Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 2 matcher
Lördag
21 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Lördag
09 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Lördag
30 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 2 matcher
Fredag
19 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher

EBBA JOHNSON ÄR KLAR FÖR LUND

5 juli 2022 18:53
Dam SSL

IBK Lund har idag glädjen att presentera säsongens andra nyförvärv för vårt damlag i Svenska Superligan. Från kommande säsongs seriekollega FBC Kalmarsund ansluter backen Ebba Johnson. Johnson har tre säsonger bakom sig i Allsvenskan med Kalmarsund och var i våras delaktig i deras avancemang till SSL. 20-åringen svarade föregående säsong för 11 poäng på 24 matcher i Allsvenskan och kvalet till Svenska Superligan.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


Universitetsstudier väntar för Johnson som ser framemot att spendera kommande år i Lund, med goda förutsättningar att spela innebandy på högsta nivå.

– Jag planerar att plugga i Lund då jag tycker att det verkar vara en trevlig stad. Förhoppningsvis redan i höst. Eftersom jag vill fortsätta spela innebandy samtidigt som jag pluggar verkade Lund som ett bra alternativ. När jag har varit på besök har jag även fått intrycket av att laget har bra en sammanhållning och att det verkar vara ett härligt gäng, menar Ebba Johnson.

20-åringen ser framemot utmaningen av spela i Svenska Superligan efter några säsonger i Allsvenskan.

– Jag tycker att det ska bli jätteroligt och utvecklande för mig att testa på spel i Svenska Superligan, då jag kommer från ett par säsonger i Allsvenskan med Kalmarsund. För lagets del hoppas jag på att vi gör bra matcher och utvecklas tillsammans som lag, säger Johnson avslutningsvis.

Johnson, med flera säsonger av Allsvensk rutin, beskrivs som en snabb back med bra teknik.

– Här får vi in en väldigt snabb spelare med bra teknik som har spelat i Allsvenskan de senaste tre säsongerna. Hon kommer smälta in perfekt i laget med hennes sätt att vara både på och utanför plan, kommenterar tränare Jörgen Hammer.

Den positiva och energisprudlande 20-åringen kommer att kombinera universitetsstudier med innebandy i världens bästa liga.

– En av de mest positiva spelare jag någonsin träffat, vilket garanterat kommer ge mycket energi till laget. Jättekul att hon väljer att kombinera sina studier till fysioterapeut och innebandysatsningen med oss i Lund, konstaterar Daniel Heander från Sportgruppen Dam.