Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match

EBBA JOHNSON ÄR KLAR FÖR LUND

5 juli 2022 18:53
Dam SSL

IBK Lund har idag glädjen att presentera säsongens andra nyförvärv för vårt damlag i Svenska Superligan. Från kommande säsongs seriekollega FBC Kalmarsund ansluter backen Ebba Johnson. Johnson har tre säsonger bakom sig i Allsvenskan med Kalmarsund och var i våras delaktig i deras avancemang till SSL. 20-åringen svarade föregående säsong för 11 poäng på 24 matcher i Allsvenskan och kvalet till Svenska Superligan.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


Universitetsstudier väntar för Johnson som ser framemot att spendera kommande år i Lund, med goda förutsättningar att spela innebandy på högsta nivå.

– Jag planerar att plugga i Lund då jag tycker att det verkar vara en trevlig stad. Förhoppningsvis redan i höst. Eftersom jag vill fortsätta spela innebandy samtidigt som jag pluggar verkade Lund som ett bra alternativ. När jag har varit på besök har jag även fått intrycket av att laget har bra en sammanhållning och att det verkar vara ett härligt gäng, menar Ebba Johnson.

20-åringen ser framemot utmaningen av spela i Svenska Superligan efter några säsonger i Allsvenskan.

– Jag tycker att det ska bli jätteroligt och utvecklande för mig att testa på spel i Svenska Superligan, då jag kommer från ett par säsonger i Allsvenskan med Kalmarsund. För lagets del hoppas jag på att vi gör bra matcher och utvecklas tillsammans som lag, säger Johnson avslutningsvis.

Johnson, med flera säsonger av Allsvensk rutin, beskrivs som en snabb back med bra teknik.

– Här får vi in en väldigt snabb spelare med bra teknik som har spelat i Allsvenskan de senaste tre säsongerna. Hon kommer smälta in perfekt i laget med hennes sätt att vara både på och utanför plan, kommenterar tränare Jörgen Hammer.

Den positiva och energisprudlande 20-åringen kommer att kombinera universitetsstudier med innebandy i världens bästa liga.

– En av de mest positiva spelare jag någonsin träffat, vilket garanterat kommer ge mycket energi till laget. Jättekul att hon väljer att kombinera sina studier till fysioterapeut och innebandysatsningen med oss i Lund, konstaterar Daniel Heander från Sportgruppen Dam.