Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match

KRISTOFFERSSON OCH SUNDSTRÖM ANSLUTER PÅ DUBBELLICENS

6 februari 2021 12:23
Dam SSL

Sedan vårt SSL-lag av olika skäl tappat några spelare under den senaste tiden, väljer nu föreningen att förstärka truppen inför slutspurten av säsongen. Innan deadline day för transferfönstret gjorde IBK Lund klart med två dubbellicenser från den Allsvenska klubben Örnsköldsvik IBK. Hanna Kristoffersson och Ida Sundström, båda födda 2001, ansluter till IBK Lund fram tills dess att den Allsvenska säsongen startar upp igen. Båda två har meriter från Svenska Superligan sedan tidigare med Örnsköldsvik. Kristoffersson anslöt till Lund i torsdags, då hon gjorde sin första träning med laget. Sundström kommer att ansluta direkt efter U19-landslagslägret nästa vecka.


Hanna Kristoffersson har de senaste säsongerna producerat rikligt med poäng i Allsvenskan för sin moderklubb Örnsköldsvik IBK. Förra säsongen mäktade 19-åringen med hela 49 poäng på 22 matcher. Under pågående säsong, en säsong som hittills är kortare än förväntat, så har Kristoffersson producerat 19 poäng på 6 matcher.

– Kristoffersson har under de senaste säsongerna visat sig vara en viktig spelare och poängmakare för Örnsköldsvik. Hon har en bra spelförståelse och har en förmåga att hitta farliga positioner offensivt för att ständigt vara ett hot. Utöver detta är hon även väldigt bra med klubba och boll, säger den tillförordnande assisterade tränaren Ludvig Nilsson.

Ida Sundström, som är uttagen till det kommande U19-landslagslägret, gjorde även hon sin SSL-debut för två säsonger sedan med Örnsköldsvik. Under innehavande säsong har Sundström gjort 5 poäng på 6 matcher i Allsvenskan. 19-åringen kan användas på flera positioner och har en hög arbetskapacitet.

– En spännande spelare med fin bollbehandling och bra balans i sitt spel. Har mestadels gått som center under säsongen, men behärskar även andra positioner, vilket gör henne till en väldigt användbar spelartyp, menar Nilsson.

IBK Lund vill tacka Örnsköldsvik IBK för en bra dialog och samarbete kring denna lösning.