Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

REBECKA ÅBLAD ÄR KLAR FÖR LUND

17 april 2023 15:30
Dam SSL

Idag kan vi presentera säsongens andra nyförvärv för vårt damlag i Svenska Superligan. Det är ingen mindre än Rebecka Åblad som ansluter från Stavanger IBK och den Norska Elitserien. Åblad har tidigare representerat Linköping i Allsvenskan och kommer från en stark säsong i den Norska högstaligan. Med hela 47 poäng på 21 matcher, så krönte 20-åringen sin debutsäsong i den Norska Elitserien genom att bli utsedd till årets spelare.

Avtalet sträcker sig över de kommande två säsongerna.


Åblad har inte varit okänd för lagets nya huvudtränare, som har haft koll på henne under hennes tid i Linköping och i Norge.

– Jag har haft koll på Rebecka sedan tidigare och är väldigt glad att hon hoppar på resan med oss i Lund. Rebecka har fina kvaliteter i offensiven och är en poängspelare som både kan göra det själv, men som också kan servera sina medspelare. Utöver sina styrkor i offensiven så har hon mycket fart där det händer mycket på plan när Rebecka är inne, kommenterar huvudtränare Pontus Kozan och fortsätter:

– Rebecka kommer utöver det passa perfekt in i gruppen, då hon är väldigt social och brinner för innebandyn. Skönt och kunna knyta till oss Norska ligans bästa spelare under föregående säsong.

Efter ett år i Norge väljer nu 20-åringen att vända hem till Sverige för spel med Lund i Svenska Superligan. En möjlighet att kunna kombinera elitinnebandy med studier var något som var avgörande.

– Det har varit ett svårt val som jag tänkt mycket på, men när jag satt och funderade så märkte jag själv att jag var mer sugen på spel i Lund. Att spela innebandy på högsta nivån är något som lockar mig väldigt mycket, tycker Rebecka Åblad om flytten till Lund.

– Har även funderat sedan tidigare på att börja plugga i Sverige. När jag då fick frågan av Lund så tänkte jag att allt klaffade väldigt bra, både för studier men framförallt att få möjligheten till spel i SSL och vidareutvecklas som spelare. Jag kommer att sakna Stavanger, men känner mig redo för Lund, fortsätter hon.

Åblad ser sina styrkor i hennes blick för spelet och hennes fart i spelet.

– Jag skulle säga att jag är en lagspelare med offensivt tänk och med bra blick för spelet. Jag spelar med fart under fötterna och siktar alltid på att bli bättre.

Det är en förväntansfull Åblad som ser fram emot att spela i världens bästa liga, men även att stifta nya bekantskaper när hon nu ska flytta ner till en ny stad med studier.

– Mina förväntningar är höga. Det ska bli riktigt kul att spela i Svenska Superligan och att spela med och mot de allra bästa. Jag tror att det kommer bli utmanande och spännande, men framförallt roligt. Jag ser fram emot att flytta till en ny stad och börja plugga. Längtar också till att träffa och lära känna laget, säger Åblad.