Lördag
08 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
12 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Idag 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Onsdag
11 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher

ERIK HEDSTRÖM ÄR KLAR FÖR LUND

20 juli 2022 15:34
Herr Allsvenskan

Idag kan IBK Lund presentera säsongens andra nyförvärv för vårt Allsvenska herrlag. Hedström kommer senast från en stark säsong i Herrar Div.1 Norrland med Team Thorengruppen, där han svarade för 27 poäng på 14 matcher, innan han vid vårkanten flyttade ner till Skåne för studier. Den högerfattade 23-åringen har sedan tidigare rutin från Allsvenskan med Wibax-Piteå och förväntas få en stor roll med sitt starka målsinne.


**23-åringen ser framemot att få mäta sig i Allsvenskan igen, där en ny miljö och serie är spännande, samtidigt som han har svårt att sätta sig in i för hur laget står sig gentemot seriekollegorna. **

– Att få spela med ett skönt gäng och testa på Allsvenskan Södra, säger Erik Hedström och fortsätter:

– Som ny i Skåne är det svårt för mig att veta hur de andra lagen står sig emot oss. Men Lund är en sammansvetsad grupp där alla kämpar för varandra och om vi följer vår gameplan kommer vi komma långt.

Den poängfarliga anfallaren tycker sitt nya lag står sig bra emot de två senaste lagen han har representerat, där han även hoppas kunna bidra med sina styrkor i sin nya miljö.

– Jag tycker vi ställer oss bra emot dem. Det är olika spelsystem i lagen så det är lite svårt att jämföra. Jag hoppas kunna bidra med hårt jobb och ett par kassar, menar Hedström.

Det är en spelartyp som laget hittills har saknat och som nu förväntas komplettera laget på ett bra sätt. Där Hedström med sitt farliga avslut och erfarenhet spås vara viktig för nykomlingslaget.

– I Erik får vi en spelartyp vi inte riktigt har idag. Han gillar röra sig över stora ytor och är inte sen att gå på avslut med sitt hårda dragskott. Jag tror att hans lugn och erfarenheter från Allsvenskan Norra kommer kunna spela en stor roll i vårt lag, konstaterar tränare Rickard Träff.

Just erfarenheten från tidigare säsonger i Allsvenskan är något som sportchefen ser som ett viktigt tillskott. Tillsammans med såväl hans offensiva som defensiva kvalitéer.

– Erik har erfarenhet från Allsvenskt spel i Wibax, att han dessutom snittade två poäng per match förra säsongen borgar för att vi hittat den perfekta ersättaren för Hannes Karlsson. Erik har tränat en del med oss under våren eftersom han utbildar sig till pilot i Ljunbyhed, kommenterar sportchef Christer Sölve och fortsätter:

– Han har visat sig besitta exakt de spetskvalitéer som vi letat efter med stor offensivlusta och ett fantastiskt skott, tillsammans med en defensiv av toppkvalité. Det skall bli riktigt spännande att följa Eriks fortsatta utveckling i hans nya omgivning.

Tack Team Thorengruppen för en smidig övergång