POÄNGKUNG FÖRLÄNGER SITT AVTAL
Publicerad: 2023-04-16
Herr Allsvenskan
Det är med stor glädje som vi idag kan offentliggöra att IBK Lund har skrivit ett nytt avtal med Hugo Norlund. Norlund hade en stark fjolårssäsong, då han vann den interna poängligan efter att ha producerat 38 poäng på 22 matcher, något som även placerade honom på en åttondeplats i den totala poängligan. Med sex säsonger i Lund, sedan han anslöt från moderklubben Malmhaug, så har 23-åringen haft en positiv utvecklingskurva och har växt ut till att bli en starkt poängspelare. Det nya avtalet sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Med ett målsinne utöver det vanliga och efter en stark utdelning under fjolårssäsongen, så är det en viktig kontraktsförlängning som nu är i hamn.

– Hugo kännetecknas av sitt målsinne och de snabba passningarna. Det är inte många spelare i serien som släpper boll lika snabbt och förtjänstfullt som honom. I Hugo får vi en spelare som producerar på planen, men som även, på ett konstruktivt sätt, ställer höga krav och hjälper oss att bli bättre även med allt runt omkring, kommenterar sportchef Christer Sölve och fortsätter:

– Hugo ser dessutom till att publiken trivs och hans välkända målgest har redan spridit sig till SSL, på både på herr- och damsidan. Lagets Instagram-konto är också en välbesökt glädjespridare tack vare Hugos finurliga och roliga inlägg.

23-åringen beskrivs som en kravställare, som har en förmåga att kliva fram när det ska avgöras.

– Det är glädjande att Hugo valt att förlänga. Hugo har varit i klubben några år nu och bidrar både på banan liksom utanför. Som innebandyspelare sätter han höga krav på sig själv och sin omgivning. Han är oftast med när det ska avgöras och är en spelare som bidrar med poäng varje säsong. Utanför är han en spelare som gillar snacket i omklädningsrummet och allt vad det innebär, menar huvudtränare Ola Persson.

– Hugo är en viktig spelare i det Lund som ska göra livet surt för våra motståndare under kommande säsong, fortsätter han.

{!B}

Det är äntligen klart att det blir en fortsättning i Lund trots flertalet anbud, däribland från Svenska Superligan. Anbud som har varit smickrande för 23-åringen, men som när det kom till kritan, inte var lika starkt tilltalande som Lund och vad de har åstadkommit under de senaste säsongerna.

– Det är alltid smickrande när andra klubbar hör av sig och visar intresse, men med tanke på hur länge jag varit med detta lag och vad vi åstadkommit, så hade det inte känts rätt att lämna nu, anser Hugo Norlund.

– Samtidigt som jag trivs väldigt bra i laget och att Elias har lovat att göra minst 25 straffmål kommande säsong. Sen vet jag att vi kommer ta ännu större kliv nästa säsong, fortsätter han med glimten i ögat.

Som poängbäst i Lund och en åttondeplats i den Allsvenska poängligan, så är han nöjd över sin egna prestation, även om han hoppas på en ökande poängproduktion till kommande säsong.

– Som du själv säger så startade det lite trögt, men vi kom igång mer och mer vilket gjorde att poängen trillade in från min klubba. Att det slutade på närmare fyrtio poäng är jag absolut nöjd med, även om det hade kunde bli mer. En försäsong med Ola kommer bara göra mig till en bättre innebandyspelare för man kan i princip säga att han gjort mig till den spelare jag är idag, menar 23-åringen.

Att spela i Lerbäckshallen är speciellt enligt många utifrån. Norlund ser det mest som en ursäkt och ger samtidigt ett stort beröm till hemmapubliken.

– Den är speciell på många sätt, svårt att komma på allt. Vår publik som kommer varje match och hjälper oss kan inte tackas tillräckligt. Motståndare som kommer dit och klagar på golvet som en ursäkt till att de inte fick med sig några poäng, gör bara Lerbäckshallen mer magisk. Sen finns det ingen bättre känsla än att göra Kíllá máskínén för hemmapubliken, säger Norlund.

Kommunikationsansvarig Ludvig Nilsson