SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

DANIEL ANDERSSON TILLDELAS IDROTTSLEDARSTIPENDIUM 2021
2021-04-27 12:52
Foto: IBK Lund

IBK Lund är stolta över att vår ungdomsledare, och tidigare herrspelare, Daniel Andersson har mottagit Sparbanken Skånes och Sparbankstiftelsernas Idrottsledarstipendium 2021. Andersson som är tränare för både flickor 2010-2011 Södra Sandby och pojkar 2009 Södra Sandby nominerades tidigare i vintras och fick i dagarna mottaga detta stipendium.

Damer SSL
MOA SCHÖRLING ÄR KLAR FÖR LUND
2021-04-21 14:00, Damer SSL
Foto: Patrik Palm

Idag är IBK Lund stolta över att meddela säsongens första nyförvärv för vårt SSL-lag på damsidan. Från Allsvenska Munka-Ljungby IBK hämtas 20-åriga Moa Schörling. Schörling med flertalet Allsvenska säsonger bakom sig, tar nu nästa steg till världens bästa liga. På meritlistan finns bland annat en fjärdeplats i junior-SM säsongen 2017/2018 med Åstorp/Kvidinge IBS.

Avtalet sträcker sig över säsongen 2022/2023.

INTERN LEDARUTBILDNING - MÅLVAKTSFOKUS
2021-04-20 14:35
Foto: Patrik Palm, Jimmy Palm och IBK Lund

IBK Lund ser det av yttersta vikt att satsa på våra ledare, vilket i sin tur medför en bättre utvecklingsmiljö för våra spelare. Denna gång är det målvakterna som får stå i fokus. Ta tillfället i akt och anmäl er och utvecklas som ledare.

Denna internutbildning är en del i satsningen på att stärka träningsmiljön för föreningens målvakter, och riktar sig till tränare på samtliga nivåer. 
Herrar Div.1
PONTUS SÖLVE LÄMNAR FÖR SSL-SPEL
2021-04-15 10:00, Herrar Div.1
Foto: Patrik Palm

Idag offentliggör IBK Lund en både glädjande och tråkig nyhet. Backen Pontus Sölve kommer att lämna Lund för spel i FC Helsingborg under kommande säsonger. Sölve, som är en egen produkt, har gjort fem säsonger i Herrar Div.1, där han har varit en viktig spelare. 20-åringen som under de senaste två säsongerna spelat i FC Helsingborg i Svenska Superligan på dubbellicens, kommer till kommande säsong permanent att tillhöra Helsingborg. Väldigt tråkigt för oss i Lund, som tappar en viktig spelare, men samtidigt är vi otroligt glada för Sölves skull.

Herrar Div.1
SNABB OCH IRRATIONELL ANFALLARE STANNAR KVAR
2021-04-12 13:32, Herrar Div.1
Foto: Patrik Palm
 
Herrar Div.1
OMSKOLAD POÄNGFORWARD KLAR FÖR YTTERLIGARE EN SÄSONG
2021-04-07 12:07, Herrar Div.1
Foto: Patrik Palm

Idag är det med stor stolthet som IBK Lund kan meddela att vi har skrivit ett nytt avtal med Pontus Linde. 32-åringen som har spelat i föreningen under hela sin karriär har över 200 A-lagsmatcher och över 300 poäng under dessa år. Med sitt hjärta för föreningen så är vi väldigt stolta över att Linde väljer att fortsätta ytterligare en säsong.

Det nya avtalet sträcker sig över nästkommande säsong.

Herrar Div.1
GROVJOBBANDE ANFALLARE SKRIVER ETT NYTT AVTAL
2021-03-31 14:12, Herrar Div.1
Foto: Patrik Palm

Idag kan vi stolt presentera att föreningen har skrivit ett nytt avtal med 29-åriga Kalle Nilsson. Nilsson kom från Skurups IBK för två säsonger sedan och har sedan dess varit en viktig spelare för laget. Under sin första säsong i Lund mäktade han med 27 poäng på 20 matcher och innan Covid-19 satte stopp för årets säsong hade han gjort 8 poäng på 4 matcher.

Det nya avtalet sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Herrar Div.1
19-ÅRIG TVÅVÄGSSPELARE SKRIVER ETT NYTT AVTAL
2021-03-25 12:28, Herrar Div.1
Foto: Patrik Palm

Idag kan IBK Lund stolt meddela att vi har skrivit ett nytt avtal med 19-åriga tvåvägsspelaren Tevin Lindqvist. Lindqvist som har spelat i föreningen sedan barnsben, gjorde sin seniordebut för två år sedan i Div.3. Säsongen efter debuterade han i Div.1 och har blivit en viktig spelare för framtiden i laget som fortsätter sin satsning mot Allsvenskan. 19-åringen lämnar nu juniorinnebandyn helt bakom sig, för att nå nya framgångar med vårt herrlag.

