Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

CHRISTIAN FREIJ SKRIVER NYTT KONTRAKT

2 juni 2022 13:41
Herr Allsvenskan

Idag kan IBK Lund stolt meddela att vi har skrivit ett nytt avtal med försvararen Christian Freij. 25-åringen kommer påbörja sin fjärde säsong i föreningen sedan han kom från IBK Landskrona inför säsongen 2019/2020. Freij med IK Stanstad som moderklubb, stod föregående säsong för 14 poäng på 23 matcher från sin backplats i Div.1 och kvalspel.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


Arbetet går framåt med att behålla stommen i laget. Här anses Freij vara en viktig del med hans försvarsstyrkor vad det gäller räckvidd och uppoffrande spel.

– I Christian får vi en stor och stark tvåvägsspelare. Christian har under senaste säsongen klivit fram som en jätte i försvaret, där han briljerar framför allt med sin stora räckvidd och massor med täckta skott, menar Sportchef Christer Sölve.

Även från tränarhåll belyses Freijs styrkor i försvarsspelet. Även hans karaktär som en viktig pådrivare och vilja till utveckling är två signum för 25-åringen.

– En stor och hårdskjutande back som gärna fyller på i anfallsspelet. Är skicklig både i det offensiva och defensiva spelet och användbar i många spelsekvenser, konstaterar tränare Martin Andersson och fortsätter:

– Christian är också en pådrivare både på och utanför plan och gör alltid sitt yttersta för att utvecklas.

Med vårens lyckade kval och DM-guld i ryggen, är förväntningarna inför den Allsvenska debuten stora.

– Det ska bli fantastiskt kul och känslan är bra. Vi har en himla go energi i laget. Vi pushar varandra hela tiden, vilket gör att vi kommer bli väldigt jobbiga att möta, säger Christian Freij.

Efter tre år i Lund är det nu klart att det blir en fortsättning. Den 25-åriga försvararen har haft en stark utvecklingskurva och nu ska såväl han som laget få bepröva sig på näst högsta nivå.

– Jag känner fortfarande ett stort sug för innebandyn och tycker att jag har utvecklats mycket de tre säsongerna jag har varit i Lund. Jag trivs även otroligt bra i laget, så att stanna kvar var ett enkelt beslut. Vi har verkligen något bra på gång och det ska bli spännande att se hur långt detta kan bära, menar Freij avslutningsvis.