Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match

RASMUS STOLTZ ÄR KLAR FÖR LUND

14 juli 2022 13:18
Herr Allsvenskan

Idag kan vi offentliggöra säsongens andra nyförvärv för vårt Allsvenska herrlag. Från SSL-laget FC Helsingborg ansluter Rasmus Stoltz. 22-åringen noterades under förra säsongen för 22 matcher i Svenska Superligan där det blev en assistpoäng. Helsingborgaren spelade även i Div.2 under den gångna säsongen där det blev 17 poäng på 15 matcher. Stoltz har, förutom FC Helsingborg, även representerat Munka-Ljungby i Div.1 under en säsong där det blev 24 poäng på 20 matcher. Avtalet är skrivet över två säsonger.


Stoltz, som studerar i Lund, kommer inför den kommande säsongen att byta Svenska Superligan mot Allsvenskan. Ett miljöombyte han hoppas kan ge honom en större roll och få vara med på en spännande resa.

– Förutom att det passade väldigt bra med min övriga situation där jag studerar i Lund så kände jag att det var dags för mig att slåss om en större roll. Då kändes Lund rätt med en satsning som känns väldigt spännande, menar Rasmus Stoltz och fortsätter:

– Förhoppningsvis kan jag bidra med lite allt möjligt. Extra viktigt blir nog proffsigheten och hur vi förbereder oss.

22-åringen har redan hunnit träna med laget under en tid och beskriver det som en lättsam grupp med individuellt skickliga spelare.

– Intrycket är att det är en härlig grupp som är lätt att komma in i. Jag tycker även att det är ett lag med väldigt många bra spelare. Jag tror vi kan överraska många, konstaterar Stoltz.

Från tränarhåll är det nöjda miner. Stoltz beskrivs som en tvåvägsspelare med en stark träningsetik efter sin tid i världens bästa liga. Ett miljöombyte som förutspås kommer ge 22-åringen ett lyft i sin karriär.

– I Rasmus får vi en klok tvåvägsspelare som kommer med en träningsetik och en smartness från sin tid i FC Helsingborgs SSL-lag. Jag tror att Rasmus kommer bli en jobbig upplevelse för många lag när han bryter många röda passningar och vända spelet till kontringar. Han har alla möjligheter att ta en stor plats och då ta nästa steg i sin karriär, kommenterar tränare Rickard Träff.

Det är viktig rutin från högre nivå som nu spetsar till den redan högkompetenta truppen. En spelare som redan under försäsongen har gjort stora avtryck.

– I Rasmus får vi in en utpräglad center i truppen, något som vi tidigare saknat. Att han dessutom besitter erfarenhet från tre år i Svenska Superligan gör ju inte saken sämre. Den löpvillige och placeringsskickliga centern är en riktig tvåvägsspelare som ytterligare utökar våra möjligheter att formera våra styrkor, säger sportchef Christer Sölve och fortsätter:

– ”Rasse” har redan hunnit utmärka sig på försäsongen, både på och utanför planen, genom fin balans i nya spetskedjan och topplaceringen i våra Beep-tester.

Vi vill tacka FC Helsingborg för en smidig hantering av övergången.