Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

LUND LÅNAR IN EMELIE ROSENQVIST

17 december 2020 13:45
Dam SSL

Idag kan vi offentliggöra att IBK Lund och FBC Kalmarsund har kommit överens om en utlåning av 24-åriga Emelie Rosenqvist.


Emelie Rosenqvist har ett förflutet i Lund, då hon representerade laget under de inledande tre matcherna säsongen 2017/2018 där hon stod för fyra poäng. Därefter förde studier henne vidare till Kalmar, vilka hon har representerat sedan dess. Under hennes tid i Allsvenska Kalmarsund har 24-åringen producerat 114 poäng på 71 matcher. Rosenqvist har sedan tidigare erfarenhet från SSL-spel med Malmö. Utlåningen gäller inledningsvis till den 16 januari och Rosenqvist är spelklar redan till lördagens bortamatch mot Karlstad.

Rosenqvist beskrivs som en av Allsvenskans bästa spelare som spelare med en hög energinivå.

"Vi är glada över att vi kan nyttja "Knoppen" under en tid i serien. Hon har bevisat att hon är en av allsvenskans bästa spelare och kommer bidra med energi och aggressivitet till vårt spel", menar huvudtränare Johan Gustafson.

Med sin poängskörd och SSL-meriter, så är det ett intressant nytillskott för Lund.

"Att hon dessutom gör en hel del poäng i Kalmarsund innebär att vi får in en forward med många styrkor i laget", säger Gustafson avslutningsvis.

IBK Lund vill passa på att tacka FBC Kalmarsund för ett smidigt och snabbt agerande kring utlåningen.