Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match

TACK FÖR ER TID

4 januari 2021 15:00
Dam SSL

I december avslutades lånet av de två tjeckiska landslagsspelarna Denisa Kotzurová och Michaela Mlejnková från FBC Ostrava. Under två månader har vi haft äran att ha dessa fantastiska spelare och människor hos oss, men nu delas våra vägar. Vi hoppas att våra vägar möts snart igen, oavsett om det är som med- eller motspelare.


Under sin tid i Lund och SSL gjorde Denisa Kotzurová 9 poäng (5+4) på åtta matcher och återfinns därför i dagsläget på tredjeplats i den interna poängligan. Michaela Mlejnková avslutade sin sejour på 6 poäng (4+2) efter åtta spelade matcher, vilket på dagens datum innebär en femteplats i den interna poängligan.

Efter en snabb process så anslöt de båda tjeckiskorna till Lund en måndagseftermiddag, där de lämnade tryggheten bakom sig för att ge sig chansen till spel i världens bästa liga.

  • Det gick väldigt fort när det blev klart. Allt var spännande inför att Míša och Denča skulle anlända. Allt var spännande under tiden de var här. Att byta land och tryggheten att spela i ett topplag i Tjeckien till att hjälpa ett lägre stående lag i ett annat land är en rejäl utmaning, vilket de båda tacklade väl, säger huvudtränare Johan Gustafson.

Både Kotzurová och Mlejnková beskrivs ha influerat laget i en stark positiv bemärkelse med sina offensiva kvalitéer och sin proffsighet.

  • De har varit två stora influenser i vårt offensiva spel och har bidragit till att klubben tagit sina första poäng i SSL. Tyvärr så blev avslutet lika plötsligt som ankomsten. De är dock alltid välkomna tillbaka och vi hoppas att vi träffar dem snart igen, menar Gustafson avslutningsvis.