Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

NELLIE KARLSSON BLIR KVAR I LUND

17 maj 2023 14:30
Dam SSL

Idag är vi glada över att meddela att vi har förlängt kontraktet med Nellie Karlsson. Karlsson anslöt till föreningen från Kalmarsund och Kalmar inför säsongen 2021-2022 och har, efter två säsonger, valt att fortsätta sin satsning i Lund. 23-åringen vuxit säsong för säsong och är nu en av lagets viktigaste spelare från sin backplats.


En ledare på plan med sin styrka i försvarsspelet är signifikativt för den 23-årige backen, som anses ha offensiva kvalitéer som ledarstaben hoppas kunna få att lyfta.

– Nellie är en ledare på plan vilket är oerhört underskattat. Hon har sin styrka i försvarsspelet, där hon sällan går förlorande ur en närkamp. Hon är bra på att vända spelet snabbt, vilket gör att vi kommer till många snabba spelvändningar, kommenterar huvudtränare Pontus Kozan om den senaste kontraktsförlängningen. – Det finns mycket mer att hämta i offensiven hos Nellie och jag är säker på att poängen kommer att trilla in under säsongen, fortsätter han.

För Pontus Kozan är Karlsson en viktig och bärande spelare för laget. en spelare som har en hög ambitionsnivå och som är en kravställare.

– I truppen är Nellie väldigt viktig och det är skönt att bärande spelare väljer att förlänga. Jag fick ett väldigt bra intryck direkt av henne, som är väldigt social men också seriös och vill något med sin innebandy. Nellie ställer krav på sig själv och andra, vilket är viktigt för att vi ska kunna ta nästa steg mot slutspel. Skönt med denna kontraktsförlängning.

Efter att 23-åringen begav sig söderut för två säsonger sedan har laget tagit steg för varje säsong. Nu med lite nya ansikten, i såväl ledarstab som spelartrupp, så riktas blickarna än mer framåt. – Jag förlänger med Lund för att jag trivs väldigt bra i laget och nere i Skåne. Sen tycker jag att vi har börjat bygga upp något bra under mina två första säsonger i klubben. Med en ny huvudtränare och några nya spelare in, så känns det som att vi är på väg att ta ytterligare steg. Något som gör att det känns helt rätt att stanna, menar Nellie Karlsson.

Det var svindlande nära en historisk slutspelsplats ifjol. Med ytterligare SSL-rutin i ryggsäcken för de yngre, hoppas laget nu ta nästa steg.

– En stor faktor till det tror jag är vårt försvarsspel som vi hela tiden jobbar hårt med, vi gör det svårt och jobbigt för motståndarna att komma igenom oss. Vi är fortfarande en ung trupp, därav få med flertalet år av SSL-rutin i ryggen, men som nu börjar bli varma i kläderna. Något som jag tror kommer att synas ute på banan i höst och framförallt hoppas jag på att det kommer att synas i offensiven, anser Karlsson.

Inför den stundande säsongen är målen tydligt utstakade för Karlsson. Att nå en slutspelsplats lagmässigt och att bidra mer offensivt på ett individuellt plan.

– Mina förväntningar för kommande säsong är att vi fortsätter att etablera oss i SSL. Förhoppningsvis kniper vi en slutspelsplats nästa säsong. som vi lite slarvade bort i år. Personligen hoppas jag att kunna bidra mer upp i banan och använda mitt skott mer, säger Karlsson avslutningsvis.