Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 2 matcher
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Idag 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 2 matcher
Lördag
21 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match

MINNA KARLSSON STANNAR I LUND

23 juni 2022 14:17
Dam SSL

Idag kan IBK Lund meddela att föreningen har skrivit ett nytt avtal med den U19-landslagsmeriterade anfallaren Minna Karlsson. Karlsson, som är egen produkt, tog Svenska Superligan med storm när hon under debutsäsongen stod för 27 poäng på 24 matcher och därmed vann den interna poängligan. Detta följdes upp med 28 poäng på 25 matcher under föregående säsong. Avtalet är skrivet över kommande säsong med option på ytterligare en säsong.


Laget förbereder sig nu inför tredje säsongen i Svenska Superligan, där målet är att klara kontraktet för att sedan kunna blicka uppåt.

– Mina förväntningar på nästkommande säsong är att vi ska klara oss kvar i SSL och spela en bra innebandy, kommenterar Minna Karlsson.

19-åringen hoppas att hon, med sin aviga spelstil och målsinne, ska kunna bidra till ytterligare framgångar under kommande säsong.

– Jag skulle säga att mina styrkor är att jag är en ettrig spelare med ett bra målsinne. Det är roligt att spela i Lund eftersom vi är ett härligt gäng som alltid kämpar för varandra, menar Karlsson.

Med två SSL-säsonger i bagaget har Karlsson, trots sin ringa ålder, vuxit ut till en av de mest bärande spelarna i laget. Hon beskrivs som en finlirare som kan överraska de flesta på små ytor.

– Grymt viktigt att Minna förlänger, då hon trots sin unga ålder, är en av de bärande spelarna som har varit längst i laget, konstaterar tränare Jörgen Hammer och fortsätter:

– Hon besitter en helt underbar känsla av att kunna göra mål från överallt i anfallszon. Hon har också utvecklat en fin blick och kan hitta bra passningar i trånga situationer.

Det är just Karlssons förmåga att göra det oväntade som beskrivs vara hennes signum. Egenskaper som ger publiken extra valuta för pengarna.

– Oerhört kul att Minna förlänger sitt avtal. Hon har en förmåga att alltid göra det där lilla extra och oväntade, något som ofta är det som gör att det går ett sus i publiken, säger Daniel Heander från Sportgruppen Dam och fortsätter:

– Jag har följt Minna länge och det är en spelare man vill ha i sitt lag. Jag är säker på att Minna kommer ta ytterligare steg denna säsong och snart aspirera på en plats vid landslagsläger inom kort.