Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
P 2003 Lund Victoria

GOTHIA CUP 2019!
2019-01-10 17:46
Härliga dagar i Göteborg🏑💫
Då var det dags för nytt Gothia-äventyr för laget och alla samlades för tidig förmiddags-match i slitna Lundbystrand-hallen. Vi mötte Sandared, ett lag vi aldrig mött tidigare och vi försökte få igång spelet så gott det gick efter den tidiga bilfärden upp. Målen rann in allt eftersom och till sist stod det 5-0 på tavlan. Några timmar senare var det dags igen, nu på den slitna parketten i Lundbystrand 1, bollen studsar åt alla håll och kanter där men det är lika för båda gängen.

Återigen missade vi rätt mycket men slutresultatet skrevs till 5-0 till Lund och alla kunde åka tillbaka till välbekanta Scandic Backadal där vi inkvarterade oss för att sedan gå över vägen för traditionsenlig middag på det asiatiska mat-etablissemanget, Mr Johansson, ett klassiskt namn!😀

Tidig läggning och sedan upp, käka rejäl frukost och därefter match mot nya bekantingarna Sveiva Innebandy från Norge. Ett lag med en storvuxen och mycket fysiskt spelande trupp. Laget hade en mycket duktig målvakt och några riktigt duktiga spelare. Det syntes rätt snabbt att vi inte vaknat på rätt sida riktigt utan bolltappen var många, avsluten svaga och drivet i benen fanns liksom inte riktigt där. Vi hade scoutat dem väl dagen innan och trots detta åkte vi på tre baklänges-mål på exakt de saker vi tränare lyft med killarna så mungiporna pekade inte direkt uppåt efter matchen som förlorades med 0-3. Märklig tillställning där Sveiva konsekvent ställde upp i egen zon, slog långbollar alt kontrade och på så sätt vann mot Lund. Starkt gjort men ett rätt cyniskt spel - svårt att vinna hela turneringar på det sättet. Vi var inte bra och då förlorar man. Nyttig läxa för killarna.

Förutsättningarna var klara inför kvällens sista grupp-match, avgörandet mot CL98ic om vem som skulle få spela A-slutspel. Vinst för oss och det var vi som fick möjligheten.

Lund gjorde här sin bästa insats under Gothia. Cl98 är ett mycket bra lag, gick till semifinal förra året i Gothia, men Lund var i förarsätet i princip hela matchen. Radade upp chanser...som missades, lite av ett signum i årets Gothia. KG gjorde 1-0 på en retur. Vi malde på mot motståndarmålet men bollen ville inte in och till sist kommer det alltid ett läge för andra laget och vips satt 1-1 i vårt mål. Jack tryckte upp 2-1 stenhårt i krysset på fin passning av Abel och jublet i den lilla hallen på Hisingen visste inga gränser. Nu fick vi verkligen känna på hur illa det blir när domarna inte riktigt hänger med i det höga tempot. Med en dryg minut kvar bröt Abel klockrent i egen zon och vände upp mot mål bara för att bli avblåst, helt felaktigt. Cl98 fick frislag och kunde via märkliga bollbanor, felstudsar och knuffande, få fram bollen framför vårt mål och en motståndare kunde påpassligt knacka in kvitteringen och A-slutspelet var plötsligt borta.

Samma domare lät sedan Cl98 maska bort 35 sekunder av den rinnande tiden utan att blåsa av och ge över bollen till oss och matchen avslutades tyvärr med väldigt upprörda känslor. Vi har aldrig sett våra, normalt rätt balanserade killar, vara mer besvikna över ett resultat. Det är väl lite därför man gillar idrott förvisso. Det går upp och ner men i denna stund kändes det som ett rån. Lund var en nivå bättre än motståndet men gör man inte mål på sina chanser kan det gå såhär.

B-slutspel kändes som en missräkning men vi bestämde oss snabbt för att göra allt för att få så många matcher som möjligt.

Först ut på lördagen väntade seriebekantingen Stanstad. Killarna satte högsta fart direkt och slutresultatet skrevs till 9-0. Stabil vinst där vi flyttade runt killarna hela tiden så att man fick testa olika och lite mer ovana positioner. Flera olika målskyttar men särskilt kul var det för Oscar, nu högerforward(!), att hänga dit en kasse mot sitt gamla lag.

På eftermiddagen fick vi äntligen spela i en lite nyare hall med bra underlag, Prioritet Serneke Arena, ett ställe vi spelat många fina matcher på tidigare. Varla stod på andra sidan, ett lag som ställde upp med två formationer förra Gothia, men som nu endast körde med ett, kanske lite mer vässat lag.

Deras keeper var riktigt bra, räddade mycket men Abel och Jack var omutliga och drog in var sitt skott i klykan och Lund var vidare till kvartsfinal mot Särö, ett lag vi vunnit stort mot i Fatpipe men  nu var det ny match och nya förutsättningar.

