Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Lund
Damer SSL

IBK Lund SSL 20/21
Foto: Patrik Palm
Välkommen till lagsidan för IBK Lund Elit Dam!
Kan du tillföra något? Tveka då inte att höra av dig!

Huvudtränare: 
Johan Gustafson
073-537 85 53
johan.gustafson@ibklund.se

Assisterande tränare:
Aron Olsson
076-336 79 78
aron_olsson@hotmail.com

Jörgen Hammer
070-815 20 01
jorgen.hammer@repona.com

Kontaktperson
Ludvig Nilsson
076-024 06 89
ludvig@ibklund.se

Sportgrupp
Daniel Heander
070-7785210
daniel.heander@ibklund.se
SSL-SPELARE SKRIVER PÅ FÖR LUND
2020-04-06 13:59
Foto: Patrik Palm

Idag är IBK Lund stolta över att kunna presentera Dam Elits första nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Det är den 21-åriga anfallaren Anna Nilsson som ansluter från kommande säsongs seriekollega Malmö FBC. Nilsson har tre säsonger bakom sig i Svenska Superligan med Malmö, vilka hon anslöt till inför säsongen 17/18 från hennes moderklubb IK Stanstad.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

LANDSLAGSFORWARD FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-04-04 15:24
Foto: Patrik Palm
Idag kan vi gladeligen offentliggöra att U19-landslagsforwarden Minna Karlsson har skrivit på ett nytt avtal. 17-åringen, som vann Allsvenskan Södras poängliga under den gångna säsongen, har glädjande nog valt att följa med Lund upp till Svenska Superligan.
Avtalet är skrivet över två säsonger.
HÅRDJOBBANDE FÖRSVARARE FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-04-03 16:30
Foto: Patrik Palm
I dagarna har IBK Lund kommit överens om en kontraktsförlängning med den 17-åriga försvararen och centern Tindra Karlsson. Karlsson som är en egen produkt har spelat i föreningen under hela sin karriär, varav de senaste två säsongerna i Allsvenskan. Nu tar hon chansen att ta nästa steg och spela i Svenska Superligan.
Avtalet är skrivet över två säsonger.
MÅLVAKT FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-04-01 13:00
Foto: Patrik Palm
I dagarna har IBK Lund kommit överens om ett nytt avtal med den 20-åriga målvakten Sara Gemback. Gemback, som är en egen produkt, har de senaste två säsongerna vaktat målet för Dam Elit i Allsvenskan. Detta efter att hon inför säsongen 18/19 kom tillbaka från Div.1-klubben IK Stanstad. Nu väntar nästa stora utmaning, då hon gör sin debutsäsong i Svenska Superligan.
Avtalet är skrivet över två säsonger.
HANNA MELIN LÅNAS UT TILL MODERKLUBBEN
2020-01-31 15:17
Foto: Patrik Palm
I dagarna har IBK Lund, Hanna Melin och Häljarps SK kommit överens om en utlåning av den 22-åriga backen. Melin som på försäsongen förra säsongen drog av korsbandet, har under senare delen av hösten 2019 börjat träna med Häljarp i Div.2. Både IBK Lund och Hanna Melin är överens om att detta är en bra lösning för henne, att sakta men säkert ta nästa steg i sin rehabiliteringsprocess, med hopp om att kunna återvända till vår Allsvenska trupp i framtiden.
Utlåningsavtalet är skrivet säsongen ut.

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
HÅRDJOBBANDE FORWARD ANSLUTER
2019-12-29 17:59
Foto: Patrik Palm

Idag kan klubben presentera en ny spelare för vår Dam Elit-trupp. Anfallaren Tove Efsing, född 1998, ansluter från Div.1-klubben Munka-Ljungby IBK. Efsing som har tränat med laget ett antal veckor, lånas in säsongen ut med option att förlänga avtalet ytterligare säsonger. 21-åringen har redan representerat laget i Allsvenskt- och Skånemästerskapen-sammanhang mot Växjö IBK, Höllviken IBF och Sävsjö IBK.

