Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

TALANG TAR STEGET UPP TILL A-TRUPPEN

19 maj 2023 16:21
Herr Allsvenskan

Idag har vi glädjen över att meddela att framtidslöftet Filip Isacsson tar steget upp till vårt Allsvenska herrlag inför kommande säsong. Isacsson, som är född 2005, spelade under föregående säsong i vårt Juniorallsvenska herrlag samt på dubbellicens med sin moderklubb Eslöv i division 1. Det blev en stark poängmässig fjolårssäsong där 17-åringen svarade för 30 poäng på 15 matcher i Juniorallsvenskan och 14 poäng på 21 i division 1.


Från sportgruppens sida är detta en viktig del av kommande säsongs lagbygge, där chansen ges till en talangfull spelare från närområdet.

– I Filip får vi en genombrottssäker, stark och fysisk anfallare med ett fantastiskt bra avslut. Det ska bli väldigt spännande att följa Filips fortsatta utveckling och vi hoppas och tror att han redan detta år tar ytterligare kliv framåt för att bli en producerande spelare även i vårt allsvenska lagbygge, kommenterar sportchef Christer Sölve.

Från den Juniorallsvenska ledarstaben är detta ett viktigt besked, att ge Isacsson möjlighet till fortsatt utveckling på hög nivå och samtidigt ha en nyckelroll i det juniorallsvenska herrlaget.

– Filip är vår kapten och han är otroligt viktig för laget. Han leder oss på ett bra sätt, framförallt genom sitt sätt att spela, säger JAS-tränaren Robert Göransson och fortsätter:

– Han är viktig för vår speluppbyggnad och ännu viktigare när det ska avslutas. Han är en tränares dröm då han behärskar alla spelmoment och positioner.

Efter en säsong på dubbellicens med Eslöv i division 1 är nu Isacsson tillbaka fullt ut i Lund, där det blir spel i såväl Allsvenskan som Juniorallsvenskan.

– En av de främsta anledningarna till beslutet är att jag har allt inom en förening, vilket jag känner blir skönt, motiverar Filip Isacsson om sitt val att komma tillbaka till Lund.

– Min tid i Lund fram tills nu har jag även trivts väldigt bra med. Jag tror även att detta beslut kan driva min utveckling framåt, efter ett otroligt givande år med Eslöv på dubbellicens, fortsätter han.

Senast i division 1, dessförinnan i division 2 och nu väntar spel i landets näst högsta serie. En utmaning som 17-åringen ser framemot.

– Det är klart att det är en högre nivå och att det kommer bli ett högre tempo och kvalité från början, menar Isacsson och fortsätter:

– Men det är en utmaning som jag kommer lära mig mycket av och tror det kommer bli sjukt roligt.

Förutom innebandy i IBK Lund studerar Isacsson även på NIU i Helsingborg. Med andra ord en innebandyfylld vardag, en vardag som han trivs med.

– Det är klart att det är krävande men samtidigt så trivs jag med det jag gör, så för mig är det inga problem. Men det blir ju mycket tågresande samt otroligt mycket träningar.

– JAS har jag haft sen innan så det är jag van vid men med Allsvenskan blir allt snäppet vassare ur alla aspekter, så det får jag förbereda mig på.