Klockan hade hunnit bli 2205 när matchen drog igång i slitna Valhalla Arena. Särö kämpade riktigt bra, hade nog bestämt sig ordentligt för att ge oss en riktig kamp och det var länge mållöst trots stort övertag i bollinnehav för Lund.

Vi gjorde 1-0 via Jack, men Särö kunde kvittera via sin mycket snabba och duktiga kapten och matchen levde in i andra perioden. Ogge satte hög press ihop med forwards och kunde snappa upp bollen för att sedan skicka in 2-1 från nära håll och jublet bland de många Lund-anhängarna hördes rejält i hallen. Vi hade ett fantastiskt stöd från 02-laget, andra 03-laget och en hel del andra Lund-supporters och det var riktigt kul för killarna förstod vi - stort tack för detta!

Matchen förblev sedan mållös och vi kunde rikta in oss på semifinal mot duktiga Linköping morgonen efter i nybyggda och fantastiskt fina Partille Arena.

Hur Gothia gör sitt spelschema i slutspel förstår vi inte alls då motståndet spelat sin kvartsfinal 1800 tidigare under kvällen och därefter lugnt kunnat ladda/vila inför matchen mot oss. Vi kom själva hem för dusch strax innan 2400 så förutsättningarna kändes inte helt optimala för att spela semi på lika villkor. Nåväl, bara att tugga i sig och hantera.

Linköping hade två, mycket starka lag på plats och målvakten kände vi snart igen då han stängde butiken nästan helt när vi möttes senast i semifinal i Fatpipe Invitation och han var om möjligt ännu bättre nu. Bollen gick liksom inte in i deras mål, mycket tack vare keeperns suveräna insats. Linköping hängde dit två långskott och vi kom inte upp i täck tillräckligt bra för att hjälpa Theo i mål utan tröttheten började skönjas rejält. Det kom att bli Lunds sista match i årets Gothia där till sist Oscar kunde sätta tröstmålet efter en spelmässigt väldigt jämn match mellan två mycket duktiga lag.

Fysiskt hade vi inte mer att ge, hade nog behövt en stabil 02:a i truppen som kunde stötta våra, överlag ganska småväxta spelare. Vi fick iallafall hela 8 matcher i årets turnering. Alla gjorde allt vad de kunde för varandra och alla visade enorm vilja att gå så långt som möjligt i årets turnering. Vår lilla trupp med två spelare födda 2005, en 2004 och 8 stycken födda 2003 ska ha all cred de kan få då kämpaglöd, härligt humör och inte minst fina, kreativa spel hela tiden var på topp.

Gothias lottning/planering i år gynnade inte Lund. Det är minst sagt märkligt att två semifinallag från året innan inklusive ett starkt Sveiva hamnade i samma grupp. Ännu värre drabbades våra grannar Genarp som tvingades spela i samma grupp som förra årets finalmotståndare Tatran Stresovice och nämnda Linköping - men de klarade det fint och tog sig ända till semifinal i A, mycket starkt.

Vi spelade mycket på slitna underlag i gamla hallar och kanske det som kändes mest frustrerande var den ojämna nivå på domare vi stötte på. Minst sagt rejält svajigt i gruppspelet men glädjande nog betydligt bättre i B-slutspelet. Domarna mot Varla som var från Finland var lysande, vilken skillnad det blev plötsligt när man kände att domarna hade full kontroll på händelserna på plan.

Nåväl, så är sport och det var ett mycket glatt gäng som till sist bänkade sig i Valhalla för att stötta de grymma tjejerna i F03/04 i deras final mot Pixbo. Bra tryck på Lund-läktaren igen där!😀

Vi tränar vidare i vår. Seriematcher i olika nivåer/åldrar, USM02-kval för flera spelare och därefter ett antal cuper fyller kalendern ända fram till sommaren.

Forza IBK Lund P03 Victoria!!

// Stolta tränareNyhetsarkiv
Bilder Örebrocupen 20192019-04-13 09:05
GOTHIA CUP 2019!2019-01-10 17:46
Roadtrip till Karlshamn 2018-10-07 09:40
Back in the saddle!2018-01-13 17:14
Bollrull idag mot Osby2017-11-11 22:23
Instagram!2017-08-29 22:25
Ungdomsproffs-lägret!2017-08-11 23:50
Augustipassen klara!2017-07-03 21:10
Träningstider 2017-182017-06-17 21:41
Matchändringar 2016-11-28 12:33
Matchändringar 02 svår2016-11-24 13:45
Dagens match i 02 lätt2016-11-13 21:31
Match-schemat klart 2/92016-08-19 11:38
Gothiacup 20162016-01-09 15:11
Vinst mot Frosta idag!2015-11-28 16:07
Vinst mot Bjärred2015-11-15 15:45
SILVER i FCH Cup 2015!2015-09-13 17:05
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
Tweets av @IBKLund