Lördag
08 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
12 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Idag 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Onsdag
11 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher

KALLE NILSSON FÖRLÄNGER SITT KONTRAKT

26 juli 2022 15:31
Herr Allsvenskan

Idag kan vi presentera att föreningen har skrivit ett nytt avtal med den hårt jobbande och rutinerade Kalle Nilsson. 30-åringen kommer från en stark poängmässig säsong, då han nästan snittade två poäng per match. Facit blev 38 poäng på 21 matcher i Div.1 och kvalet till Allsvenskan. Nilsson kommer att påbörja sin fjärde säsong i laget, sedan han kom från Skurups IBK inför säsongen 2019/2020.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


Nilsson ser framemot de tuffa matcher som väntar i höst, där han understryker att de redan har slagit några av de Allsvenska lagen på försäsongsmatcher och i Skånemästerskapen. Något han beskriver har mycket med att göra med lagets trivsel, både på och utanför innebandyplanen.

– Det jag ser fram emot mest är att få möta bättre spelare och bättre lag varje vecka. Vi har visat att vi kan slå de bästa lagen i denna serie när vi har dagen, men nu behöver vi göra det på regelbunden basis, menar Kalle Nilsson och fortsätter:

– Utanför planen är vi ett gott gäng som har kul tillsammans. Rent sportsligt tycker jag att vi har en välkomponerad trupp med många olika egenskaper. Ola och Martin ska också ha cred för spelet vi utvecklat, där vi spelare har tillåtits göra de saker vi är bra på, inom de kollektiva ramarna för laget.

På frågan om hur laget ska lyckas bli bäst placerade skånska lag är svaret ganska enkelt.

– Då behöver vi fullträff i 22 omgångar med maximal utdelning. Vi tror på oss själva, men vi måste också vara ödmjuka inför uppgiften. De andra skånska lagen är rutinerade och väletablerade på denna nivå medan Allsvenskan är nytt för oss, konstaterar Nilsson.

För ledarstaben är Nilssons förlängning en viktig pusselbit för lagbygget. Där hans rutin, inställning och arbetskapacitet anses vara mycket värt för laget.

– Kalle är en av lagets hörnstenar, både som spelare och person. Han står för allt var vi vill ha av spelare i deras mindset kring kost, träning och inställning, kommenterar tränare Rickard Träff.

– Som spelare är han rutinerad, klok och har riktiga uspar i sitt volleyspel, kompromisslösa springande och sin näsa för vart målet sitter. Jag är helt övertygad av att Kalle i rätt miljö kommer fortsätta sätta avtryck kommande säsong, fortsätter han.

Även Sportchefen stämmer in i Träffs analys, där han även vill lyfta fram Nilssons styrkor runt motståndarmålet, där han har näsa för att hitta nätet.

– Det är med stor glädje vi idag kan meddela att en av vår största ledare både på och utanför plan har förlängt med ytterligare två år. Kalle vill alltid lagets bästa och leder framför allt genom sin inställning och attityd. Han har också en speciell känsla för målet och brukar dyka upp där chanserna finns. Jag vill även passa på att gratulera Kalle till examen på lärarhögskolan och önska lycka till på nya jobbet, säger sportchef Christer Sölve.