16-ÅRING FÅR CHANSEN I SSL
Publicerad: 2024-02-10
Dam SSL
Idag kan vi offentliggöra att ytterligare en spelare tar klivet upp från föreningens Div.1-lag till SSL-laget. Det är den 16-åriga centern och forwarden Maria Ålund som ges chansen till spel i världens bästa liga. Ålund har hunnit med en halv säsong i Div.1-laget där det har blivit fyra poäng på nio matcher.

Ålund blir ytterligare en i raden av egna produkter som tar steget upp till klubbens SSL-lag. För huvudtränare Pontus Kozan ser han den unga center/forwarden som en smart spelare med en stor farlighet i hennes avslut.

– Maria är en spelare jag såg för första gången för två år sen och redan då såg jag hennes talang. Hon har en enastående spelförståelse och tillsammans med hennes skott tror jag att poängen snabbt trillar in. Utan tvekan den största talangen jag sett. Maria kommer inom kort vara viktig för Lund men också en stor spelare i SSL.

{!B}

Efter att ha tillbringat första halvan av befintlig säsong i Div.1-laget väntar nu nästa steg för 16-åringen, att göra avtryck i Svenska Superligan.

– Det känns helt underbart! SSL har varit en dröm väldigt länge och nu har jag äntligen chansen att få spela där och mäta mig mot de bästa. Det kommer bli lärorikt och en kul utmaning, kommenterar Maria Ålund.

Hon beskriver sig själv som en teknisk spelare, som gillar att delta i det offensiva spelet. Nu hoppas hon kunna bidra med dessa styrkor i världens bästa liga.

– Jag skulle säga att jag är en teknisk spelare med bra blick för spelet. Ni kan förvänta er en spelfördelare, som även deltar i det offensiva spelet och som gillar att ta avslut vid läge, menar 16-åringen.

Ålunds målsättning för våren är att försöka få så mycket speltid som möjligt och att utvecklas.

– Såklart vill jag försöka få så mycket speltid som möjligt och få en chans att känna av SSL-tempot ordentligt. Oavsett så är mina förväntningar att utvecklas som spelare och kunna bidra med det jag kan till laget. Förhoppningarna är ju att vi vinner de sista matcherna och tar oss till slutspel.

Kommunikationsansvarig Ludvig Nilsson