Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match

NELLIE KARLSSON ÄR KLAR FÖR LUND

9 juli 2021 14:00
Dam SSL

Idag är vi glada över att kunna presentera säsongens fjärde nyförvärv för vårt SSL-lag. Från Kalmarsund ansluter backen Nellie Karlsson. Karlsson är bördig från Slätafly och Torsås, men har de senaste fem säsongerna huserat i SSL, Allsvenskan och Div.1 med Kalmarsund. Den 21-åriga försvararen väljer nu att göra ett miljöombyte och testa på spel i Svenskan Superligan med Lund.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


Nellie Karlsson blir nästa nyförvärv för laget och det är en spelare som passar väl in i lagbygget. Karlssons träningsvillighet, ambition och inställning anses vara starka parametrar för hennes fortsatta utveckling.

– Härligt att vi får en ny back i perfekt ålder, som jag hoppas skall få en bra utveckling hos oss. Hennes största egenskaper är styrkan i duellspelet, en igel som biter sig fast i anfallaren och det är en sådan back vi behöver. Nellie har också ett riktigt lurigt skott som säkert kommer innebära några sköna mål kommande säsonger. Dessutom gillar hon träna mycket, stenhårt och är ambitiös, vilket är rätt inställning för att lyckas i SSL och i IBK Lund, konstaterar huvudtränare Jörgen Hammer.

Efter några år i Kalmar hoppas nu 21-åringen att flytten ner till Lund ska ge en skjuts i rätt riktning för hennes fortsatta satsning.

– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte för att fortsätta utvecklas som spelare, jag har fått ett väldigt bra intryck av Lund som förening och det fick valet att kännas helt rätt, berättar Nellie Karlsson och fortsätter:

– Det blir en stor utmaning personligen både på och utanför planen med helt nya miljöer, men det ska bli väldigt roligt att se vad jag går för i en högre division, säger Karlsson.

Efter en väl genomförd debutsäsong i Svenska Superligan är nu siktet inställt på att etablera sig. Något som Karlsson ser framemot att vara bidragande till.

– Mina förväntningar är att vi som lag ska fortsätta etablera oss i SSL. Det är ett ungt lag och en förening som har ambitionen att ta kliv i tabellen, vilket är en resa som jag vill vara med på. Jag ser fram emot hösten och flytten ner till Skåne, menar Karlsson avslutningsvis.