Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

TRÄNARLÖFTE ANSLUTER FRÅN VÄXJÖ

7 september 2022 14:11
Herr Allsvenskan

Det är med stor glädje vi kan presentera Jakob Ericson som assisterande tränare i vårt Allsvenska Herrlag. I Jakob får vi en ambitiös, analytisk och nyfiken tränare som kommer bidra med ett modernt innebandytänk. Ericson startade sin tränarkariär i Lindås, men det är i Växjö Vipers han har utvecklats och skaffat sig den mesta erfarenheten. Den unga utvecklingsbara tränaren har bland annat haft årets tränare Johan Schönbäck som mentor och coach. 26-åringen har tränat juniorer, damer och herrar på de flesta nivåer upp till Div.1 på såväl herr- som damsidan och har goda vitsord från sina spelare.


Du fick en rivstart med laget, första matchen mot förväntade topplaget Höllviken efter en träning och match mot nästa toppkandidat Warberg efter en och en halv vecka. Hur tacklar man en sådan situation?

– Det är bara roligt! Det är alltid roligt att spela matcher och få mäta krafterna med andra lag. Jag hade redan tidigare suttit med Rickard och Peter vilket var skönt när det blev så snabba ryck. Så det vara bara att försöka sätta in sig så mycket som möjligt redan innan jag var på plats och nu blir det roligt att fortsätta jobba vidare mot seriepremiären, konstaterar Jakob Ericson.

Du har nu varit i laget drygt två veckor, kan du beskriva dina första intryck och vilka förväntningar du har på laget och din nya roll? – Det har varit roliga första veckor! Det är ett härligt gäng med oerhört mycket innebandyskills. Självklart har jag stora förhoppningar inför säsongen. Vi ska först och främst ta tillräckligt mycket poäng för att klara oss kvar och sedan tror jag absolut att vi kommer kunna skrapa ihop mer poäng än minsta möjliga, menar Ericson.

Jakob har precis flyttat in i sin nya lya centralt i Lund. Han kommer senast från Växjö där Jakob pluggat coaching and sportsmanagement på Linnéuniversitetet.

– Som ny inflyttad i Skåne har jag nu börjat jobba på Skolidrottsförbundet i Skåne vilket också ska bli roligt, kommenterar 26-åringen och fortsätter:

– Men nu är jag oerhört sugen på att få dra igång med seriematcher i Lerbäckshallen.

Från Sporgruppen är det ett fantastiskt tillskott, där Ericson trots sin unga ålder har mycket rutin från hög nivå.

– Jakob har för vana att avancera i seriesystemet (t.ex. Avancemang till allsvenskan, precis som vi) med sina lag, gör att han kommer passa väl in i den vinnar mentalitet vi vill skapa. Han är en modern tränare som gärna använder video i sina analyser och det passar bra eftersom det är del vi känner att vi behöver utveckla ytterligare, anser sportchef Christer Sölve.