OLA PERSSON STANNAR I LUND
Publicerad: 2023-04-10
Herr Allsvenskan
Idag är vi glada över att meddela att föreningen har skrivit ett nytt avtal med Ola Persson som huvudtränare för vårt allsvenska herrlag. Persson hade en nyckelroll när laget kvalificerade sig för Allsvenskan inför säsongen 2022-2023. På grund av tidsbrist valde han därefter att lämna över staffettpinnen. Men det dröjde inte länge innan vi återigen fick se honom i båset. Detta då han i ett prekärt läge, med endast en vinst på åtta matcher, tog över laget under föregående säsong. Den 45-årige tränaren har meriter från flertalet säsonger i Allsvenskan och SSL med Höllviken, samt fyra säsonger i Div.1 med Lund. Avtalet är skrivet över två säsonger.

Persson väljer att fortsätta i sin huvudtränarroll sedan han tog över i höstas. Han beskrivs som en ypperlig matchcoach, med styrka att kunna förändra en matchbild.

– I Ola får vi en tränare med meriter från SSL. Han har tagit Höllviken till SSL ett par gånger och IBK Lund till Allsvenskan. Vi får också in en tränare som är extremt duktig som matchcoach, ingen kan förändra en matchbild som Ola. Extra spännande blir detta i ett lag som Lund som består av så många olika spelartyper. Det är dock Olas egenskaper att bygga laget och få alla att trivas som vi värdesätter högst. Detta är första steget i att återskapa Allsvenskans bästa tränarstab, menar sportchef Christer Sölve.

{!B}

I beslutet om att skriva på ett nytt kontrakt baserar sig på flera faktorer. Däribland spelarnas lyhördhet, lagets utvecklingspotential och det hårda jobb som läggs ned runt omkring laget.

– Den största anledningen till att jag kör vidare är såklart killarna i laget som är fantastiska att jobba med. Tycker laget har tagit otroliga steg, både individuellt och som lag. Det häftigaste är att de verkligen vill göra de saker vi i ledarstaben vill förmedla även om det ibland blir fel, kommenterar Ola Persson och fortsätter:

– Sen finns det många människor i klubben som jobbat stenhårt för att få upp Lunds herrar där vi är och då känns det fel att inte förlänga när jag tog över lite hastigt i fjol.

Under senhösten genomfördes det rockader i tränarstaben när läget såg prekärt ut och Persson fick åter förtroendet att klara det allsvenska kontraktet. Ett uppdrag som han sedermera lyckades uppfylla.

– Ja, det såg ju ganska mörkt ut där med en vinst på åtta matcher. Jag tror hela laget tar med sig att de verkligen kan om de får till det. När jag tog över kändes det som de redan hade gett upp om ett nytt allsvenskt kontrakt och ska jag vara helt ärlig så trodde också jag att vi låg lite långt efter för att hinna lösa det, säger Persson.

– Men vi fick en bra start, sen rullade det ju bara på och så stod vi där i sista omgången och hade allt i egna händer, fortsätter han.

Nu påbörjas arbetet inför kommande säsong för Ola Persson, som kommer vilja sätta en tydlig struktur. Men ett hårt arbetande lag är något som han garanterar publiken.

– Vi kan förvänta oss ett Lund som kommer kriga för vinst i varje match. Sen finns det ju en motståndare också som vi inte kan påverka utan man får se hur långt det räcker. Det ska bli skönt att få jobba in lite struktur nu innan serien drar igång istället för att i panikändra några saker i matcherna som det blev lite nu när jag kom in då sent.

Kommunikationsansvarig Ludvig Nilsson