Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

LOVANDE BACK ANSLUTER FRÅN FC HELSINGBORG

15 september 2022 13:24
Herr Allsvenskan

Det är med stor glädje vi idag kan meddela att vi skrivit ett treårskontrakt med den lovande backen Linus Person som ansluter från FC Helsingborg. Persson har en poängstark säsong bakom sig i Div.2, där han svarade för 30 poäng på 19 matcher. 21-åringen har representerat sin moderklubb FC Helsingborg under hela sin karriär. Nu väntar nya utmaningar med spel i Allsvenskan.


21-åringen valde inför säsongen att göra ett miljöombyte, något han motiverar med bygger på att kunna kombinera studier med innebandy. Ett miljöombyte han är väldigt nöjd med hittills.

– Det var dags för mig att ta nästa steg både innanför och utanför planen. Där Lund erbjuder chansen för mig att utvecklas som innebandyspelare men även gör det möjligt att studera parallellt, säger Linus Persson och fortsätter:

– Det har bara varit positivt så här långt, laget och föreningen har varit väldigt öppen och välkomnande. Det har varit roligt med miljöombytet från Helsingborg och försöka lära känna alla samt acklimatisera sig.

På frågan om vilka förväntningar han har på kommande säsong är huvudmålet att etablera sig i Allsvenskan samt att han själv vill hitta sin roll i laget för att bidra till lagets framgång.

– För både laget och mig själv ska vi försöka etablera oss i allsvenskan. Känslan är att vi kommer att vara i mitten av tabellen, där vi säkert kommer kunna skrälla lite mot något av topplagen. Men det viktiga självklart kommer vara säkra en plats till nästa säsong. För egen del vill jag hitta min roll i laget där jag kan göra så stor påverkan som möjligt och vara en bidragande faktor till att vi ska sluta så högt som möjligt, menar Persson.

**Huvudtränare Rickard Träff beskriver Persson som en välskolad allround spelare. Som med enkelhet kan anpassa sig till olika positioner och spelsystem. **

– I Linus får vi en mångfacetterad spelare som är välskolad hos FC Helsingborg. Han behärskar flera olika spelsystem och positioner och med sin smartness anpassar han sig väl till mot- och medspelare. Linus har kommit in bra i gruppen och kommer hjälpa laget på ett bra sätt fram emot våra mål, kommenterar huvudtränare Rickard Träff.

Med sin storlek, styrka och såväl defensiva som offensiva kvalitéer, ses 21-åringen som ett framtidslöfte med stor potential.

– I Linus får vi en stor och stark back som utvecklat sina defensiva kvalitéer enormt senaste två åren, då han haft möjlighet att träna med FCHs SSL-lag. Han är en back som är jobbig att möta i hörnen, samtidigt som han har fina offensiva egenskaper genom sina uppspel, räder och utmärkta skott. Linus har redan under försäsongen visat att han har mycket att tillföra till laget och det skall bli spännande att se hans fortsatta utveckling, anser Sportchef Christer Sölve.