Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

FOGWALL FÖRLÄNGER SITT KONTRAKT

23 maj 2022 14:41
Herr Allsvenskan

Idag låter sig IBK Lund meddela att föreningen har kommit överens med Gabriel Fogwall om ett nytt tvåårskontrakt. Fogwall, med Bjärreds IBK som moderklubb, anslöt inför säsongen 2020/2021 efter att ha imponerat stort under två säsonger i Div.2 och Juniorallsvenskan med moderklubben. Hela 122 poäng under dessa två säsonger följdes upp av 25 poäng på 21 matcher i Lundatröjan under de senaste två säsongerna. 20-åringen ses som ett av Lunds största framtidsnamn och gör till kommande säsong sin debut i Allsvenskan.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


En framgångsvåg sköljde över laget under våren med först ett Allsvenskt avancemang och senare ett DM-guld. Detta är något som har varit väldigt efterlängtat av såväl 20-åringen, som hela laget.

– Ja verkligen. Efterlängtat efter att inte fått chansen att kvala de senaste två åren. Mina två första år har varit annorlunda på många sätt på grund av pandemin. Men jag har trivts bra i gruppen och därför fortsätter jag karriären i Lund, konstaterar Gabriel Fogwall.

Det går inte att hymla över att denna förlängning låg högt upp på Sportgruppens lista, där Fogwall anses bemästra flera positioner och besitta flera viktiga innebandykvalitéer.

– Gabriel är en allsidig spelare som med sin fina teknik, mäktiga skott och fina blick för spelet är användbar på alla platser, menar sportchef Christer Sölve.

Även av ledarstaben välkomnas det nya kontraktet, där Fogwalls spelsinne, passningsspel och bolltrygghet benämns vara de största styrkorna.

– En av våra lovade unga spelare, där vi har kunnat använda honom som både back och forward. Fogwalls styrkor ligger i hans fina spelsinne, passningsspel och lugnet med boll, menar tränare Ola Persson och fortsätter:

– När han väl beslutar sig för att ta ett avslut så har han även ett bra skott. Jag tror att Fogwall kommer att vara en riktig joker framöver, som kommer spela en viktig roll när matcher ska avgöras.