Lördag
08 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
12 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Idag 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Onsdag
11 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher

KLUBBIKON FÖRLÄNGER SITT AVTAL

11 juli 2022 14:11
Herr Allsvenskan

Idag är föreningen väldigt stolta över att meddela att backen Pontus Linde har skrivit på ett nytt avtal. 33-åringen har tillbringat hela sin spelarkarriär i föreningen, ett facit som imponerande visar hela 25 raka säsonger. Under alla dessa år har han varit en av de spelare som har producerat flest poäng, främst från den forwardsplats han huserade på innan han skolades om till back. Totalt har det blivit hela 438 poäng på 353 matcher. En klubbikon som nu väljer att fortsätta sin karriär i Lund, något vi är väldigt glada över. Avtalet sträcker sig över kommande säsong.


Efter 25 år i föreningen, i olika konstellationer, väntar nu en historisk säsong. Detta då laget ska göra sin debut i landets näst högsta serie, Allsvenskan, något som Linde ser mest framemot.

– Dels att vi för första gången någonsin spelar i Allsvenskan. Ska bli otroligt kul att få möta helt nya lag. Känns som man mött samma lag mer eller mindre i alla år, så det känns inspirerande att få möta andra lag, kommenterar Pontus Linde.

25 säsonger innebär även flera olika truppsammansättningar. Spelare kommer och går, men efter några säsonger med samma stomme tycker 33-åringen att laget har svetsat sig samman på ett bra sätt och har varit trygga i spelsystemet.

– Har ju haft möjligheten att få spela med nästan samma trupp i några säsonger. Det gör att man lär känna varandra väldigt bra, blir sammansvetsade med både allvar och mycket skratt. Alla i laget har varit väldigt välkomnande när det väl har kommit nya spelare. Vi har spelat ett spelsystem som alla har behärskat och känts trygga med, samt har haft tre formationer som har producerat, konstaterar Linde.

De mest centrala faktorerna till kommande säsong är det inget tvivel om. Laget måste tro på uppgiften för att uppnå målsättningen om att bli det bäst placerade Skånska laget i Allsvenskan.

– Våga, tro och lagkänsla är nycklar. Det kommer bli en hel del mentalt. Att vi går in med raka ryggar och huvudet högt. Vi har tagit oss till allsvenskan för att vi är för bra för div 1. Att vi tror på oss själva och vågar spela. Får vi ihop alla bitar så kommer vi nog bli rätt jobbiga att möta skulle jag tro, säger 33-åringen.

En styrka för såväl laget som föreningen att återigen kunna få underhållas av den vindsnabba försvararen, som med sina offensiva kvalitéer även kan husera på en forwardsposition.

– Pontus är den av de i laget som har varit i föreningen längst och tillsammans med några till så är det de som sätter de riktlinjer, normer och värderingar för vad som gäller inom laget. Pontus är ju också en mångfacetterad spelare som behärskar både back- och forwardsuppdrag. Han är ju offensivt lagd med en näsa för mål så det ska bli kul att se vad han kan åstadkomma sin allsvenska debutsäsong, konstaterar tränare Rickard Träff.

Med sitt fina poängsnitt och farliga avslut ses Linde som ett stort hot från bakplan, dels för hans skottkapacitet men även sett till sina kvalitéer att ta bollen framåt.

– I Pontus får vi en back som gärna deltar i det offensiva spelet. Hans beryktade skott gör att han är ett stort hot både från bakplan och via sina offensiva räder. 353 matcher och 438 poäng för klubben är imponerande, menar sportchef Christer Sölve och fortsätter:

– Pontus har efter omskolningen till back även visat på fina defensiva kvalitéer, men det är nog ändå hans stora klubbhjärta som är största tillgången. Trogen klubben 25 år – detta är verkligen respekt.