Lördag
08 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
12 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Idag 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Onsdag
11 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher

JOHANNA SPETZ ÄR KLAR FÖR LUND

27 juli 2022 15:21
Dam SSL

Idag kan IBK Lund presentera säsongens tredje nyförvärv till vårt damlag i Svenska Superligan. Från Team Thorengruppen ansluter anfallaren Johanna Spetz. Spetz har tre säsonger bakom sig i Thorengruppen i såväl Allsvenskan som Div.1, där hon under föregående säsong noterades för hela 38 poäng på 17 matcher. 22-åringen har sedan tidigare flertalet säsonger i Allsvenskan med sin moderklubb, och kommande säsongs seriekollega, Åkersberga.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


Med flertalet Allsvenska säsonger i bagaget ser 22-åringen framemot ett nytt kapitel i sin karriär, då hon under den kommande säsongen ska testa på spel i världens bästa liga med Lund.

– Det var helt enkelt dags att testa något nytt. När erbjudandet kom lät IBK Lund som ett bra och spännande nästa steg i karriären. Jag vill också kunna kombinera innebandy med studier, och då kändes beslutet i princip solklart, kommenterar Johanna Spetz.

– Jag förväntar mig fartfylld och tuff innebandy, det är då det är som bäst. Jag vill fortfarande utvecklas och tror att Lund kan ge mig helt rätt förutsättningar för det, fortsätter hon.

Spetz beskrivs som snabb och målfarlig anfallare, som tros kommer få en fin skjuts i sin utveckling i sin nya miljö.

– Här får vi in en talang från Stockholm/Umeå som kommer att bli otroligt nyttig med hennes snabbhet, fina skott och snabba speluppfattning. Det ska bli kul att se hur långt hon kan gå i sin utveckling, nu när hon satsar på innebandy till 100%, menar tränare Jörgen Hammer.

Det är en lyrisk Sportgrupp som har stor tilltro till 22-åringen och tror att hon kommer att få ett genombrott under sin debutsäsong i Svenska Superligan.

– Roligt att se att Johanna väljer oss och tror att hon kommer att överraska många med sitt stora spel. Det här blir säsongen då Johanna slår igenom på allvar även om hon visat mycket tidigare, säger Daniel Heander från Sportgruppen och fortsätter:

– Jag har faktiskt följt henne ett tag, ända sedan vi möttes i Gothia Cup-finalen för några år sedan.