Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

NORLUND FÖRLÄNGER SITT KONTRAKT

7 juli 2022 15:42
Herr Allsvenskan

Idag har föreningen glädjen över att meddela ytterligare en kontraktsförlängning för vårt Allsvenska herrlag. Det är 23-åriga Hugo Norlund som har skrivit på ett nytt avtal. Norlund kommer från en poängstark säsong där han stod för hela 46 poäng på 23 matcher i Div.1 och kvalet till Allsvenskan. Den målfarlige forwarden, med IBK Genarp moderklubb, kom till Lund från Malmhaug IBF inför säsongen 2017/2018 och har sedan dess varit en central spelare i laget.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


Det är en förväntansfull 23-åring som ser framemot att få mäta sig i Allsvenskan under kommande säsong. Där laget står i förgrunden som den största styrkan.

– Det ska bli kul att vi äntligen får mäta oss på den nivån som vi länge velat. Få känna på hur vi står mot de större lagen, samt att få slå i underläge för engångsskull. Lagen som underskattar oss för skylla sig själva, kommenterar Hugo Norlund och fortsätter:

– Vi har roligt tillsammans och vi är ett gäng vinnare. Vi viker aldrig ner oss och krigar på tills slutsignalen går.

En tuff debutsäsong i Allsvenskan väntar för den profilstarka målskytten, men han tror att laget har möjlighet att slå samtliga i serien.

– Vi måste gå in med det självförtroendet vi hade hela förra säsongen. Vi kan slå vilket lag som helst nästa säsong men allt hänger på hur vår inställning är inför varje match, konstaterar Norlund.

Från tränarhåll beskrivs Norlund som en teknisk och målfarlig spelare, som uppskattas högt av såväl tränare som medspelare.

– Hugo är en spelare som alla tränare vill ha i sina lag. Han är smart, teknisk och har förmågan att avgöra matcher på egen hand. Han är en go lagkamrat och är väldigt uppskattad i gruppen både av oss tränare samt sina lagkamrater. Det finns väldigt stor chans att många motståndare under säsongen kommer få höra Hugos namn i högtalarsystemen, menar tränare Rickard Träff.

Artisteri, poängproduktion och kravställare är några av de epitet som beskriver 23-åringen från Sportgruppens håll.

– Det är med stor glädje vi idag kan meddela att en av våra största artister, både på och utanför plan, är klar för ytterligare två säsonger, kommenterar sportchef Christer Sölve och fortsätter:

– I Hugo får vi en spelare som producerar, men även gör medspelarna bättre. Hugo har snabb release i både passningar och skott, vilket gör att han blir ett hot för motståndarna i alla lägen. Han är dessutom en riktig showartist på planen som bjuder på det där lilla extra som publiken älskar. Extra kul för oss i Sportgruppen att jobba med en spelare som ställer krav och ger konstruktiv feedback även till oss, vilket gör att klubben kan utvecklas vidare både på och vid sidan av planen.