Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match

EMMA ANDERSSON ÄR KLAR FÖR LUND

10 september 2021 15:08
Dam SSL

Idag har vi glädjen över att meddela säsongens femte nyförvärv för vårt SSL-lag. Från Allsvenskan och Växjö IBK ansluter Emma Andersson. Andersson har de senaste säsongerna varit en viktig kugge för småländskorna i såväl kvalet upp till Allsvenskan, som deras två säsonger i Allsvenskan. Hon har starka säsonger bakom sig poängmässigt som back och har under försäsongen stått för två poäng på tre matcher i Svenska Cupen. Avtalet är skrivet över tre säsonger.


Med meriter från Allsvenskan väntar nu SSL-spel för 24-åriga Andersson. Ett val som självklart när en flytt till Lund blev aktuell.

– När flytten till Lund blev klar och chansen till spel i SSL öppnades kände jag direkt att det var något jag ville hoppa på. Jag fick en bra känsla av Lund som förening och deras höga ambitioner passar mig perfekt, konstaterar Emma Andersson.

Nu väntar nya utmaningar och spel i världens bästa liga. Att etablera laget i Svenska Superligan och utvecklas som spelare och person ser 24-åringen framemot.

– Förväntningarna är att vi fortsätter från lagets föregående säsong och etablera oss i SSL samt utvecklas ytterligare som lag. Personligen tycker jag att det ska bli både spännande och roligt att få vara med på den resan. Jag ser framemot att göra mitt yttersta för att kunna bidra så mycket som möjligt till laget, menar Andersson och fortsätter:

– Att spela i en högre division blir en rolig och tuff utmaning där jag tror att jag kommer utvecklas mycket både på och utanför plan. Jag ser framemot kommande säsonger i Lund och att få vara med på lagets resa samt utmana mig själv med spel i SSL.

Med en fysisk back som är stark i närkamps- och duellspelet in i laget, ser ledarstaben Andersson som ett bra tillskott till nuvarande trupp.

– Emma är en back som spelar rejält med mycket närkamper och klarar duellspelet väldigt bra. Hon är även snabb i sinnet vid pressade situationer. Nu gäller det för oss att få in henne i vårt spel och våra tankar snabbt, säger huvudtränare Jörgen Hammer och fortsätter:

– Dessutom är hon en lugn, snäll och omtänksam tjej som kommer passa in perfekt i gruppen.