MINNA KARLSSON SKRIVER NYTT KONTRAKT
Publicerad: 2023-06-12
Dam SSL
Det är med stor glädje som vi idag kan offentliggöra ytterligare en viktig förlängning för vårt damlag i Svenska Superligan. Det är den 20-årige landslagsmeriterade anfallaren Minna Karlsson som har valt att förlänga sitt kontrakt. Karlsson, som är en egen produkt, har varit med på hela resan från Allsvenskan upp till finrummet i SSL. Under dessa år har hon gjort flera framträdanden i landslagssammanhang, däribland U19-VM 2020. Under sina tre säsonger i Svenska Superligan har hon totalt svarat för 73 poäng.

För huvudtränare Pontus Kozan är detta en viktig förlängning. Han beskriver Karlsson som en smart offensiv spelare, med sin styrka i sista tredjedelen.

– Väldigt viktigt att förlänga kontraktet med Minna. Minna är väldigt smart i sista tredjedelen och vi har sett många gånger att hon ofta gör det oväntade, kommenterar Pontus Kozan och fortsätter:

– Hon har ett smart rörelsemönster i anfallszon och hamnar ofta i bra lägen. Minna har också en fin förmåga att hitta öppnande passningar vilket är något hon utvecklat senaste säsongen. Förutom detta så är hon en av de forwards i laget som också är väldigt duktig i det defensiva arbetet. Avslutningsvis Minna är en poängspelare och det kommer garanterat blir många fler poäng i Lunda-tröjan för denna unga tjej.

{!B}

Det blir ytterligare en säsong i Lund för 20-åringen. När Karlsson väljer att titta i backspegeln ser hon lagets omtalade spelsystem och utvecklingspotential som anledningen till föregående säsongs rekordplacering.

– Jag väljer att stanna i Lund då jag trivs otroligt bra i laget och gruppen som vi har blivit under säsongen. Men också för att laget har en stor utvecklingspotential, vilket jag gärna vill fortsätta att vara en del av, motiverar Minna Karlsson om sitt val att fortsätta i Lund.

– Jag skulle säga att vårt spelsystem var nyckeln till att de gick så bra. Men även att alla i laget accepterade sin roll och gav allt i alla matcher, fortsätter hon.

Förväntningarna för kommande säsong är tydligt utstakade. En slutspelsplats för laget och att hon själv tar steg framåt i en större roll.

– Mina förväntningar inför kommande säsong är att laget ska ta kliv uppåt i tabellen och i slutet av säsongen nå slutspel. Samt såklart även fortsätta att utvecklas, menar Karlsson och fortsätter:

– För egen del blir det att ta en större roll i laget och även att jag fortsätter att utvecklas, säger hon avslutningsvis.

Kommunikationsansvarig Ludvig Nilsson