ELIN MOSSBERG ÄR KLAR FÖR LUND
Publicerad: 2023-04-27
Dam SSL
Idag kan vi offentliggöra säsongens tredje nyförvärv för vårt damlag i Svenska Superligan. Från Warberg ansluter den 18-åriga talangen Elin Mossberg. Mossberg, med Träslövsläge som moderklubb, representerade under föregående säsong Warberg i Allsvenskan och Juniorallsvenskan, där hon snittade drygt en poäng per match. Totalt blev det 19 poäng på 18 matcher i Allsvenskan och 21 poäng på 15 matcher i Juniorallsvenskan.

Ett ungt framtidsnamn som har sina styrkor i sista tredjedelen blir lagets tredje nyförvärv. Hon beskrivs som en snabb spelare som är duktig på att sätta sina medspelare i bra lägen.

– Jättekul att Elin väljer att flytta ner till Lund och satsa på sin innebandy. Att snitta över ett poäng i ett lag som haft det tufft i Allsvenskan är starkt. Utöver det har hon producerat poäng i Juniorallsvenskan under en längre tid. Elin är stark i den sista tredjedel och är en snabb poängspelare som ofta sätter sig själv och andra i bra lägen, kommenterar huvudtränare Pontus Kozan och fortsätter:

– Redan när Elin var nere och hälsade på blev hon omtyckt av både laget och ledarstaben, vilket gör att hon passar perfekt in i laget. Jag tror det finns mycket mer att hämta i Elins spel än vad vi sett än så länge. En väldigt spännande talang som det ska bli kul och arbeta vidare med.

Flytten går från västkusten ner till Lund för Mossberg. En ny stad, nytt spelsätt och goda möjligheter till universitetsstudier är något som hon ser fram emot att uppleva.

– Jag fick ett mycket bra intryck från Lund direkt vid första träffen. Alla är väldigt välkomnande och de känns som en familjär klubb vilket jag tycker är viktigt. Jag ser fram emot att lära mig ett nytt spelsätt, jag tror man-man spelet kommer att passa mig bra, menar Elin Mossberg.

– Jag gick på känsla och det känns som ett bra beslut att flytta ner till Lund. Det finns stora möjligheter att plugga vidare vilket jag har tänkt mycket på. Jag kommer såklart att sakna min familj och vänner i Varberg, men beslutet känns ändå väldigt bra, fortsätter hon.

Med sina styrkor i det offensiva spelet, hoppas 18-åringen kunna bidra med att såväl skapa målsituationer för sig själv och för sina medspelare.

– Jag vill framför allt kunna bidra i det offensiva spelet och skapa många målchanser. Jag gillar att utmana min spelare och sätta mina lagkamrater i bra lägen. Mina styrkor är att jag är en teknisk spelare med snabba vändningar och ger alltid 100% på både träning och match, beskriver Mossberg sig själv som spelare.

Det blir mycket nytt för Elin Mossberg som personligen är förväntansfull inför flytten ner till Skåne och spel i världens bästa liga i kombination med att flytta hemifrån och uppleva en ny stad.

– Mina förväntningar är höga. Jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna alla tjejer. Det verkar som ett härligt gäng, både spelare och tränare. Jag ser fram emot roliga träningar, högt tempo och utmanade matcher. Det känns spännande att flytta hemifrån till en helt ny stad.

Kommunikationsansvarig Ludvig Nilsson