WIC

En poäng i Lund

25 september 2022 12:50
DAM

Säsongens första trepoängare var nära. Men efter en sen kvittering av hemmalaget blev det endast en poäng med hem från Lund.

Under den inledande delen av första perioden skapar Lund ett par bra målchanser. Men debuterande Maja Lindsjö står för ett par stabila räddningar. Resterande del av första perioden tar Warberg över spelet med boll alltmer och kontrollerar matchbilden. Ledningsmålet görs av Sandra Hawerman i numerärt överläge, snyggt assisterad av Camilla Halldén, efter lite drygt åtta minuters spel.

Andra perioden blir mer avvaktande, även om spelet stundtals böljar fram och tillbaka. Hanna Modigh får chansen att utöka Warbergs ledning genom ett straffslag efter att Sandra Hawerman blivit hindrad vid en målchans. Tyvärr blir det ingen utdelning på straffslaget utan det dröjer till halva mittperioden innan Ida Hawerman utökar Warbergs ledning till 2-0, snyggt framspelad av storasyster. Lund lyckas reducera till 1-2 men drar sedan på sig en utvisning strax innan periodvilan.

Spelet i numerärt överläge resulterar inte i någon utdelning i början av tredje perioden. Lagen skapar sedan några chanser vardera, men det lutar åt att sista perioden ska sluta mållös. Lund tar ut målvakten sista minuterna och i spel 6 mot 5 lyckas man kvittera med endast 40 sekunder kvar att spela genom lagkaptenen Anna Nilsson. Kapten Nilsson avgör sedan i förlängningen och spelar hem bonuspoängen till sitt IBK Lund.

Statistik från matchen

IBK Lund-Warberg 3-2 e.f. (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

Skott: 22-24 (7-9, 3-4, 10-10, 2-1)

Publik: 151

Poänggörare Warberg:

Sandra Hawerman 1+1, Ida Hawerman 1+0, Camilla Halldén 0+1.

Highlights från matchen här

Manager Burmans kommentar

-Jag tycker att vi har ganska bra koll på matchbilden överlag hela matchen. Vi gör en defensivt väldigt bra insats vilket känns skönt. Men jag tycker att vi har några lägen som vi måste förvalta på ett bättre sätt. Då vinner vi den här matchen. Tungt att åka på en ny förlust, men vi får ta med oss det som var bra och göra läxan till nästa helg när det väntar två matcher.