Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 2 matcher
Lördag
21 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Lördag
09 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Lördag
30 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 2 matcher
Fredag
19 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher

PERSSON SKRIVER PÅ ETT NYTT AVTAL

30 juni 2022 15:29
Herr Allsvenskan

Idag kan föreningen stolt meddela att vi har skrivit ett nytt avtal med vår egen produkt Elias Persson. Persson som kom upp tidigt till A-laget har under de senaste säsongerna vuxit ut till att bli en av lagets viktigaste spelare. 22-åringen gjorde sin poängbästa säsong ifjol då ha svarade för hela 48 poäng på 23 matcher i Div.1 och kvalet till Allsvenskan. Lägg därtill 11 poäng på fyra matcher i Skånemästerskapen (DM).

Avtalet är skrivet över två säsonger.


Efter att det planerade avancemanget blev uppskjutet ett år till följd av pandemin, är det nu med spänning 22-åringen ser fram emot att mäta sig på näst högsta nivå.

– Ska bli riktigt kul att äntligen få lira i Allsvenskan med Lund. Jag tycker vi visat att vi borde gått upp för några år sedan, men pandemin satte stopp för oss. Tycker även det ska bli kul att spela Svenska Cupen för första gången och se hur långt vi kan ta oss, kommenterar Elias Persson.

Med en ung trupp, där flera har erfarenhet från högre nivå, har nu laget siktet inställt på att bli bästa Skånska lag i Allsvenskan. Som en nyckel till framgång pekar Persson på den lagsammanhållning som har byggts upp.

– Skulle säga att en av våra största styrkor är att vi är en ung och hungrig trupp, där alla drar åt samma håll. En annan styrka är att vi har väldigt kul tillsammans, då vi har gött häng både på och utanför planen, menar Persson och fortsätter:

– Jag tror att det viktigaste kommer vara att vi litar på oss själva. Vi ska inte visa respekt för något lag vare sig det är Warberg eller Skoghall. Vi ska gå in med inställningen att tre poäng är målet. Det har vi visat att vi är kapabla till när vi denna säsong vann mot Malmö, Höllviken och Warberg. Därav vet vi att vi kan slå dessa lag & då kan vi göra det igen.

Av Sportchefen beskrivs han som ”De röda passningarnas mästare”. Ett epitet som grundar sig i Perssons fantastiska blick och passningskvalité.

– Det är med stor glädje som vi kan konstatera att en av våra bästa offensiva spelare har skrivit på för ytterligare två år. I Elias får vi en offensiv kreatör, med en av Skånes vassaste handleder och ett fantastiskt avslut. De röda passningarnas mästare. Elias älskar att kliva fram och avgöra de stora matcherna, något som kommer vara än viktigare i den betydligt tuffare nivån vi stöter på nästa säsong i Allsvenskan, konstaterar sportchef Christer Sölve.

22-åringen beskrivs från tränarhåll som en at lagets viktigaste spelare, där han med sin förmåga att kliva fram i viktiga matchsekvenser. Persson som på senare tid har blivit lagets främsta straffskytt, något som han har varit högprocentig i.

– Elias har varit en av lagets hörnpelare under flera år. I många matcher är det till Elias laget vänts sig när det ska slås en straff i ett jobbigt läge eller när man behövt ett mål som sätter eftertryck. Det är få spelare som har den förmågan att alltid kliva fram när det gäller. Elias är en av de spelarna och det är därför det kommer bli väldigt roligt att få jobba med honom nu när det vankas Allsvenskan, säger tränare Rickard Träff nöjt.