Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

SUPERTALANG ÄR KLAR FÖR LUND

15 september 2022 16:15
Dam SSL

Idag är vi glada över att presentera ett nyförvärv till vårt SSL-lag. Det är 16-åriga Moa Dybner som har skrivit på ett kontrakt med föreningen. Det blev en kort sejour i klubbens Div.1-lag innan hon i augusti flyttades upp för att känna på spel i högstaligan. Dybner kommer senast från moderklubben Skurups IBK där hon under fjolårssäsongen noterades för hela 30 poäng på 19 matcher i Div.1.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


En stark utvecklingsmiljö var en central del för Dybner i hennes val att komma till Lund. Där möjligheter till spel i SSL, Div.1 och Juniorallsvenskan var starkt bidragande till beslutet.

– Jag valde Lund nästa säsong för att det verkar som en intressant klubb med många olika utvecklingsmöjligheter. För mig är de att känna på spel i juniorallsvenskan som är väldigt lockande, men också för att klubben har lag i både Div.1 och SSL, kommenterar Moa Dybner och fortsätter:

– Jag förväntar mig att lära känna laget bättre och ha en riktigt rolig säsong. Men också att få testa på innebandy på olika nivåer.

Den 16-åriga talangen förutspås ta en fast plats direkt i SSL-laget samt ses ha stora möjligheter att slå sig in i ett framtida U19-landslag.

– Moa är mycket stark spelare trots sin unga ålder. Hon var förra säsongen en svår motståndare för oss och är mycket glada för att hon kommer hjälpa oss att vinna matcher både i SSL och i Juniorallsvenskan. Jag är säker på att hon kommer utvecklas snabbt under säsongen och ta plats i både vårt SSL-lag och i det nya U19-landslaget, menar Daniel Heander från Sportgruppen.

Dybner beskrivs som en avig målskytt, som trots sin unga ålder ligger långt fram i det fysiska spelet.

– En supertalang som är väldigt avig med en otroligt öga för att göra mål. Nu gäller det att på kort sikt utveckla hennes beslutsfattning och att utföra moment snabbare. Kommer också vara viktigt att få upp det fysiska även om hon ligger långt fram i detta om man jämför mot hennes jämnåriga, konstaterar huvudtränare Jörgen Hammer och fortsätter:

– Skall bli superkul att se hur långt denna tjej kan komma framöver.

Avslutningsvis tackar vi Skurups IBK för en god dialog i samband med övergången.