Lördag
08 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
12 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Idag 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Onsdag
11 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher

TOPPMÅLVAKT FORTSÄTTER I LUND

18 maj 2022 13:33
Herr Allsvenskan

Det har varit klart under en tid, men idag kan IBK Lund offentliggöra att föreningen har skrivit ett nytt avtal med målvakten Hugo Prahl. Prahl som kom till föreningen säsongen 2020-2021 från Helsingborg, har nu valt att skriva ett nytt flerårigt avtal. 21-åringen började sin karriär i Malmhaug och har de senaste säsongerna utvecklats till en av de mest framträdande målvakterna i Div.1. Avtalet är skrivet över tre säsonger.


Det nya kontraktet sträcker sig över ytterligare tre säsonger. Den största anledningen att det landade i en förlängning är en bra helhetslösning.

– Skulle säga helheten. Fantastiskt lag, proffsig klubb och ett antal riktiga eldsjälar som sliter mycket i de tysta för oss som representationslag. Närheten från hemmet samt jobb gör de mycket enklare att prestera på topp. Sen självklart en riktig morot att kunna spela sig upp i allsvenskan redan första ”riktiga” säsongen då förra blev som den blev, menar Hugo Prahl.

Efter en fantastisk sportslig säsong, där Prahl bl.a. blev utsedd till seriens näst bästa målvakt av innebandymagasinet, så väntar nu en ny utmaning i Allsvenskan till hösten.

– Jag tycker vi har fått bra träff som lag, vilket gör de enklare att få träff även personligt. Självklart smickrande att bli framlyft i olika listor osv., men jag väljer att inte dra för stora växlar av det. Det skulle aldrig ha varit möjligt om det inte vore för grabbarna framför mig. Jag ställer höga krav på dem och de gentemot mig. Ett bra koncept för att bli bättre för varje träning och match som går, kommenterar Prahl.

Detta är en välkommen förlängning för ledarstaben, som beskriver Prahl som en lovande och placeringssäker målvakt.

– Kul att Prahl fortsätter sin satsning i Lund. Han är en av våra två fantastiska målvakter som har gjort en riktigt bra säsong, säger tränare Ola Persson och fortsätter:

– Jag ser honom som en placeringssäker målvakt med fina reflexer. En ung lovande målvakt som hela tiden kommer ta nya steg i sin utveckling. Vinnarskalle och en bra lagspelare i ett.