Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 2 matcher
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Idag 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 2 matcher
Lördag
21 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match

NYTT KONTRAKT FÖR JOHANNA BIRGERSSON

23 april 2023 15:00
Dam SSL

Utsedd till säsongens bästa målvakt i Svenska Superligan igår. Idag kan vi offentliggöra att IBK Lund har förlängt avtalet med Johanna Birgersson. Birgersson, med Vetlanda IBF som moderklubb,anslöt till Lund från Sävsjö IBK inför klubbens historiska debutsäsong i SSL 2020 och har sedan dess varit en av lagets viktigaste spelare från sin målvaktspost. 25-åringen har under sina tre säsonger med Lund i högstaligan varit i toppen av målvaktsligan, vilken hon även vann under föregående säsong med en räddningsprocent på 84,4%.


Att ha en målvaktsbesättning med ligans bästa målvakt är något som ger en trygghet. Birgersson ses som en viktig del av lagets ryggrad. Hennes betydelse för gruppens välmående och hennes ödmjukhet är attribut som värderas högt.

– Att Johanna blir årets målvakt blir jag inte en sekund förvånad över, välförtjänt! Johanna kan vara en av de mest kompletta målvakterna i världen. Hon har bra reflexer, läser spelet bra, ett fint utkast, men framförallt är Johanna en av de mest ödmjuka människorna jag träffat. Johanna är även viktig för gruppen och detta är ryggraden i vårt lagbygge, kommenterar huvudtränare Pontus Kozan och fortsätter:

– Jag ser fram emot att fortsätta utmana och utveckla Johanna till att fortsätta vara världens bästa målvakt.

Det är nu klart att det blir en fortsättning för Birgersson i Lund. Ett val som hon själv beskriver bygger på hur väl hon trivs i miljön och den positiva utvecklingskurva som laget har haft.

– Har alltid trivts väldigt bra i Lund och med sammanhållningen vi har i laget. Har tillsammans med laget tagit stora kliv framåt i min egen utveckling och ser fram emot att tillsammans ta ytterligare steg framåt, menar Johanna Birgersson.

Under SM-finalen i helgen så blev 25-åringen belönad med pris som säsongens bästa målvakt i Svenska Superligan. En utmärkelse som betyder mycket för henne, såväl som spelare och person.

– Det känns väldigt bra måste jag säga! Det är en stor utmärkelse som betyder väldigt mycket för mig både som spelare och person, säger en glad nybliven pristagare.

Nu väntar fjärde säsongen i världens bästa liga, där förväntningarna är att hon på ett individuellt plan ska bli bättre, likväl som att laget ska ta ytterligare ett steg och sikta på en historisk slutspelsplats.

– Inför kommande säsong förväntar jag mig att jag som spelare ska utvecklas mer och bli ännu bättre. Förväntningarna på laget är att vi tillsammans ska höja oss ett snäpp till och vara ett av de åtta lagen i slutspelet nästa år, säger hon avslutningsvis.