Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

H2H: RICKARD TRÄFF OCH MIKAEL HILL INFÖR PREMIÄREN

16 september 2022 16:51
Herr Allsvenskan

IBK Lund spelar seriepremiären i Allsvenskan hemma mot Fagerhult Habo IB lördag 17/9 14.00 i Lerbäckshallen. Inför matchen passade vi på all kolla med tränarna hur försäsongen varit och vilka förväntningar de har inför seriepremiären. IBK Lunds huvudtränare Rickard Träff och Fagerhults huvudtränare Mikael Hill fick ge sin syn på matchen.


RICKARD TRÄFF, IBK LUND

Hur valde ni att lägga upp er försäsong?

– Vi ville möta lag från Allsvenskan och SSL för att känna på högre tempo, mer fysiskt spel och känna på hur straffande vi blir när vi chansar och går hårt framåt. Det har givit några bra lärpengar men det har varit en riktigt intressant och nyttig försäsong.

Vad blir viktigt inför seriepremiären på lördag och vad tar ni mer er från matcherna i Svenska Cupen under föregående helg?

– Vi vet vad vi ska göra mer av, vi vet vad vi ska göra mindre av och framför allt vet vi att vi måste utvecklas som individer och lag för att klara målet. Helgens två matcher mot FCH var bra. I fredags gjorde vi väldigt mycket rätt och då var vi fasen nära att slå ett SSL-lag. I söndags var vi inte med från start och då är motståndarna för bra med och utan boll för att vi ska kunna stå emot.

MIKAEL HILL, FAGERHULT HABO IBK

Ni har ju matchat ganska tufft mot flera SSL-lag under försäsongen, hur tänkte ni där?

– Vi har spelat fyra träningsmatcher under försäsongen innan det blev match i cupen helgen som gick. Att vi valde att möta två SSL-lag (Mullsjö AIS och Linköping IBK) är inte konstigare än att vi fick frågan om att möta dom och att det passade bra med två matcher med den typen av motstånd.

Hur är stämningen i truppen inför premiären och vilka förväntningar har ni inför kommande säsong?

– Stämningen är god precis som den skall vara och vi är väldigt sugna på att komma igång. Vår förhoppning är att bygga vidare på det vi gjorde bra förra säsongen och fortsätta utvecklas.

Ni ställs mot nykomlingarna IBK Lund i premiären. Vad vet ni om era nya motståndare och vilka spelare bör man ha extra koll på i Lund?

– Vi har tittat på Lunds matcher i Svenska Cupen som scouting. Från förra säsongen vet vi ju om att det var ett lag som stångades med Partille om förstaplatsen och som öste in mål. Om jag inte minns fel så var det väl tre spelare med i absoluta toppen av poängligan där Hugo Norlund och Elias Persson var två av dom.

Vad kan vår publik förvänta sig att se från Fagerhult Habo och vilka spelare skall de titta lite extra på?

– Jag hoppas vi kan visa upp ett spel med högt bolltempo och ett rörligt anfallsspel. Vi har ett par profiler att hålla ögonen på. Arvid Wibring-Lindqvist är vår nya lagkapten och kommer närmast från Greåker i Norge men är fostrad i Mullsjö AIS. Sen kan man också nämna Theo Eriksson och Joel Dagman.

Till sist, hur slutar premiären?

– Jag passar på den. Är usel på att tippa.

Vi tackar Träff och Hill för deras tankar inför premiären och ser framemot en spännande drabbning.

Läs intervjuerna i sin helhet nedan:

Rickard Träff

Mikael Hill