Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

Historiskt SM-slutspel väntar för IBK Lund

28 mars 2024 15:05
Dam SSL

För motståndet i kvartsfinalen står serietvåan och Göteborgs stolthet, Pixbo IBK. Match 1 Pixbo IBK – IBK Lund 240328 kl.18.30 Wallenstam Arena.

Sedan väntar en riktig påsksmäll på påskafton, en historisk första slutspelmatch för IBK Lund på hemmaplan.


IBK Lund – Pixbo IBK lördag 240330 kl. 15.00 Idrottshallen Högevall. Alla till hallen, säkra din biljett redan idag! SM-Kvartsfinal 2:5 | IBK Lund - Pixbo IBK - Tickster

Inför matchserien passade vi på att ta pulsen på IBK Lunds tränare Pontus Kozan.

Pixbo IBK i kvartsfinal, hur väntat var det att ni skulle få det motståndet?

– Vi trodde på förhand att Thorengruppen skulle välja oss. Men annars inte speciellt överraskande, då det ligger geografiskt bra och att vi kom 8a i tabellen.

Ni brukar kunna bjuda på bra motstånd mot serietvåan Pixbo även om det blivit två förluster i serien. 4-2 senast, borta i Mölnlycke, vad talar för att första segern kommer ikväll?

– Ja, där har du helt rätt. Vi har gjort bra prestationer mot Pixbo och senast gjorde de 4-2 i öppen kasse. Jag tycker vi kryper närmre Pixbo rent resultatmässigt, men det krävs 100% inställning och att vi sätter vårt försvarsspel samt är redo för Pixbos press. Löser vi det kan det bli en trevlig kväll.

Hur är läget i truppen och vilka är era känslor inför den roliga och spännande kvartsfinalserien?

– Nervöst, spänt och en längtan efter att spela slutspel. Många har aldrig varit i denna situation tidigare så det ska blir spännande.

Vilka är nycklarna för ett bra resultat och vad skall ni se upp med hos Pixbo?

– Individuellt skickliga spelare som kan göra mål utan att det ens är en målchans. Sen är det såklart viktigt att vi är på tårna när vi har bollen och inte låter Pixbo komma åt oss. Men man får inte glömma Pixbos kollektiv, där de har tre femmor och en målvakt som alltid presterar.

Vilka spelare tror du kommer stiga fram lite extra nu när det vankas slutspel?

– Minna Karlsson, Johanna Spetz och Hilda Hammer tror jag kommer leverera en fartfylld innebandy. Sen ser Johanna och Lenka heta ut i målet.

Vilka spelare i Pixbo har ni talat lite extra om inför matchen?

– Finns många att prata om men kollektivet i Pixbo är jäkligtstarkt. Men klart är att vi behöver ligga tight på deras poängspelare. Även Moa Andersson gäller det att se upp med, världens bästa back.

Sist men inte minst, hur slutar matchen?

-- Vinst 3-2, Minna gör 3-1 i öppen kasse och vi tar vår första seger i slutspelet.