FÅNGA BOLLEN OCH STÖTTA IBK LUND
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

VI STARTAR UPP NYA TRÄNINGSGRUPPER
2020-09-09 10:58
Foto: IBK Lund
Under säsongen 2020-2021 planerar vi att starta upp åtta olika träningsgrupper på olika geografiska platser i Lunds Kommun. Fyra flickgrupper för spelare födda 2014-2015 och fyra pojkgrupper födda 2014. På bilden ovan hittar ni information om var och när den första träningen för respektive grupp äger rum.
Kontakta kansliet för mer information.

Damer SSL
EN HELG FYLLD MED SPÄNNANDE MATCHER VÄNTAR
2020-08-21 13:31, Damer SSL
Bild: Ludvig Nilsson
I helgen beger sig Dam SSL till Södertälje för att spela tre högintressanta försäsongsmatcher mot SSL-lag. Först ut är fjolårssjuan Rönnby Västerås IBK på fredag. På lördagen väntar fjolårsnykomlingen, tillika fjolårsnian, Nacka Wallenstam IBK. Helgen avslutas med match SM-final-rutinerade Täby FC som slutade sexa i Svenska Superligan under förra säsongen.


Samtliga matcher går att se på webben via innebandy.tv. Ni hittar länkarna till matcherna nedan.

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
IBK LUND OCH SOLIDSPORT INLEDER ETT SAMARBETE
2020-08-20 15:04
Bild: Ludvig Nilsson

Idag har IBK Lund och Solidsport inlett ett samarbete för att kunna erbjuda livesändningar av föreningens seniormatcher under säsongen i Herrar Div.1, Damer Div.1 och Herrar Div.2. Ambitionen på sikt är att även kunna erbjuda livesändningar från föreningens Juniorallsvenska seriematcher på såväl dam- som herrsidan. Vi kommer även att erbjuda försäsongsmatcher med vårt damlag i Svenska Superligan.

 

Vi kommer redan nu under försäsongen försöka sända så många matcher som möjligt för våra seniorlag. Därför smygstartar vi redan imorgon med första matchen, då Damer Div.1 gör försäsongspremiär mot Copenhagen FC, de regerande danska mästarinnorna.

 

Följ vår kanal för att få notiser om vilka matcher som sänds. 

Vill du stötta föreningen ekonomiskt och samtidigt kunna se alla matcher så erbjuder vi ett månadsabonnemang.

 

I denna tid med en pandemi och spel inför tomma läktare, så hoppas vi att detta kan ge familj, kompisar och supportrar lite mer glädje av att se på livesänd innebandy från IBK Lund.

 

Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

Damer SSL
STABIL CENTER SIGNERAR ETT NYTT AVTAL
2020-08-19 12:48, Damer SSL
Foto: Patrik Palm
Idag kan vi stolt meddela att ytterligare en egen produkt väljer att fortsätta sin resa med moderklubben. Centern Alice Sköld, född 2000, har valt att fortsätta i föreningen där allting började. Sköld fick chansen ifjol via dubbellicens i Allsvenskan från föreningens Div.1-lag. 20-åringen stod för 6 poäng på 16 matcher under sin debutsäsong i Allsvenskan och 17 poäng på 15 matcher i Div.1 under föregående säsong. 
Avtalet är skrivet över tre säsonger!
Herrar Div.1
MÅLVAKTSTALANG TILL LUND
2020-08-11 14:25, Herrar Div.1
Foto: Patrik Palm
IBK Lund fortsätter att satsa på unga talanger från närområdet. Det är med stor glädje vi kan meddela att Hugo Prahl har valt att ansluta till Herrar Div.1. Prahl kommer senast från två säsonger i FC Helsingborg, där han har hunnit införskaffa sig värdefull rutin från Div.2 och Juniorallsvenskan. 19-åringen väljer nu att ta nästa steg i sin utveckling genom att slåss om speltid i Div.1.
Avtalet är skrivet över två säsonger.
Damer SSL
STORTALANG FORTSÄTTER SIN RESA MED LUND
2020-07-27 15:32, Damer SSL
Foto: Patrik Palm

Idag är vi stolta över att meddela ytterligare en förlängning för vårt damlag i Svenska Superligan. 17-åriga Filippa Philipsson Eriksson väljer att spela vidare i de svart-gröna färgerna. Philipsson Eriksson kom från FC Helsingborgs Juniorallsvenska lag ifjol, där hon hade gått lite under radarn. Vi såg snabbt vilken talang hon besitter och är övertygade om att hon kan bli hur bra som helst i vår miljö. I sin seniorsäsongsdebut ifjol svarade hon för 13 poäng i Allsvenskan samt 36 poäng i Juniorallsvenskan. Vid årsskiftet fick hon dessutom äran att representera Skåne vid distriktlags-SM där det hon mäktade med tio poäng. Några veckor senare belönades hon med en sjuttondeplats över Sveriges största talanger i hennes åldersgrupp.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

