Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match

MOA SCHÖRLING ÄR KLAR FÖR LUND

21 april 2021 14:00
Dam SSL

Idag är IBK Lund stolta över att meddela säsongens första nyförvärv för vårt SSL-lag på damsidan. Från Allsvenska Munka-Ljungby IBK hämtas 20-åriga Moa Schörling. Schörling med flertalet Allsvenska säsonger bakom sig, tar nu nästa steg till världens bästa liga. På meritlistan finns bland annat en fjärdeplats i junior-SM säsongen 2017/2018 med Åstorp/Kvidinge IBS. Avtalet sträcker sig över säsongen 2022/2023.


Ledarstaben ser säsongens första nyförvärv som ett bra komplement till befintlig trupp. Hon beskrivs som en tvåvägsspelare med bra handleder och tuffhet.

– Efter att ha haft Moa Schörling på vår radar och följt hennes utveckling de senaste åren så är vi glada över att presentera henne som vårt första nyförvärv. I Moa får vi en tvåvägsspelare som klarar av flera positioner. Hon är en snabb och tuff spelare, som besitter fina handleder och täcker boll bra, konstaterar assisterande tränare Aron Olsson och fortsätter:

– Vi ser fram emot att Moa snabbt kommer in i vårt spel och bidrar till att laget tar nästa steg på vår SSL-resa.

Efter att ha följt Schörling i Allsvenskan och Div.1 finns det stora förhoppningar från Sportgruppen om att hon kommer att ta nästa steg i sin utveckling på högsta nivå.

– Schörling är en spelare som vi har följt under några år under hennes säsonger i Allsvenskan och Div.1. En bolltrygg spelare som behärskar flera positioner men som på det senaste matchats som back. Vi gillar hennes kraftfullhet i närkampsspelet, där hon oftast går vinnande ur duellerna. Med hennes blick för spelet och lugn med boll så tror vi att hon kommer ta ytterligare steg i Svenska Superligan, säger Daniel Heander från Sportgruppen Dam.

Efter att ha huserat i Allsvenskan och Div.1 de senaste säsongerna väljer 20-åringen nu att ta nästa steg i sin karriär, genom att välja spel i Svenska Superligan med IBK Lund.

– Jag kände att det var dags för en utmaning och ta steget till en högre nivå, där förutsättningarna med mina studier gjorde det möjligt. Både laget och klubben är målinriktade och alla vill samma sak, vilket kändes perfekt för mig. Lunds spelsätt är även ett extra plus då jag tror att det kan passa mig väldigt bra, menar Moa Schörling.

Schörling ser framför sig en ny miljö med hög utvecklingspotential, i harmoni med ett lag och klubb som vill framåt.

– Mina förväntningar inför säsongen är att kunna utvecklas som spelare och utmana mig själv, samt att vi som lag bygger vidare på det som laget presterat föregående säsong. Jag ser mycket fram emot vad SSL-spelet har att erbjuda och att få göra denna resa med Lund.