Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

TACK FÖR ER TID

4 januari 2021 15:00
Dam SSL

I december avslutades lånet av de två tjeckiska landslagsspelarna Denisa Kotzurová och Michaela Mlejnková från FBC Ostrava. Under två månader har vi haft äran att ha dessa fantastiska spelare och människor hos oss, men nu delas våra vägar. Vi hoppas att våra vägar möts snart igen, oavsett om det är som med- eller motspelare.


Under sin tid i Lund och SSL gjorde Denisa Kotzurová 9 poäng (5+4) på åtta matcher och återfinns därför i dagsläget på tredjeplats i den interna poängligan. Michaela Mlejnková avslutade sin sejour på 6 poäng (4+2) efter åtta spelade matcher, vilket på dagens datum innebär en femteplats i den interna poängligan.

Efter en snabb process så anslöt de båda tjeckiskorna till Lund en måndagseftermiddag, där de lämnade tryggheten bakom sig för att ge sig chansen till spel i världens bästa liga.

  • Det gick väldigt fort när det blev klart. Allt var spännande inför att Míša och Denča skulle anlända. Allt var spännande under tiden de var här. Att byta land och tryggheten att spela i ett topplag i Tjeckien till att hjälpa ett lägre stående lag i ett annat land är en rejäl utmaning, vilket de båda tacklade väl, säger huvudtränare Johan Gustafson.

Både Kotzurová och Mlejnková beskrivs ha influerat laget i en stark positiv bemärkelse med sina offensiva kvalitéer och sin proffsighet.

  • De har varit två stora influenser i vårt offensiva spel och har bidragit till att klubben tagit sina första poäng i SSL. Tyvärr så blev avslutet lika plötsligt som ankomsten. De är dock alltid välkomna tillbaka och vi hoppas att vi träffar dem snart igen, menar Gustafson avslutningsvis.