Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match

ANNA NILSSON STANNAR I LUND

20 maj 2022 16:01
Dam SSL

Idag kan IBK Lund glädjande meddela att vi har skrivit ett nytt avtal med Anna Nilsson. Nilsson går med det in på sin tredje säsong i föreningen och Svenska Superligan, sedan hon kom från seriekollegan Malmö FBC inför säsongen 2020/2021. 23-åringen har varit starkt bidragande till lagets framgångar med sina 49 poäng på 51 SSL-matcher de senaste två säsongerna.

Avtalet är skrivet över kommande säsong med option på ytterligare en säsong.


Trots lockrop från seriekonkurrenter väljer Nilsson att stanna kvar i föreningen.

– Jag valde att fortsätta i Lund för att jag trivs jättebra i laget och klubben. Jag tror på oss som lag otroligt mycket och vi är redo att ta nästa kliv för att etablera oss i SSL, säger Anna Nilsson och fortsätter:

– Jag förväntar mig en rolig och tuff säsong där alla lag ska tycka att vi är jobbiga att möta. Förväntar mig även att vi som lag ska fortsätta utvecklas tillsammans samt vara mer jämna prestationsmässigt över hela säsongen.

Ett välkommande besked för tränarstaben, som får behålla sin fjärde bästa poängplockare ifjol.

– Härligt att Anna förlänger. Anna har ett bra öga för att hitta möjligheter offensivt och hon har också fina handleder med ett bra skott därtill. Har även utvecklat sitt defensiva spel till att hålla bra SSL-klass, vilket gör henne till en viktig spelare, menar tränare Jörgen Hammer.

Den Guldstegs-uttagna Nilsson spås göra sin bästa säsong någonsin, i alla fall enligt Sportgruppens förutsägande.

– Jag är jätteglad att Anna väljer att fortsätta spela i Lund. Hon är en spelare som brinner för innebandy och för IBK Lund. Jag hoppas och tror att hon denna säsong gör sin bästa säsong någonsin och tar sig från Guldsteget vidare till landslaget, säger Daniel Heander från Sportgruppen Dam.