Lördag
08 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
12 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Idag 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Onsdag
11 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher

FOGWALL FÖRLÄNGER SITT KONTRAKT

23 maj 2022 14:41
Herr Allsvenskan

Idag låter sig IBK Lund meddela att föreningen har kommit överens med Gabriel Fogwall om ett nytt tvåårskontrakt. Fogwall, med Bjärreds IBK som moderklubb, anslöt inför säsongen 2020/2021 efter att ha imponerat stort under två säsonger i Div.2 och Juniorallsvenskan med moderklubben. Hela 122 poäng under dessa två säsonger följdes upp av 25 poäng på 21 matcher i Lundatröjan under de senaste två säsongerna. 20-åringen ses som ett av Lunds största framtidsnamn och gör till kommande säsong sin debut i Allsvenskan.

Avtalet är skrivet över två säsonger.


En framgångsvåg sköljde över laget under våren med först ett Allsvenskt avancemang och senare ett DM-guld. Detta är något som har varit väldigt efterlängtat av såväl 20-åringen, som hela laget.

– Ja verkligen. Efterlängtat efter att inte fått chansen att kvala de senaste två åren. Mina två första år har varit annorlunda på många sätt på grund av pandemin. Men jag har trivts bra i gruppen och därför fortsätter jag karriären i Lund, konstaterar Gabriel Fogwall.

Det går inte att hymla över att denna förlängning låg högt upp på Sportgruppens lista, där Fogwall anses bemästra flera positioner och besitta flera viktiga innebandykvalitéer.

– Gabriel är en allsidig spelare som med sin fina teknik, mäktiga skott och fina blick för spelet är användbar på alla platser, menar sportchef Christer Sölve.

Även av ledarstaben välkomnas det nya kontraktet, där Fogwalls spelsinne, passningsspel och bolltrygghet benämns vara de största styrkorna.

– En av våra lovade unga spelare, där vi har kunnat använda honom som både back och forward. Fogwalls styrkor ligger i hans fina spelsinne, passningsspel och lugnet med boll, menar tränare Ola Persson och fortsätter:

– När han väl beslutar sig för att ta ett avslut så har han även ett bra skott. Jag tror att Fogwall kommer att vara en riktig joker framöver, som kommer spela en viktig roll när matcher ska avgöras.