Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

ANNA NILSSON STANNAR I LUND

12 maj 2023 14:30
Dam SSL

Idag är vi glada över att meddela att vi har förlängt kontraktet med Anna Nilsson. Nilsson kom till föreningen från Malmö inför debutsäsongen i Svenska Superligan och har vuxit ut till en central spelare i laget. 24-åringen har även införskaffat sig rutin från landslagsverksamhet i form av Guldsteget (U23-landslag).


En av lagets viktigaste spelare väljer att fortsätta sin karriär i klubben, något som glädjer ledarstaben.

– Det är väldigt skönt att ha Annas signatur på plats och att hon väljer att stanna kvar glädjer mig oerhört mycket. Anna är viktig ur många olika aspekter. Dels är hon en viktig ledare i laget som tar hand om allt och alla. Hon är otroligt viktig för sammanhållningen i laget, kommenterar huvudtränare Pontus Kozan och fortsätter:

– Som spelare behöver hon inte någon närmare beskrivning, där hon på senare tid har utvecklat sitt defensiva spel. Utöver det kan Anna användas på olika sätt beroende på vilken typ av motstånd vi möter. Anna kommer att bidra med många fina poäng nästa säsong i vår resa mot att nå ett slutspel.

Laget blev tippade att åka ur inför säsongen, men var istället ytterst nära att nå slutspel. Men det fanns inget tvivel inom laget att denna tippning skulle bli verklighet.

– Jag trivs väldigt bra i laget och vi har visat vad vi går för denna säsongen, trots att ingen förutom vi själva har trott på oss. Vi är redo för att ta ytterligare kliv kommande säsong och den resan vill jag vara en del av, menar Anna Nilsson.

Laget har tagit steg, såväl spelmässigt som resultatmässigt, under deras tre säsonger i högstaligan. De yngre har blivit ett år äldre och har fått viktig erfarenhet, något som tros bli en viktig faktor för att ta nästa steg.

– Jag tror det handlar om att vi har skaffat oss mer rutin varje år. Eftersom att vi är ett ungt lag, så har alla växt in i det mer och mer. Vi har jobbat hårt med vårt försvarsspel och det har gjort att vi kunnat ta poäng mot de flesta lagen i serien trots att vi har gjort få mål, säger Nilsson.

För Nilssons del är målet tydligt utstakat. Laget ska etablera sig ytterligare och nå ett historiskt slutspel.

– Förväntningarna på kommande säsong är att göra en bättre prestation än tidigare, vi ska etablera oss mer och ta oss till slutspel. För egen del förväntar jag mig att göra en bra försäsong för att ta några steg till i utvecklingen för att kunna bidra till lagets framgångar både på och utanför planen.