SSL- OCH LANDSLAGSMERITERAD BACK TILL DAM ELIT
2019-12-13 15:13
Foto: Warberg IC

För någon vecka sedan blev det klart att Dam Elit förstärker backsidan med den SSL- och landslagsmeriterade försvararen Emma Clarin. 21-åringen, som hade ett uppehåll under föregående säsong, kommer senast från spel med Warberg IC i Svenska Superligan. Innan dess representerade hon Pixbo Wallenstam i SSL och Allsvenskan, samt hade en vända på Riksinnebandygymnasiet i Umeå. Den spelskickliga backen har även några U19-landslagsmatcher på kontot, samt flertalet distriktlags-SM i bagaget för Göteborg.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

VIKTIGA POÄNG INFÖR VM-UPPEHÅLLET
2019-12-11 14:31
Foto: Patrik Palm

Under lördagen väntade säsongens kortaste bortamatch, när laget skulle besöka Växjö. Växjö IBK som i säsongsinledningen förvånade de flesta och under några omgångar låg på förstaplats som nykomling. Det har gått tyngre för Smålandslaget under de senaste omgångarna, och nu var det dags att stifta en ny Allsvensk bekantskap. Lagen har tidigare möts några gånger i försäsongsmatcher, men aldrig i tävlingssammanhang.

SVAG MATCH GAV EN POÄNG
2019-11-27 13:19
Foto: Patrik Palm

Det vankades match i Idrottshallen i söndags mot Hovslätts IK. Ett lag som vi historiskt sett har haft lite problem med. Våra vägar korsades för första gången i det Allsvenskan kvalet för tre säsonger sedan, där vi lyckades ta oss vidare. Året därpå gick bortalaget, förväntat av oss, upp till Allsvenskan. Det är ett lag med stor moral som kämpar väldigt hårt för varandra på plan. Ett lag som vi under förra säsongen hade problem med.

TVÅ RAKA SERIEFINALER – TVÅ RAKA SEGRAR
2019-11-19 18:38
Foto: Patrik Palm

Efter nio spelade matcher toppar Dam Elit Allsvenskan Södra, en poäng före närmst jagande lag. De senaste två matcherna har dessutom varit två tidiga seriefinaler, mot Lindome IBK och FBC Kalmarsund. 

SSL-SPELARE ÅTERVÄNDER TILL LUND
2019-11-17 11:59
Foto: Patrik Palm

I veckan blev det klart att SSL-meriterade Lisa Stellansdottir återvänder till moderklubben IBK Lund. Stellansdottir startade sin innebandykarriär hos oss och spelade i Lund senast säsongen 2015/2016. Hon lämnade därefter klubben för studier i Linköping, kombinerat med spel i Svenska Superligan. Det blev två säsonger i Linköping och SSL, innan hon under föregående säsong återvände till Skåne för spel i Malmö FBC i den svenska högstaligan. På grund av sin privata situation väljer hon nu att återvända till IBK Lund och spel i Allsvenskan.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

DEFENSIV STARK INSATS BÄDDADE FÖR EN MÅLRIK SEGER
2019-11-03 17:35
Foto: Patrik Palm

Igår gjorde Dam Elit en felfri insats inför fullsatta läktare i ISLK-hallen. Göteborg, som så sent som ifjol spelade i SSL, kom denna lördag på besök till Lund. Laget matchade med i princip fullt lag, förutom en som drogs med sjukdom och de sedan tidigare skadade spelare som fortsatt saknas.

ANDRA RAKA SEGERN KOM MOT SÄVSJÖ
2019-11-01 13:56
Foto: Patrik Palm

I söndags begav vi oss upp till Smålands täta skogar för att möta nykomlingen Sävsjö IBK. Med några smålänningar i laget hade vi trots detta någorlunda bra koll på hemmalaget.

Inför matchen handlade det mycket om att våga, spela ut vårt register och att kriga tills orken tog slut.

EGEN PRODUKT FÅR DUBBELLICENS
2019-10-11 12:46
Foto: Patrik Palm

Idag låter sig klubben meddela att Dam Elit har skrivit en dubbellicens på Alice Sköld, född 2000. Sköld som har tillhört klubben under hela sin karriär har de senaste säsongerna spelat i klubbens Div.1-lag. Nu kommer hon få möjlighet till ytterligare utveckling, då hon kommer kunna få speltid i såväl Allsvenskan som Div.1.

Dubbellicensen gäller säsongen ut.

 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS