FÅNGA BOLLEN OCH STÖTTA IBK LUND
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

Damer SSL
STORTALANG FORTSÄTTER SIN RESA MED LUND
2020-07-27 15:32, Damer SSL
Foto: Patrik Palm

Idag är vi stolta över att meddela ytterligare en förlängning för vårt damlag i Svenska Superligan. 17-åriga Filippa Philipsson Eriksson väljer att spela vidare i de svart-gröna färgerna. Philipsson Eriksson kom från FC Helsingborgs Juniorallsvenska lag ifjol, där hon hade gått lite under radarn. Vi såg snabbt vilken talang hon besitter och är övertygade om att hon kan bli hur bra som helst i vår miljö. I sin seniorsäsongsdebut ifjol svarade hon för 13 poäng i Allsvenskan samt 36 poäng i Juniorallsvenskan. Vid årsskiftet fick hon dessutom äran att representera Skåne vid distriktlags-SM där det hon mäktade med tio poäng. Några veckor senare belönades hon med en sjuttondeplats över Sveriges största talanger i hennes åldersgrupp.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

Damer SSL
STARK BOLLVINNARE FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-07-16 12:29, Damer SSL
Foto: Patrik Palm

Idag kan vi glädjande meddela att föreningen har skrivit ett nytt avtal med den fysiska försvararen Elin Johansson. Johansson anslöt från Uppsala-föreningen IK Sirius IBK i september förra säsongen. Efter sin debutsäsong i Allsvenskan har den tidigare judoutövaren valt att fortsätta sin satsning tillsammans med IBK Lund i Svenska Superligan.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

Damer SSL
LAGSPELARE FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-07-13 13:49, Damer SSL
Foto: Patrik Palm
Idag kan vi stolt presentera att Dam SSL förlänger avtalet med den omtyckta Viktoria Rosberg. Rosberg som har fostrats i föreningen har två och en halv säsong bakom sig i Dam Elit sedan hon blev uppflyttad efter årsskiftet säsongen 2017/2018 från föreningens Div.1-lag. 25-åringen spelade i Lugi fram till hon inför säsongen 2015/2016 valde att möta nya äventyr i USA. Det blev två spännande år där innan hon återvände till Sverige.
Avtalet är skrivet över tre säsonger.
STORT LYCKA TILL EBBA TÖRNGREN
2020-07-10 13:49
Foto: Patrik Palm

Som första IBK Lund-spelare på tio år ska Ebba Törngren till hösten påbörja sina gymnasiestudier på Riksidrottsgymnasiet i Umeå. Ida Sundberg, nu Pixbo Wallenstam i SSL och Svenska Landslaget, var den senaste IBK Lund-spelaren som blev antagen till RIG 2010.

Törngren har de senaste säsongerna haft en fantastisk utveckling, där hennes känsla för mål har gett henne chansen att få andas innebandy på heltid. En komplett spelare som kommer få en skjuts i sin utveckling.


IBK Lund vill önska Ebba en fantastisk gymnasietid i Umeå och hoppas att våra vägar möts igen i framtiden. Hon ska veta att hon alltid är välkommen hem till Lund igen när tiden passar.


Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

Damer SSL
TACK FÖR ALLT EDA DAGASAN
2020-07-09 16:58, Damer SSL
Foto: Patrik Palm

Idag måste vi tyvärr tacka av Eda Dagasan för sin tid i IBK Lund. Dagasan har varit klubben trogen under, i princip, hela hennes karriär. Hon började i Lugi och har representerat föreningen sedan 2007. Säsongen 2016/2017 spelade hon för Panam United Floorball Paris där hon även hann med att vinna de franska mästerskapen. Nu väntar spännande utmaningar i Göteborg.

GRATULERAR TILL ANTAGNINGEN
2020-07-09 13:36
Foto: Patrik Palm

IBK Lund vill gratulera alla blivande studenter som idag har blivit antagna till universitets- och högskolestudier under höstterminen 2020 i Lund med omnejd. En fantastisk tid av era liv ska nu börja, en tid som kommer att fyllas med glädje och nya bekantskaper. Något ni kommer att minnas för evigt. Under studietiden är det viktigt med en god balans mellan studentliv, med allt vad det innebär, och motion. Detta får ni bäst med oss i IBK Lund. Som Skånes största innebandyförening kan vi erbjuda innebandyspel på flera nivåer för att matcha din ambitionsnivå. Vi har damlag i Svenska Superligan, Div.1 och Div.2, samt herrlag i Div.1, Div.2 och Div.4. Utöver detta har vi även motionsgrupper som tränar på olika geografiska platser i Lunds Kommun.


Är du kanske inte intresserad av att spela själv utan har upptäckt glädjen i ledarskap, organisation, arrangemang eller något annat som ingår i föreningslivet? Då är du också varmt välkommen att ta kontakt med oss!


Vi ser framemot att höra av just dig! 


IBK Lund vill hälsa alla nya studenter varmt välkomna till Sveriges bästa studentstad och önska er en fantastisk tid som studenter.


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Damer SSL
TACK FÖR ALLT CECILIA HOLGERSSON
2020-07-06 13:14, Damer SSL
Foto: Patrik Palm
Idag måste vi tråkigt nog meddela att en av de spelare som har varit med längst i dagens trupp för vårt Dam Elit-lag avslutar sin tid i IBK Lund. Cecilia Holgersson, som har tre säsonger i IBK Lund, har avslutat sina studier och flyttar hem till Uppsala igen. Holgersson kom till Dam Elit från IBK Finn inför säsongen 2017/2018. Den tidigare försvararen skolades om till center, en roll hon klarade med bravur. De senaste två säsongerna har hon även burit kaptensbindeln för laget i Allsvenskan.
IBK LUNDS NYA MATCHSTÄLL 2020/2021
2020-07-02 13:18
Idag presenterar vi IBK Lunds nya matchställ i samarbete med vår nya leverantör Puma. Denna supersnygga och stilrena dress kommer våra lag, från elit till ungdom, att bära framöver.

Videoredigering: Ludvig Nilsson

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Herrar Div.2
NY LEDARSTAB KLAR FÖR HERRAR DIV.2
2020-06-29 16:10, Herrar Div.2
Foto: IBK Lund | Kalle Bergentz t.v. och Joakim Jönsson t.h.

Idag är IBK Lund stolta över att presentera nästa säsongs ledarstab för vårt herrlag i Div.2. Två unga och hungriga tränare ska få vårt nyligen uppflyttade H2-lag att ta nya kliv. Som huvudtränare har föreningen kontrakterat 29-åriga Joakim Jönsson, tidigare spelare i vårt H3-lag. Jönsson har tidigare meriter från att bland annat träna SödraDals P97. Till sin hjälp som assisterande tränare/målvaktstränare har vi lyckats att knyta till oss den 23-åriga Kalle Bergentz. Bergentz som har IBK Lund som moderklubb har sedan dess testat på spel i Bjärreds IBK och FC Helsingborg. Han kommer senast från ett tränaruppdrag i Bjärreds IBKs P03-lag.

FÅNGA BOLLEN OCH STÖTTA IBK LUND
2020-06-22 11:56

Fånga bollen #fangabollen


Vad innebär Fånga bollen (#fangabollen)?

Det är IBK Lunds sociala medier-kampanj för att kunna rusta föreningen för vår första säsong i Svenska Superligan (SSL).


Varför en kampanj?

På grund av Covid-19 har vi varit tvungna att ställa in många inkomstbringande event under sommaren och därtill är det väldigt svårt att finna företag som vill ställa upp och sponsra föreningen. 


Vad kan man bidra med?

Antingen 100 kr, 500 kr eller 1200 kr. Vill man som företagare bidra med mer så kontaktar man marknad@ibklund.se så finner vi någon partnerskapslösning.

SWISH: 1236035208 BG: 123-6470    OBS! Glöm inte märka betalningen med: Fånga Bollen.

Ni kontaktas i slutet av augusti kring ingraveringen, fribiljetterna och/eller GULD-medlemskapet samt t-shirten.


Vad får man när man stöttar IBK Lund?

