Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Lund
Damer SSL

IBK Lund SSL 20/21
Foto: Patrik Palm
Välkommen till lagsidan för IBK Lund Elit Dam!
Kan du tillföra något? Tveka då inte att höra av dig!

Huvudtränare: 
Johan Gustafson
073-537 85 53
johan.gustafson@ibklund.se

Assisterande tränare:
Aron Olsson
076-336 79 78
aron_olsson@hotmail.com

Jörgen Hammer
070-815 20 01
jorgen.hammer@repona.com

Sportgrupp
Daniel Heander
070-7785210
daniel.heander@ibklund.se
MATCHEN MOT ENDRE SKJUTS UPP
2021-01-09 14:35
Foto: Patrik Palm
Söndagens match mot Endre IF skjuts upp efter att en spelare i Lund har testats positivt för Covid-19. 
Vi återkommer med nytt speldatum när detta är bestämt!


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig 
IBK Lund 
TACK FÖR ER TID
2021-01-04 15:20
Foto: Patrik Palm
I december avslutades lånet av de två tjeckiska landslagsspelarna Denisa Kotzurová och Michaela Mlejnková från FBC Ostrava. Under två månader har vi haft äran att ha dessa fantastiska spelare och människor hos oss, men nu delas våra vägar. Vi hoppas att våra vägar möts snart igen, oavsett om det är som med- eller motspelare.
ROSENQVIST ÅTERVÄNDER TILL LUND
2020-12-16 15:19
Foto: Ludvig Nilsson
Idag kan vi offentliggöra att IBK Lund och FBC Kalmarsund har kommit överens om en utlåning av 24-åriga Emelie Rosenqvist. Rosenqvist har ett förflutet i Lund, då hon representerade laget under de inledande tre matcherna säsongen 2017/2018 där hon stod för fyra poäng. Därefter förde studier henne vidare till Kalmar, vilka hon har representerat sedan dess. Under hennes tid i Allsvenska Kalmarsund har 24-åringen producerat 114 poäng på 71 matcher. Rosenqvist har sedan tidigare erfarenhet från SSL-spel med Malmö.
Utlåningen gäller inledningsvis till den 16 januari och Rosenqvist är spelklar redan till lördagens bortamatch mot Karlstad. 
FYSISK BACK FLYTTAS UPP
2020-10-22 15:11
Foto: Patrik Palm

Idag offentliggör vi att 24-åriga Malin Heyden flyttas upp till vårt Dam SSL-lag. Heyden som de senaste säsongerna har spelat i föreningens Div.1-lag, har tidigare meriter från spel i gamla Div.1 (nuvarande Allsvenskan) och från kval till Allsvenskan. Efter att laget kvalificerade sig för Allsvenskan säsongen 2017/2018 så valde Heyden att kliva ner till Div.1-laget på grund av studiebelastning. Men nu är hon äntligen tillbaka i vårt representationslag på damsidan.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

TJECKISKA LANDSLAGSSTJÄRNOR TILL LUND
2020-10-15 18:17
Foto: Patrik Palm

I dagarna har IBK Lund gjort klart med de två tjeckiska landslagsstjärnorna Denisa Kotzurová och Michaela Mlejnková. Spelarna ansluter från det tjeckiska topplaget FBC Ostrava i högstaligan. Kotzurová och Mlejnková är två poängspelare som de senaste åren har hamnat högt upp i poängligan. Centern Kotzurová slutade förra säsongen på en tredjeplats med 69 inspelade poäng fördelat på 28 mål och 41 assist. Den rightfattade Mlejnková plockade från sin forwardsposition ihop hela 73 poäng fördelat på 53 mål och 20 assist, vilket även var bäst i hela ligan.

Möjligheten öppnade sig när den Tjeckiska ligan i förra veckan stängde ner på grund av den rådande situationen i världen. Allt gick väldigt snabbt. Kontakt togs i fredags och i måndags var på spelarna på plats för att göra sin första träning med laget.

ANFALLSMASKIN FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-10-06 13:35
Foto: Patrik Palm

Det har varit klart sedan ett tag tillbaka men nu får vi även lov att kanalisera ut nyheten om att anfallaren Tove Efsing har förlängt sitt avtal. Efsing spelade för IBK Lund ifjol på lån från Munka-Ljungby IBK. 22-åringen som först debuterade i Allsvenskan ifjol kommer denna säsong, liksom många andra, göra sin debutsäsong i Svenska Superligan.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

EN HELG FYLLD MED SPÄNNANDE MATCHER VÄNTAR
2020-08-21 13:31
Bild: Ludvig Nilsson
I helgen beger sig Dam SSL till Södertälje för att spela tre högintressanta försäsongsmatcher mot SSL-lag. Först ut är fjolårssjuan Rönnby Västerås IBK på fredag. På lördagen väntar fjolårsnykomlingen, tillika fjolårsnian, Nacka Wallenstam IBK. Helgen avslutas med match SM-final-rutinerade Täby FC som slutade sexa i Svenska Superligan under förra säsongen.


