Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

LINDQVIST FLYTTAS UPP

31 augusti 2023 13:48
Dam SSL

Idag kan vi offentliggöra en nyhet som har varit klar under en tid tillbaka. Det är den 19-åriga forwarden Chanel Lindqvist som flyttas upp från föreningens Div.1-lag till SSL-laget. Lindqvist har två poängstarka säsonger bakom sig i Div.1 med 69 poäng på 38 matcher. Där har hon även visat prov på en offensiv styrka med sin fartfyllda spelstil, som har skapat stora problem för motståndarförsvaren.


Lindqvist blir ytterligare en i raden av egna produkter som tar steget upp till klubbens SSL-lag. För huvudtränare Pontus Kozan ser han den unga forwarden som en mönsterbrytare med styrka i spelet en mot en.

– Jag tycker Chanel redan har tagit stora steg och är verkligen med och utmana om en startplats. Chanel är en spelare som bryter mönstret och är bra i spelet en mot en och vinner majoriteten av dessa dueller. Utöver detta är Chanel en fin lagspelare och har redan visat att hon passar bra in i gruppen. Jag tror bara det är en tidsfråga innan Chanel tar SSL med storm.

Efter att ha tillbringat tre framgångsrika säsonger i Div.1-laget väntar nu nästa steg för 19-åringen, att ta göra avtryck i Svenska Superligan.

– Det känns såklart bra att få prova spel på högre nivå. Det är något som har varit på gång ett tag, men nu känner jag att det är rätt steg att ta i min karriär, kommenterar Chanel Lindqvist.

Efter en poängstark fjolårssäsong, där hon med sin fart, skapade många farliga offensiva situationer, hoppas Lindqvist nu kunna bidra med dessa styrkor även i världens bästa liga.

– Av mig kan ni förvänta er någon som alltid bjuder på fart, det är en främsta styrkor. Utöver skulle jag även säga att jag är bra på att vrida och vända. Sedan hoppas jag även kunna bidra med glädje och positivitet till laget, menar 19-åringen.

Lindqvists målsättning för innevarande säsong är i första hand att bidra med sina styrkor på plan, för att på sikt växa ut till en nyckelspelare.

– Mina förväntningar inför denna säsong är att ha kul och kunna bidra med så mycket som möjligt. På sikt hoppas jag kunna bli en nyckelspelare som bidrar i de mest avgörande lägena.