Damer SSL
STARK BOLLVINNARE FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-07-16 12:29, Damer SSL
Foto: Patrik Palm

Idag kan vi glädjande meddela att föreningen har skrivit ett nytt avtal med den fysiska försvararen Elin Johansson. Johansson anslöt från Uppsala-föreningen IK Sirius IBK i september förra säsongen. Efter sin debutsäsong i Allsvenskan har den tidigare judoutövaren valt att fortsätta sin satsning tillsammans med IBK Lund i Svenska Superligan.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

Damer SSL
LAGSPELARE FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2020-07-13 13:49, Damer SSL
Foto: Patrik Palm
Idag kan vi stolt presentera att Dam SSL förlänger avtalet med den omtyckta Viktoria Rosberg. Rosberg som har fostrats i föreningen har två och en halv säsong bakom sig i Dam Elit sedan hon blev uppflyttad efter årsskiftet säsongen 2017/2018 från föreningens Div.1-lag. 25-åringen spelade i Lugi fram till hon inför säsongen 2015/2016 valde att möta nya äventyr i USA. Det blev två spännande år där innan hon återvände till Sverige.
Avtalet är skrivet över tre säsonger.
STORT LYCKA TILL EBBA TÖRNGREN
2020-07-10 13:49
Foto: Patrik Palm

Som första IBK Lund-spelare på tio år ska Ebba Törngren till hösten påbörja sina gymnasiestudier på Riksidrottsgymnasiet i Umeå. Ida Sundberg, nu Pixbo Wallenstam i SSL och Svenska Landslaget, var den senaste IBK Lund-spelaren som blev antagen till RIG 2010.

Törngren har de senaste säsongerna haft en fantastisk utveckling, där hennes känsla för mål har gett henne chansen att få andas innebandy på heltid. En komplett spelare som kommer få en skjuts i sin utveckling.


IBK Lund vill önska Ebba en fantastisk gymnasietid i Umeå och hoppas att våra vägar möts igen i framtiden. Hon ska veta att hon alltid är välkommen hem till Lund igen när tiden passar.


Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

Damer SSL
TACK FÖR ALLT EDA DAGASAN
2020-07-09 16:58, Damer SSL
Foto: Patrik Palm

Idag måste vi tyvärr tacka av Eda Dagasan för sin tid i IBK Lund. Dagasan har varit klubben trogen under, i princip, hela hennes karriär. Hon började i Lugi och har representerat föreningen sedan 2007. Säsongen 2016/2017 spelade hon för Panam United Floorball Paris där hon även hann med att vinna de franska mästerskapen. Nu väntar spännande utmaningar i Göteborg.

GRATULERAR TILL ANTAGNINGEN
2020-07-09 13:36
Foto: Patrik Palm

IBK Lund vill gratulera alla blivande studenter som idag har blivit antagna till universitets- och högskolestudier under höstterminen 2020 i Lund med omnejd. En fantastisk tid av era liv ska nu börja, en tid som kommer att fyllas med glädje och nya bekantskaper. Något ni kommer att minnas för evigt. Under studietiden är det viktigt med en god balans mellan studentliv, med allt vad det innebär, och motion. Detta får ni bäst med oss i IBK Lund. Som Skånes största innebandyförening kan vi erbjuda innebandyspel på flera nivåer för att matcha din ambitionsnivå. Vi har damlag i Svenska Superligan, Div.1 och Div.2, samt herrlag i Div.1, Div.2 och Div.4. Utöver detta har vi även motionsgrupper som tränar på olika geografiska platser i Lunds Kommun.


Är du kanske inte intresserad av att spela själv utan har upptäckt glädjen i ledarskap, organisation, arrangemang eller något annat som ingår i föreningslivet? Då är du också varmt välkommen att ta kontakt med oss!


Vi ser framemot att höra av just dig! 


IBK Lund vill hälsa alla nya studenter varmt välkomna till Sveriges bästa studentstad och önska er en fantastisk tid som studenter.