Alla som bidrar med 100 kr, 500 kr, 1200 kr eller mer får sitt namn ingraverat (Litet/Mellan/Stort) på en skylt som kommer sättas upp i Lerbäckshallen.

500 kr ger dessutom fyra fribiljetter (värde ca. 400 kr). 1200 kr ger GULD-medlemskap (fritt inträde på samtliga seniormatcher i föreningen) samt en limegrön supporter-T-shirt som GULD-medlemmar erhåller.


Lägg ut på er instagram eller facebook ett klipp när ni fångar en innebandyboll.

Spela in ett meddelande varför just ni stödjer IBK Lund och lägg upp på Instagram, Twitter eller Facebook, så repostar och delar vi era inlägg. Hashtagga #fangabollen och #ibklund, samt tagga IBK Lund i inlägget.Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

UNIKT RÄTTIGHETSAVTAL FÖR SÄNDNINGAR AV SSL
2020-06-17 15:17
Foto: Svenska Superligan
Nu är det klart var världens bästa innebandy livesänds de kommande fem åren. Expressen, Bonniers lokala varumärken och NTM:s lokala mediehus kommer att sända samtliga matcher i Svenska Superligan (SSL) för damer och herrar – med start i höst. "Samarbetet är starkt, nytänkande och långsiktigt med en tydlig gemensam avsiktsförklaring om att utveckla den totala SSL-upplevelsen" säger SSL:s vd Jörgen Lindgren.
Herrar Div.1
HÄRFÖRARE FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-06-15 15:55, Herrar Div.1
Foto: Patrik Palm
Idag är vi stolta över att meddela att föreningen har skrivit ett nytt avtal med en av H1-lagets viktigaste spelare, Jakob Peraic. Peraic har gjort två säsonger i laget efter att han flyttade ner på grund av studier från Olofström. 22-åringen har varit en av lagets poängstarkaste försvarare de säsongerna han har tillbringat i Lund. Nu ser vi framemot ytterligare säsonger med Peraic i laget.
Avtalet är skrivet över två säsonger.
Herrar Div.1
TACK FÖR ALLT ANTON OLENIUS
2020-06-04 13:14, Herrar Div.1
Foto: Patrik Palm

Anton Olenius har efter avslutade juridikstudier valt att fortsätta karriären i Stockholm, där ett nytt spännande jobb väntar och förhoppningsvis också nästa steg i innebandykarriären.

Olenius har under senaste åren varit en av lagets ledare både på och utanför planen. Han har starkt bidragit till lagets nya kultur, deras fina spel, och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig både på och utanför plan.


Damer SSL
TACK FÖR ALLT JANA SCHENK
2020-05-27 13:08, Damer SSL
Foto: Patrik Palm
Efter en säsong väljer IBK Lund och Jana Schenk att gå skilda vägar. Schenk återvänder till Schweiz och sin tidigare klubb UH Red Lions Frauenfeld.
Herrar Div.1
STORTALANG VÄLJER LUND
2020-05-25 15:12, Herrar Div.1
Foto: Peter Lindblad

Idag kan vi stolt presentera ett nyförvärv för Herrar Div.1. Gabriel Fogwall, född 2001, ansluter från Div.2-laget Bjärreds IBK. Den unge anfallaren har producerat hela 61 poäng i Herrar Div.2 och Juniorallsvenskan på 27 matcher under fjolårssäsongen. 18-åringen var för två säsonger sedan en av nyckelspelarna för Skåne under distriktlags-SM.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

BLI MEDLEM HÄR
Nyheter från våra lag
P09 Sandby, 02/08 22:03 
P05-06 Sandby, 13/07 23:24 
Damer SSL, 13/07 13:49 
Damer SSL, 09/07 16:58 
F05-06 Sandby, 07/07 15:54 
Damer SSL, 06/07 13:14 
Herrar Div.2, 29/06 16:10 
Herrar Div.1, 15/06 15:55 
P07-08 Sandby, 07/06 16:00 
Herrar Juniorallsvenskan, 06/06 11:27 
P05-06 Sandby, 04/06 13:33 
Herrar Div.1, 04/06 13:14 
F2010-2011 Dalby, 30/05 11:14 
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS