Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 2 matcher
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Idag 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 2 matcher
Lördag
21 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match

LINDQVIST FÖRLÄNGER SITT KONTRAKT

14 april 2023 15:30
Herr Allsvenskan

Idag har vi glädjen att presentera nästa kontraktsförlängning för vårt allsvenska herrlag. Detta då Tevin Lindqvist har valt att skriva på ett nytt kontrakt med föreningen. Lindqvist har haft en spikrak positiv utvecklingskurva de senaste säsongerna och har växt ut till en av seriens bästa backar. Trots anbud från flertalet klubbar väljer 21-åringen att fortsätta sin satsning med IBK Lund. Totalt blev det 15 poäng på 22 matcher från hans backplats i Allsvenskan under fjolårssäsongen.

Det nya avtalet sträcker sig över två säsonger.


En viktig kontraktsförlängning är i hamn, där superlativen om Lindqvist kvalitéer inte lyser med sin frånvaro. Han beskrivs som en tvåvägsback, som med sin fart, balans och teknik ständigt är ett huvudbry för motståndarna i såväl den defensiva som offensiva delen av spelet.

– Tevin är en exceptionell talang och vi är extremt glada att han väljer att stanna i föreningen trots intresse från annat håll, kommenterar sportchef Christer Sölve och fortsätter:

– En spelare med fart, balans och teknik utöver det vanliga. Det är en fantastisk upplevelse att se honom, likt en missil, i hyperfart kryssa sig igenom motståndarförsvaret med bibehållen balans och kyla. För att till sist, som pricken över i:et, lura ner målvakten och placera bollen i öppen kasse. Han besitter dessutom fina defensiva kvalitéer, för att belysa även detta får vi citera en gammal landslagsspelare: Tevin är extremt svår att möta, han är en riktig igel som verkligen kan ta sig innanför skinnet.

Även om Lindqvist mycket känslor i sitt spel, så har han en nedtonad profil utanför plan. Något Sölve ser som positivt.

– Tevin är också trots sin nedtonade profil utanför plan en uppskattad och viktig del av gruppen.

Med en stark utveckling de senaste säsongerna har 21-åringen vuxit ut till en av seriens bästa backar, enligt huvudtränare Ola Persson. – Tevin är den spelare som har utvecklats mest under de åren jag varit i klubben. Han har gått från en anonym center i Lunds Juniorallsvenska lag, till att nu vara en av Allsvenskans bästa backar.

Han beskrivs som en duellstark tvåvägsback, som med sin höga energi, jobbar hårt över hela banan.

– Han är en tvåvägsback som är stark defensivt och även kan bidra med poäng i det offensiva spelet. Trots sin storlek så kommer han alltid ut som vinnare med boll i duellerna på plan och vid sargerna, En spelare som bidrar med mycket energi till laget genom att alltid ge hundra procent i alla matchsituationer. Som tränare är han en fantastisk spelare att ha i sitt lag, säger en lyrisk Ola Persson om att Lindqvist är klar för ytterligare två säsonger.

**Tryggheten var en central del i beslutet över att fortsätta sin karriär i Lund. **

– Jag väljer att stanna i Lund för att jag känner mig trygg här. Jag har gjort ett antal säsonger med laget och vi är ett väldigt sammansvetsat gäng som det är svårt att slita sig från. Sedan lär det bli väldigt spännande att se hur vi kan stå oss nu när det blir andra förutsättningar i seriesystemet, förklarar Lindqvist om sitt beslut att förlänga kontraktet.

Lindqvist har fått mycket beröm i media efter en stark säsong, där han har blivit framröstad till en av säsongens bästa rookies. Uppmärksamhet som han vill tona ner.

– Det är klart att det är lite kul, men det är inga meriter att leva på.