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Damer SSL
TACK FÖR ALLT CECILIA HOLGERSSON
2020-07-06 13:14, Damer SSL
Foto: Patrik Palm
Idag måste vi tråkigt nog meddela att en av de spelare som har varit med längst i dagens trupp för vårt Dam Elit-lag avslutar sin tid i IBK Lund. Cecilia Holgersson, som har tre säsonger i IBK Lund, har avslutat sina studier och flyttar hem till Uppsala igen. Holgersson kom till Dam Elit från IBK Finn inför säsongen 2017/2018. Den tidigare försvararen skolades om till center, en roll hon klarade med bravur. De senaste två säsongerna har hon även burit kaptensbindeln för laget i Allsvenskan.
IBK LUNDS NYA MATCHSTÄLL 2020/2021
2020-07-02 13:18
Idag presenterar vi IBK Lunds nya matchställ i samarbete med vår nya leverantör Puma. Denna supersnygga och stilrena dress kommer våra lag, från elit till ungdom, att bära framöver.

Videoredigering: Ludvig Nilsson

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Herrar Div.2
NY LEDARSTAB KLAR FÖR HERRAR DIV.2
2020-06-29 16:10, Herrar Div.2
Foto: IBK Lund | Kalle Bergentz t.v. och Joakim Jönsson t.h.

Idag är IBK Lund stolta över att presentera nästa säsongs ledarstab för vårt herrlag i Div.2. Två unga och hungriga tränare ska få vårt nyligen uppflyttade H2-lag att ta nya kliv. Som huvudtränare har föreningen kontrakterat 29-åriga Joakim Jönsson, tidigare spelare i vårt H3-lag. Jönsson har tidigare meriter från att bland annat träna SödraDals P97. Till sin hjälp som assisterande tränare/målvaktstränare har vi lyckats att knyta till oss den 23-åriga Kalle Bergentz. Bergentz som har Lugi IBK som moderklubb har sedan dess testat på spel i Bjärreds IBK och FC Helsingborg. Han kommer senast från ett tränaruppdrag i Bjärreds IBKs P03-lag.

FÅNGA BOLLEN OCH STÖTTA IBK LUND
2020-06-22 11:56

Fånga bollen #fangabollen


Vad innebär Fånga bollen (#fangabollen)?

Det är IBK Lunds sociala medier-kampanj för att kunna rusta föreningen för vår första säsong i Svenska Superligan (SSL).


Varför en kampanj?

På grund av Covid-19 har vi varit tvungna att ställa in många inkomstbringande event under sommaren och därtill är det väldigt svårt att finna företag som vill ställa upp och sponsra föreningen. 


Vad kan man bidra med?

Antingen 100 kr, 500 kr eller 1200 kr. Vill man som företagare bidra med mer så kontaktar man marknad@ibklund.se så finner vi någon partnerskapslösning.

SWISH: 1236035208 BG: 123-6470    OBS! Glöm inte märka betalningen med: Fånga Bollen.

Ni kontaktas i slutet av augusti kring ingraveringen, fribiljetterna och/eller GULD-medlemskapet samt t-shirten.


Vad får man när man stöttar IBK Lund?

Alla som bidrar med 100 kr, 500 kr, 1200 kr eller mer får sitt namn ingraverat (Litet/Mellan/Stort) på en skylt som kommer sättas upp i Lerbäckshallen.

500 kr ger dessutom fyra fribiljetter (värde ca. 400 kr). 1200 kr ger GULD-medlemskap (fritt inträde på samtliga seniormatcher i föreningen) samt en limegrön supporter-T-shirt som GULD-medlemmar erhåller.


Lägg ut på er instagram eller facebook ett klipp när ni fångar en innebandyboll.

Spela in ett meddelande varför just ni stödjer IBK Lund och lägg upp på Instagram, Twitter eller Facebook, så repostar och delar vi era inlägg. Hashtagga #fangabollen och #ibklund, samt tagga IBK Lund i inlägget.Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

SE IBK LUNDS MATCHER LIVE HÄR
BLI GULDSTÖDMEDLEM
Nyheter från våra lag
P05-06 Sandby, 20/09 22:27 
Herrar Juniorallsvenskan, 16/09 16:19 
Herrar Div.1, 14/09 21:55 
P05-06 Sandby, 07/09 22:16 
P2014 Lund SÖ, 06/09 22:25 
P2014 Lund NV, 06/09 22:24 
P2014 Dalby, 06/09 22:23 
P2014 Sandby, 06/09 22:21 
F2014/2015 Dalby, 06/09 22:20 
F2014/2015 Sandby, 06/09 22:18 
F2014/2015 Lund SÖ, 06/09 22:17 
F2014/2015 Lund NV, 06/09 22:07 
F2012-2013 Lund NV, 04/09 23:27 
F2012-2013 Lund SÖ, 30/08 08:26 
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS