Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match

ELLINOR FALCK ÄR KLAR FÖR LUND

30 maj 2022 15:45
Dam SSL

Idag kan IBK Lund glädjande meddela att föreningen har gjort klart med säsongens första nyförvärv till vårt damlag i Svenska Superligan. Från Division 1-laget FBC Lerum ansluter lovande Ellinor Falck, född 2003. 18-åringen kommer från en stark säsong där hon producerade hela 37 poäng på 18 matcher i Div.1 och 7 poäng på 4 matcher i kvalet till Allsvenskan. Utöver detta spelade Falck även en stor roll för sitt Lerum i Juniorallsvenskan, playoff och Innebandyfesten.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


Studier för Falck till Lund, där hon ser SSL-spel som ett bra steg i hennes personliga utveckling.

– Lund känns som en bra klubb för min egen utveckling och jag har fått ett bra intryck av tränarna. Det var naturligt att välja Lund eftersom jag flyttar dit för att plugga, säger Ellinor Falck och fortsätter:

– Mina förväntningar är att komma in i laget bra och hjälpa till att bidra till många vinster.

Det finns en stark tilltro för Falck att ta nästa steg i sin utveckling. Hennes spelförståelse och fysik anses vara två nycklar till att hon snabbt ska kunna anpassa sig till Svenska Superligan.

– Här får vi in en center/forward som har en fin blick för spelet och kan se saker riktigt snabbt. Gör mycket poäng och dessutom är riktigt bra tränad och kommer därmed, förhoppningsvis, kunna komma in i SSL-tempot snabbt, konstaterar tränare Jörgen Hammer.

Säsongens första nyförvärv är klar, något som Sportgruppen är väldigt nöjda över. En multitalang som, förutom att hon ska spela på högsta nivå i innebandy, även har spelat på hög nivå i fotboll.

– Jag är mycket glad att vi fått Lerums kapten och vill passa på att tacka Lerum för ett bra samarbete med spelaren Ellinor i fokus. Hon kommer dra nytta av att hon kört på hög nivå i två sporter och då även varit med i juniorlandslaget i fotboll, menar Daniel Heander från Sportgruppen Dam och fortsätter:

– Vi ser fram emot hennes positiva energi och jag är säker på att hon kommer göra avtryck i SSL.