Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match

FRIDA GUSTAFSSON ÄR KLAR FÖR LUND

1 juli 2021 15:00
Dam SSL

Idag är vi stolta över att presentera en ny spelare för vårt damlag i Svenska Superligan. Från Skånebekantingen Röke IBK hämtas Frida Gustafsson. Gustafsson har under flera år varit en notorisk målskytt för sin moderklubb i såväl Allsvenskan som Div.1. Under de senaste fem säsongerna har 23-åringen svarat för 135 poäng på 89 matcher. Under sin debutsäsong i Allsvenskan slutade hon på en imponerande fjärdeplats i den totala poängligan trots att det blev respass tillbaka till Div.1 för laget. Avtalet är skrivet över två säsonger.


Efter att ha haft en kontakt under några säsonger lyckades klubben till slut locka över Frida Gustafsson, för att vara med på den fortsatt resan i världens bästa liga.

– Det är väldigt roligt att Frida äntligen tar steget till oss i Lund efter många års diskussioner. Det skall bli intressant att se hur snabbt hon kommer anpassa sig till ett högre tempo och vårt mer krävande tvåvägsjobb, menar huvudtränare Jörgen Hammer och fortsätter:

– Frida är dessutom en härlig tjej som kommer passa in i laget på ett perfekt sätt. Det som utmärker henne är hennes mottagningar. Hon kan verkligen göra det svårt för försvararen att läsa av vad hon ska göra och när hon ska utnyttja sitt mycket giftiga avslut, konstaterar Hammer.

Gustafsson har under hela sin karriär spelat för moderklubben Röke. Trots flera omgångar av locktoner från högre nivå, har hon varit hemmatrogen. Nu känner hon dock sig redo för att ta chansen att växla upp och spela i Svenska Superligan.

– Jag väljer spel i Lund och SSL eftersom jag känner att jag vill ge mig själv chansen på en högre nivå. Jag ser SSL-spel som en rolig utmaning och tror mig kunna utvecklas i en omgivning där både medspelare och motspelare håller hög nivå. Det känns inspirerande att komma till ett lag och en förening med höga ambitioner, då det passar bra ihop med vad jag själv vill med min innebandy, menar Frida Gustafsson.

Lagets debutsäsong fick 23-åringen se från TV-soffan, där hon imponerades. Nu vill hon vara med att bidra till att ta nästa steg för laget.

– Lagets prestationer under sin debutsäsong i SSL imponerade på mig, och mina förväntningar är att vi ska bygga vidare på det och ta ytterligare kliv framöver. Personligen ser jag fram emot att göra vad jag kan för att bidra till laget, men också att kunna ta steg i min egen utveckling. Jag ser fram emot roliga säsonger tillsammans med Lund, säger Gustafsson avslutningsvis.