06 Apr 1 match

SVENSKA SUPERLIGAN 2022/2023

22 mars 2022 14:07
Dam SSL

Vilken stämning, vilken energi och vilken match vi bjöds på i lördags eftermiddag. Det blev seger med 8-6 i måstematchen mot Täby, en match där Lunds SSL-kontrakt stod på spel.

Matchen inleddes tufft för hemmalaget när Täby i första periodpausen hade skaffat sig en tvåmålsledning. Men detta var inget som hämmade Lundensiskorna. Redan efter minuten spelad i andra perioden stod det 2-2 på tavlan. När det senare återstod dryga fem minuter av mittenakten så hade hemmalaget gått upp till en 5-2-ledning efter bland annat två mål av den interna poängligavinnaren Lisa Stellansdottir.

I den tredje perioden så är det hemmalaget som hittar nät först. Detta när Amanda Berg, på ett coollugnt sätt, vinner boll högt, rundar målvakten och lägger in bollen i mål för andra gången denna dag. Med lite mindre än sex minuter kvar av sista perioden har hemmalaget en femmålsledning, men ännu har Täby inte gett upp. I sex mot fem-spel gör de tre mål på mindre än två minuter. Men hemmalaget reder ut anstormningen och vinner med 8-6. En superviktig seger, där de tre poängen innebär att läget säkrar SSL-kontraktet för säsongen 2022/2023.

Tack till alla supportrar och funktionärer som har hjälpt och stöttat laget under säsongen!