Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Onsdag
11 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 2 matcher
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match

HANNES KARLSSON ÅTERVÄNDER TILL LUND

1 december 2022 15:05
Herr Allsvenskan

Det är med stor glädje vi idag kan meddela att publikfavoriten Hannes Karlsson är tillbaka i IBK Lund-tröjan. Karlsson lämnade inför pågående säsong för seriekollegan Höllviken, men har nu bestämt sig att återvända till Lund. Han har varit en av lagets stora poängmakare under sina tre säsonger i Lund och har producerat 97 poäng på 43 matcher.

Kontraktet är skrivet över två och en halv säsong.


Laget har varit inne i en negativ trend, en trend som i senaste matchen vändes med en seger. Nu spär laget på detta med ett nyförvärv av hög kaliber, när Hannes Karlsson återvänder till laget.

– I Hannes får vi tillbaka en av seriens vassaste och mest spektakulära. Han är mycket omtyckt både i laget och från läktarplats. Detta är en värvning som ytterligare kommer spä på den energiinjektion vi erhållit senaste veckan, kommenterar sportchef Christer Sölve.  

Karlsson beskrivs som en poängstark, avig och snabb spelare, som ger truppen ytterligare en nivå med sina spetsegenskaper.

– I Hannes får vi en unik spelare som gör mycket poäng. Lund har en bra och varierande trupp men med Hannes spetsegenskaper får vi ytterligare verktyg att jobba tillsammans med, menar huvudtränare Ola Persson och fortsätter:

– Det är en viljestark spelare som, i tunga stunder för ett lag, på egen hand kan skapa målchanser och på det viset ge energi till sitt lag. Han har en avig spelstil och är med all säkerhet en av seriens snabbaste spelare. Det ska bli riktigt kul att åter igen få jobba med Hannes i Lunds strävan mot ett nytt kontrakt i Allsvenskan.

 

Efter en sejour i seriekollegan Höllviken är 25-åringen nu tillbaka i Lund för att hitta tillbaka till glädjen och ge laget större förutsättningar att klara det Allsvenska kontraktet.

– Anledningen är att jag saknar laget väldigt mycket och vill hitta tillbaka till den glädjen jag hade förra säsongen. Det var naivt av mig att tro att gräset är grönare på andra sidan. Nu vill jag tillbaka till den formen jag hade förra säsongen, till och med växla upp ytterligare, säger Hannes Karlsson.  

Det är en förväntansfull Karlsson som är motiverad och fast besluten om att lagets målsättning kommer att avklaras.

– Känslan är jättebra. Jag har fått ett väldigt varmt välkomnande av både föreningen och laget. Jag har inte direkt några förväntningar på min egen återkomst, snarare förväntansfull över vad vi som lag kan åstadkomma. Jag är otroligt motiverad och jag tror stenhårt på att vi kommer klara av denna uppgift, förklarar Karlsson avslutningsvis.

Första chansen att åter se Hannes i Lundatröjan blir i lördagens, 3/12, Skånederby i Lerbäckshallen när Malmö FBC kommer på besök.