Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

BERG FÖRLÄNGER MED MODERKLUBBEN

25 maj 2022 15:44
Dam SSL

Idag är IBK Lund stolta över att meddela att vi har skrivit ett nytt avtal med den egna produkten Amanda Berg. Berg är en av många i Lund som visar att det går att ta sig hela vägen från ungdomslag upp till högsta nivå. 18-åringen flyttades upp i mitten av säsongen 2020/2021 och har sedan växt in i SSL-kostymen på ett bra sätt.

Avtalet är skrivet över kommande säsong med option på ytterligare en säsong.


Att utvecklas som lag och individuellt för att etablera laget i Svenska Superligan var något som talade för en kontraktsförlängning.

– Jag valde att fortsätta spela i Lund eftersom jag trivs jättebra med laget och det känns bra att kunna spela i SSL med sin moderklubb. Vi är otroligt starka som lag och jag tror det kommer göra att vi kan etablerar oss i SSL, menar Amanda Berg och fortsätter:

– Jag tror det kommer bli en rolig och tuff säsong, men det ska det ju också vara. Förväntningarna är att vi kommer bli ännu bättre och starkare som lag samt utvecklas tillsammans. Jag tror att vi kommer kunna plocka poäng från de flesta lag om vi sätter vårt spel och gör det vi är bra på.

Efter att ha blivit uppflyttad under lagets debutsäsong i högsta ligan har Berg bidragit med en stark arbetskapacitet, fart och sitt farliga avslut.

– Amanda har precis gått ut NIU och spelat med oss i lite mer än en säsong. Amanda har en härlig speed och ett bra skott. Hon jobbar alltid 100% och ger allt för laget i varje situation. Helt enkelt en spelare man vill ha i sitt lag, konstaterar tränare Jörgen Hammer.

Med lite av ett genombrott i säsongens avslutande match föregående säsong, är nu förväntningarna av att vi kommer få se mer av Bergs aviga och energifyllda spel även under kommande säsong.

– Jättekul att Amanda fortsätter här, vilket jag tror kommer bidra till fler vinster. Hon avgjorde vår sista och avgörande match föregående säsong och det blir mer av detta under kommande säsong. Amanda visar alltid en stor glädje vilket ger extra energi till laget, säger Daniel Heander från Sportgruppen Dam.