Det nya avtalet sträcker sig över två nya år.

STUDERA I LUND
2021-03-23 11:25
Foto: Patrik Palm

Anmälningsperioden för universitets- och högskolestudier har öppnat. Många står inför ett svårt val vad det gäller studieinriktning och studieort. I Lund finns det mesta att välja mellan, bland annat på Lunds universitet och Lunds Tekniska Högskola. Studier och ett händelserikt studentliv är två av Lunds största kännetecken. Varför inte kombinera detta med att spela innebandy i IBK Lund?

Damer SSL
MATCHEN MOT KARLSTAD ÄR INSTÄLLD
2021-03-19 13:03, Damer SSL
Foto: Patrik Palm

Svenska Innebandyförbundet har beslutat att ställa in sista omgången av SSL Dam på grund av COVID-19 om lagen är överens om detta. IBK Lund och Karlstad IBF har gemensamt kommit överens om att ställa in matchen imorgon lördag. Detta innebär att debutsäsongen i Svenska Superligan nu är över och att vi tar sats mot kommande säsong då det blir fortsatt SSL-spel!

 

 

Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

Herrar Div.1
LUNDA-FOSTRAD FORWARD KLAR FÖR YTTERLIGGARE TVÅ ÅR
2021-03-16 14:01, Herrar Div.1
Foto: Patrik Palm

Det är med stor glädje vi kan meddela att den hårdskjutande och genombrottssäkre forwarden Elvis Holm har skrivit ett nytt avtal.

Han lämnar en lyckosam juniortid bakom sig, där han de senaste två säsongerna lett vårt JAS-lag och snittat över tre poäng per match.

Avtalet sträcker sig över de kommande två säsongerna.

BESLUT FRÅN FÖRBUNDEN GÄLLANDE SERIESPELET
2021-02-26 17:00
Foto: Patrik Palm
Idag kom det ett beslut från Svenska Innebandyförbundet och samtliga distriktsförbund (för oss Skånes Innebandyförbund) gällande de serier som är och har varit pausade sedan i oktober. Beslutet innefattar att samtliga serier stängs för resterande del av säsongen. Beslutet innebär även att samtliga lag behåller sin serietillhörighet (främst seniorlag). Detta betyder dessutom att vi till nästa säsong fortsatt kommer att ha ett lag i Svenska Superligan på damsidan, oavsett vad slutplaceringen blir under pågående säsong.
Damer SSL
KRISTOFFERSSON OCH SUNDSTRÖM ANSLUTER PÅ DUBBELLICENS
2021-02-06 12:41, Damer SSL
Foto: Örnsköldsvik IBK | Hanna Kristoffersson t.v. och Ida Sundström t.h.

Sedan vårt SSL-lag av olika skäl tappat några spelare under den senaste tiden väljer nu föreningen att förstärka truppen inför slutspurten av säsongen. Innan deadline day för transferfönstret gjorde IBK Lund klart med två dubbellicenser från den Allsvenska klubben Örnsköldsvik IBK. Hanna Kristoffersson och Ida Sundström, båda födda 2001, ansluter till IBK Lund fram tills dess att den Allsvenska säsongen startar upp igen. Båda två har meriter från Svenska Superligan sedan tidigare med Örnsköldsvik.

Kristoffersson anslöt till Lund i torsdags, då hon gjorde sin första träning med laget. Sundström kommer att ansluta direkt efter U19-landslagslägret nästa vecka.

Damer SSL
LUNDATJEJER TILLDELAS IDROTTSGILLETS UNGDOMSSTIPENDIUM 2020
2021-02-05 14:19, Damer SSL
Foto: Idrottsgillet Lund | Prismottagare från vänster: Minna Karlsson, Emma Heander och Tindra Karlsson
 
NYA REKOMMENDATIONER BÖRJAR GÄLLA – TRÄNING TILLÅTS FÖR ÄLDRE UNGDOMAR
2021-02-05 12:49
Foto: Patrik Palm
Glädjande besked igår från regeringen att kommunala hallar kan öppnas upp igen för ungdomsidrott och aktiva födda 2002 eller senare. Vi har avsiktligt valt att avvakta med att delge er information tills idag, för att invänta Riksidrottsförbundet och innebandyförbundens idrottsspecifika tolkning på beskedet. Vi har dessutom inväntat Lunds Kommuns ställningstagande i frågan om att öppna upp de kommunala hallarna eller ej för aktiva födda 2002-2004.
SE IBK LUNDS MATCHER LIVE HÄR
BLI GULDSTÖDMEDLEM
Nyheter från våra lag
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS