, som har fostrats i Lund under de senaste åren, debuterade med sitt första SSL-byte redan mot Malmö på hemmaplan, fick i fredags göra sin riktiga debut när hon startade matchen mot Falun. Detta kunde inte bli bättre än att hon krönte kvällen med att göra sitt första mål i Svenska Superligan.


Det är alltid roligt att ge våra yngre förmågor chansen i vårt SSL-lag, något vi har för avsikt att kunna göra under en lång tid framöver. Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

FÖRÄNDRINGAR I LEDARSTABEN FÖR DAM SSL
2021-01-29 14:08
Foto: Idrottsfoto / Patrik Palm | Johan Gustafson t.v. och Ludvig Nilsson t.h.

IBK Lund kommer att genomföra förändringar i ledarstaben kring vårt SSL-lag under en period framöver. Huvudtränare Johan Gustafson kommer att ta en paus från sitt uppdrag. Detta med anledning av att han väntar tillökning i familjen.

Under tiden kommer laget att ledas av de assisterande tränarna Aron Olsson och Jörgen Hammer. Staben kommer även att förstärkas av Damer Div.1-lagets huvudtränare Ludvig Nilsson, som kommer att bistå Olsson och Hammer under den period Gustafson har paus och fram till dess att Div.1-serien eventuellt drar igång igen.

Förändringen görs redan inför helgens hemmamatcher mot IBF Falun på fredag och Thorengruppen IBK på söndag.

 

MATCHEN MOT ENDRE SKJUTS UPP
2021-01-09 14:35
Foto: Patrik Palm
Söndagens match mot Endre IF skjuts upp efter att en spelare i Lund har testats positivt för Covid-19. 
Vi återkommer med nytt speldatum när detta är bestämt!


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig 
IBK Lund 
TACK FÖR ER TID
2021-01-04 15:20
Foto: Patrik Palm
I december avslutades lånet av de två tjeckiska landslagsspelarna Denisa Kotzurová och Michaela Mlejnková från FBC Ostrava. Under två månader har vi haft äran att ha dessa fantastiska spelare och människor hos oss, men nu delas våra vägar. Vi hoppas att våra vägar möts snart igen, oavsett om det är som med- eller motspelare.
ROSENQVIST ÅTERVÄNDER TILL LUND
2020-12-16 15:19
Foto: Ludvig Nilsson
Idag kan vi offentliggöra att IBK Lund och FBC Kalmarsund har kommit överens om en utlåning av 24-åriga Emelie Rosenqvist. Rosenqvist har ett förflutet i Lund, då hon representerade laget under de inledande tre matcherna säsongen 2017/2018 där hon stod för fyra poäng. Därefter förde studier henne vidare till Kalmar, vilka hon har representerat sedan dess. Under hennes tid i Allsvenska Kalmarsund har 24-åringen producerat 114 poäng på 71 matcher. Rosenqvist har sedan tidigare erfarenhet från SSL-spel med Malmö.
Utlåningen gäller inledningsvis till den 16 januari och Rosenqvist är spelklar redan till lördagens bortamatch mot Karlstad. 
FYSISK BACK FLYTTAS UPP
2020-10-22 15:11
Foto: Patrik Palm

Idag offentliggör vi att 24-åriga Malin Heyden flyttas upp till vårt Dam SSL-lag. Heyden som de senaste säsongerna har spelat i föreningens Div.1-lag, har tidigare meriter från spel i gamla Div.1 (nuvarande Allsvenskan) och från kval till Allsvenskan. Efter att laget kvalificerade sig för Allsvenskan säsongen 2017/2018 så valde Heyden att kliva ner till Div.1-laget på grund av studiebelastning. Men nu är hon äntligen tillbaka i vårt representationslag på damsidan.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

TJECKISKA LANDSLAGSSTJÄRNOR TILL LUND
2020-10-15 18:17
Foto: Patrik Palm

I dagarna har IBK Lund gjort klart med de två tjeckiska landslagsstjärnorna Denisa Kotzurová och Michaela Mlejnková. Spelarna ansluter från det tjeckiska topplaget FBC Ostrava i högstaligan. Kotzurová och Mlejnková är två poängspelare som de senaste åren har hamnat högt upp i poängligan. Centern Kotzurová slutade förra säsongen på en tredjeplats med 69 inspelade poäng fördelat på 28 mål och 41 assist. Den rightfattade Mlejnková plockade från sin forwardsposition ihop hela 73 poäng fördelat på 53 mål och 20 assist, vilket även var bäst i hela ligan.

Möjligheten öppnade sig när den Tjeckiska ligan i förra veckan stängde ner på grund av den rådande situationen i världen. Allt gick väldigt snabbt. Kontakt togs i fredags och i måndags var på spelarna på plats för att göra sin första träning med laget.

ANFALLSMASKIN FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-10-06 13:35
Foto: Patrik Palm

Det har varit klart sedan ett tag tillbaka men nu får vi även lov att kanalisera ut nyheten om att anfallaren Tove Efsing har förlängt sitt avtal. Efsing spelade för IBK Lund ifjol på lån från Munka-Ljungby IBK. 22-åringen som först debuterade i Allsvenskan ifjol kommer denna säsong, liksom många andra, göra sin debutsäsong i Svenska Superligan.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

EN HELG FYLLD MED SPÄNNANDE MATCHER VÄNTAR
2020-08-21 13:31
Bild: Ludvig Nilsson
I helgen beger sig Dam SSL till Södertälje för att spela tre högintressanta försäsongsmatcher mot SSL-lag. Först ut är fjolårssjuan Rönnby Västerås IBK på fredag. På lördagen väntar fjolårsnykomlingen, tillika fjolårsnian, Nacka Wallenstam IBK. Helgen avslutas med match SM-final-rutinerade Täby FC som slutade sexa i Svenska Superligan under förra säsongen.


Samtliga matcher går att se på webben via innebandy.tv. Ni hittar länkarna till matcherna nedan.

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
STABIL CENTER SIGNERAR ETT NYTT AVTAL
2020-08-19 12:48
Foto: Patrik Palm
Idag kan vi stolt meddela att ytterligare en egen produkt väljer att fortsätta sin resa med moderklubben. Centern Alice Sköld, född 2000, har valt att fortsätta i föreningen där allting började. Sköld fick chansen ifjol via dubbellicens i Allsvenskan från föreningens Div.1-lag. 20-åringen stod för 6 poäng på 16 matcher under sin debutsäsong i Allsvenskan och 17 poäng på 15 matcher i Div.1 under föregående säsong. 
Avtalet är skrivet över tre säsonger!
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS