Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 2 matcher
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Idag 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 2 matcher
Lördag
21 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match

NYTT KONTRAKT FÖR ELIAS PERSSON

13 april 2023 15:00
Herr Allsvenskan

Det är med stor glädje vi idag kan meddela att Elias Persson blir moderklubben trogen, då han har valt att förlänga sitt avtal med föreningen. Persson gjorde en stark fjolårssäsong i Allsvenskan, där han på 22 matcher noterades för 23 poäng. 22-åringen kommer därmed att göra sin sjunde säsong i vårt representationslag på herrsidan.

Det nya avtalet sträcker sig över två säsonger.


Magiska handleder och en spelare som älskar att kliva fram i avgörande lägen. Så låter det från sportgruppen efter Perssons kontraktsförlängning.

– Elias har magiska handleder och ett fantastiskt skott. Vi får en spelare som älskar att kliva fram och avgöra de viktiga matcherna och dessutom en straffskytt av rang, kommenterar sportchef Christer Sölve och fortsätter:

– Att Elias och Pontus spelat tillsammans sedan de var sju år och i ung ålder bildade ett magiskt radarpar, gör inte kommande säsong mindre spännande. Det ska bli extremt kul att se om de kan bjuda publiken på lite magi och hur de kan lyfta varandra mot nya höjder.

Med sina offensiva kvalitéer, där Perssons avslut, blick och passningsspel ses som hans framträdande styrkor, är det ett välkomnande besked för ledarstaben.

– I Elias får vi en spelare med sina styrkor i det offensiva spelet. Han har ett bra drag- och handledsskott. Om vi till det lägger att han har bra blick för spelet och lägger en del mackor till sina medspelare, ja, då förstår ni vilka skador denna spelare kan göra i ett motståndarförsvar, menar huvudtränare Ola Persson och fortsätter:

– Utöver sina egenskaper på plan, så bidrar han till en bra känsla och skön stämning i omklädningsrummet. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med denna spelare och han kommer bara bli bättre med åren.

En saknad av laget nu under uppehållet, som grundar sig i lagsammanhållningen, är en nyckelfaktor i valet av att förlänga sitt kontrakt.

– Jag har märkt under dessa träningslediga veckor att man saknar grabbarna i laget mer och mer så det är främsta anledningen till att jag förlänger, att vi är ett gott gäng som skojar och har det roligt både på och utanför banan, säger Elias Persson

Två som har spelat tillsammans under hela ungdomen är just Persson och lagets senaste nyförvärv, Pontus Sölve. En återförening som borgar för ett poänglyft för 22-åringen.

– Det ska bli kul med en skön återförening med Sölve, han har varit med i stort sett hela min karriär så det blir lite nostalgiskt att ha honom i laget igen. Förhoppningsvis ska vi hitta lite skönt spel mellan varandra som på den gamla goda tiden, menar Persson.

Efter att ha klarat det allsvenska kontraktet ser han nu att målsättningen ska vara att nosa på en kvalplats.På det personliga planet siktar han på att vinna den interna poängligan.

– Mina förväntningar inför nästa säsong är att vi ska ha kul och gå till kval. Med tanke på hur vårsäsongen såg ut med Ola tillbaka i båset och vilken mäktig innebandy vi visade upp, så kommer vi garanterat knipa fler poäng kommande säsong, tycker 22-åringen.

– I min bok tycker jag utan tvekan att vi ska sikta på att knipa en kvalplats. Personligen ska jag vinna interna poängligan. Tror dock att det kan bli svårt eftersom Hugo Norlund troligtvis kommer att vinna hela poängligan om han blir Lund trogen, fortsätter han.

I kombination med innebandy på allsvensk nivå studerar Elias Persson vid Lunds universitet. Men det finns även tid för en del golfrundor på den varmare delen av året.

– Mina dagar brukar fyllas ut med studier, annars hänger jag mer än gärna med vänner och familj. Nu när vårvädret börjar komma, så kommer det säkerligen bli en del golfrundor också.