Lördag
08 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
12 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Idag 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Onsdag
11 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher

VÄLKOMMEN RICKARD TRÄFF

20 juni 2022 15:40
Herr Allsvenskan

Idag har vi äran att presentera ett nyförvärv på ledarsidan för vårt Allsvenska herrlag. Från Röke IBK ansluter 36-årige Rickard Träff. Träff har under flera år huserat i Hässleholmföreningen Röke IBK, såväl som damlags- och herrlagstränare samt som ordförande. På meritlistan finns bland annat ett brons i Juniorallsvenskan, Allsvenskt spel med damlaget och två Allsvenska kval med herrlaget. Varmt välkommen Rickard!


En viktig pusselbit är lagd i ledarstaben. Rickard Träff med sin stora och breda erfarenhet anses kunna ge den injektion som laget behöver för att ta nästa steg i sin utveckling.

– I Rickard får vi en tränare som ställer tydliga krav och har stora visioner på spelet, vilket borgar för att vi kan ta ytterligare steg i vår utveckling. Rickard är duktig med människor och besitter goda ledaregenskaper, vilket vi tror kommer att ge laget förutsättnignarna till att lyfta sig ytterligare en nivå och etablera sig i Allsvenskan, konstaterar sportchef Christer Sölve.

Serietillhörighet var inte det mest centrala i valet för 36-åringen. Redan innan laget blev klara för Allsvenskt spel så var Träff klar för föreningen.

– Att skriva på för IBK Lund handlar mer om möjligheten till miljöombyte och utmaningen med att jobba med ny grupp och nya målsättningar, än att man ska spela i Allsvenskan. Jag resonerade att går vi inte upp får vi gå upp säsongen efter och går laget upp blir det att etablera laget, menar Rickard Träff och fortsätter: 

– Truppen har en bredd och en talang som är jättestor, så det skulle bli kul oavsett serie. 

Träff har redan varit igång med laget en tid och han har en positiv syn på spelarnas fysiska status. Något som bådar gott inför den stundande debutsäsongen i Allsvenskan.

– Vi kan konstatera att truppen har en bra fysisk profil. Alla är bra tränade och har i grunden en stabil fysisk plattform att utgå från. Naturligtvis finns det alltid utvecklingspotential men det kommer komma, säger Träff och fortsätter:

– Det är en väldig öppen och lätt grupp att ha att göra med samtligt som det finns mycket viljor som vill ta laget framåt. Det är något som man som tränare vill ha och det är genom en samsyn och dialog som vi kommer att driva utvecklingen framåt. Mycket innebandy kombinerat med fys ligger på schemat och jag vill ju inget hellre än att det ska bli augusti så man får börja spela matcher igen.