Samtliga matcher går att se på webben via innebandy.tv. Ni hittar länkarna till matcherna nedan.

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
STABIL CENTER SIGNERAR ETT NYTT AVTAL
2020-08-19 12:48
Foto: Patrik Palm
Idag kan vi stolt meddela att ytterligare en egen produkt väljer att fortsätta sin resa med moderklubben. Centern Alice Sköld, född 2000, har valt att fortsätta i föreningen där allting började. Sköld fick chansen ifjol via dubbellicens i Allsvenskan från föreningens Div.1-lag. 20-åringen stod för 6 poäng på 16 matcher under sin debutsäsong i Allsvenskan och 17 poäng på 15 matcher i Div.1 under föregående säsong. 
Avtalet är skrivet över tre säsonger!
STORTALANG FORTSÄTTER SIN RESA MED LUND
2020-07-27 15:32
Foto: Patrik Palm

Idag är vi stolta över att meddela ytterligare en förlängning för vårt damlag i Svenska Superligan. 17-åriga Filippa Philipsson Eriksson väljer att spela vidare i de svart-gröna färgerna. Philipsson Eriksson kom från FC Helsingborgs Juniorallsvenska lag ifjol, där hon hade gått lite under radarn. Vi såg snabbt vilken talang hon besitter och är övertygade om att hon kan bli hur bra som helst i vår miljö. I sin seniorsäsongsdebut ifjol svarade hon för 13 poäng i Allsvenskan samt 36 poäng i Juniorallsvenskan. Vid årsskiftet fick hon dessutom äran att representera Skåne vid distriktlags-SM där det hon mäktade med tio poäng. Några veckor senare belönades hon med en sjuttondeplats över Sveriges största talanger i hennes åldersgrupp.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

STARK BOLLVINNARE FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-07-16 12:29
Foto: Patrik Palm

Idag kan vi glädjande meddela att föreningen har skrivit ett nytt avtal med den fysiska försvararen Elin Johansson. Johansson anslöt från Uppsala-föreningen IK Sirius IBK i september förra säsongen. Efter sin debutsäsong i Allsvenskan har den tidigare judoutövaren valt att fortsätta sin satsning tillsammans med IBK Lund i Svenska Superligan.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

LAGSPELARE FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-07-13 13:49
Foto: Patrik Palm
Idag kan vi stolt presentera att Dam SSL förlänger avtalet med den omtyckta Viktoria Rosberg. Rosberg som har fostrats i föreningen har två och en halv säsong bakom sig i Dam Elit sedan hon blev uppflyttad efter årsskiftet säsongen 2017/2018 från föreningens Div.1-lag. 25-åringen spelade i Lugi fram till hon inför säsongen 2015/2016 valde att möta nya äventyr i USA. Det blev två spännande år där innan hon återvände till Sverige.
Avtalet är skrivet över tre säsonger.
TACK FÖR ALLT EDA DAGASAN
2020-07-09 16:58
Foto: Patrik Palm

Idag måste vi tyvärr tacka av Eda Dagasan för sin tid i IBK Lund. Dagasan har varit klubben trogen under, i princip, hela hennes karriär. Hon började i Lugi och har representerat föreningen sedan 2007. Säsongen 2016/2017 spelade hon för Panam United Floorball Paris där hon även hann med att vinna de franska mästerskapen. Nu väntar spännande utmaningar i Göteborg.

TACK FÖR ALLT CECILIA HOLGERSSON
2020-07-06 13:14
Foto: Patrik Palm
Idag måste vi tråkigt nog meddela att en av de spelare som har varit med längst i dagens trupp för vårt Dam Elit-lag avslutar sin tid i IBK Lund. Cecilia Holgersson, som har tre säsonger i IBK Lund, har avslutat sina studier och flyttar hem till Uppsala igen. Holgersson kom till Dam Elit från IBK Finn inför säsongen 2017/2018. Den tidigare försvararen skolades om till center, en roll hon klarade med bravur. De senaste två säsongerna har hon även burit kaptensbindeln för laget i Allsvenskan.
TACK FÖR ALLT JANA SCHENK
2020-05-27 13:08
Foto: Patrik Palm
Efter en säsong väljer IBK Lund och Jana Schenk att gå skilda vägar. Schenk återvänder till Schweiz och sin tidigare klubb UH Red Lions Frauenfeld.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS